Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Cemaat sokaklara taştı

GENEL 01.06.2019 - 14:28, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3486+ kez okundu.
 

Cemaat sokaklara taştı

Aydın’da camiler son yılların en kalabalık gecesini yaşadı. Kadir gecesinde şehir merkezindeki tüm camiler Müslümanların akınına uğradı. Camilerde yer kalmayınca vatandaşlar cadde ve sokaklarda namazlarını kıldı.

AYDIN - Aydın’da kadri gecesi dolayısıyla tüm merkez camilerde program düzenlendi. Teravih namazından yaklaşık 20 dakika önce tüm camiler doldu. Efeler ilçe merkezinde insanlar adeta boş cami aradı. Bey Cami iftardan sonra hemen dolarken, Aydın’ın en büyük camileri olan Emir Sultan, Kulliye, Yavuz Sultan Selim Camilerinde de namaz kılacak yer kalmayınca vatandaşlar cadde ve sokaklara kilim serip namazlarını burada eda ettiler. Teravih namazından sonra birçok camide teşbih namazı kılındı. Ardından da hatim duaları ve çeşitli etkinliklerle kadir gecesi programları sahura kadar devam etti. Bazı camilerde sahur yemeği de verildi. Yatsı namazından sonra camileri terk etmeyen yüzlerce kişi kadir gecesini camilerde geçirip sabah namazından sonra evlerine döndü.
Aydın’da camiler son yılların en kalabalık gecesini yaşadı. Kadir gecesinde şehir merkezindeki tüm camiler Müslümanların akınına uğradı. Camilerde yer kalmayınca vatandaşlar cadde ve sokaklarda namazlarını kıldı.

AYDIN - Aydın’da kadri gecesi dolayısıyla tüm merkez camilerde program düzenlendi. Teravih namazından yaklaşık 20 dakika önce tüm camiler doldu. Efeler ilçe merkezinde insanlar adeta boş cami aradı. Bey Cami iftardan sonra hemen dolarken, Aydın’ın en büyük camileri olan Emir Sultan, Kulliye, Yavuz Sultan Selim Camilerinde de namaz kılacak yer kalmayınca vatandaşlar cadde ve sokaklara kilim serip namazlarını burada eda ettiler.

Teravih namazından sonra birçok camide teşbih namazı kılındı. Ardından da hatim duaları ve çeşitli etkinliklerle kadir gecesi programları sahura kadar devam etti. Bazı camilerde sahur yemeği de verildi. Yatsı namazından sonra camileri terk etmeyen yüzlerce kişi kadir gecesini camilerde geçirip sabah namazından sonra evlerine döndü.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.