Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Cehennemi yaşatacak stat bitiyor

SPOR 10.09.2015 - 12:54, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3708+ kez okundu.
 

Cehennemi yaşatacak stat bitiyor

Kocaeli'de inşaatı süren ve bittiğinde ilin en meşhur ürünü pişmaniyeye benzeyecek olan 33 bin kişilik stadyumun kaba inşaatı yüzde 80 seviyelerine ulaştı.

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde yapılan 33 bin kişilik stadyumun inşaatı hızla yükseliyor. TOKİ tarafından yapılan ve toplamda 150 bin metrekare alan üzerine kurulan stadyumda çalışmaların yüzde 80'inin tamamlandığı öğrenildi. Tribün inşaatlarının kısa sürede bitirilmesi beklenen stadyumda Kurban Bayramı sonrasında çelik çatı montaj işlemleri başlayacak KABA İNŞAATIN YÜZDE 80'İ TAMAMLANDI Kaba inşaatının yüzde 80, toplam çalışmanın ise yüzde 30 seviyelerinde tamamladığı stadyumun, tamamlandığında şehir içinde yeni bir yaşam merkezi olması planlanıyor. Çalışmaların devam ettiği Kocaeli Stadyumu tamamlandığında toplam bin kapalı, 700 de açık olmak üzere bin 700 araçlık otopark alanı da bulunacak. 33 bin kişi kapasiteli tribünlerde ise 576 VIP tribünü ve 50 adet loca bulunacak olan Kocaeli Stadyumu'nda, 22 adet asansör ve 64 adet de giriş kapısı bulunacak. YEŞİL STADYUM' OLMA ÖZELLİĞİ TAŞIYACAK Stadyumun en büyük özelliklerinden biri de inşaatına başlanan yerin eski bir taş ocağı olması. Kullanılmayan bir taş ocağı havzasına yapılan ve zemini kaya olması itibariyle Kocaeli'nin en sağlam zeminlerinden birine sahip olan pişmaniye simgeli Kocaeli Stadyumu'nun, çevresine dikilecek yaklaşık 2 bin ağaç ile birlikte de 'Yeşil Stadyum' olma özelliği taşıyacak. SABİHA GÖKÇEN'E YARIM SAAT MESAFE Stadyum ayrıca ulaşım imkanları bakımından da örnek projeler içinde yer alacak. Yeni yapılacak olan Kuzey Marmara Yolu'ndan bağlantı alacak olan stadyumu, D-100'den gelecek bağlantı yolu, yapılması planlanan tramvay projesi ve Sabiha Gökçen'e yarım saat mesafesi ile de en ulaşılabilir statlardan biri olacak.
Kocaeli'de inşaatı süren ve bittiğinde ilin en meşhur ürünü pişmaniyeye benzeyecek olan 33 bin kişilik stadyumun kaba inşaatı yüzde 80 seviyelerine ulaştı.

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde yapılan 33 bin kişilik stadyumun inşaatı hızla yükseliyor. TOKİ tarafından yapılan ve toplamda 150 bin metrekare alan üzerine kurulan stadyumda çalışmaların yüzde 80'inin tamamlandığı öğrenildi. Tribün inşaatlarının kısa sürede bitirilmesi beklenen stadyumda Kurban Bayramı sonrasında çelik çatı montaj işlemleri başlayacak

KABA İNŞAATIN YÜZDE 80'İ TAMAMLANDI

Kaba inşaatının yüzde 80, toplam çalışmanın ise yüzde 30 seviyelerinde tamamladığı stadyumun, tamamlandığında şehir içinde yeni bir yaşam merkezi olması planlanıyor. Çalışmaların devam ettiği Kocaeli Stadyumu tamamlandığında toplam bin kapalı, 700 de açık olmak üzere bin 700 araçlık otopark alanı da bulunacak. 33 bin kişi kapasiteli tribünlerde ise 576 VIP tribünü ve 50 adet loca bulunacak olan Kocaeli Stadyumu'nda, 22 adet asansör ve 64 adet de giriş kapısı bulunacak.

YEŞİL STADYUM' OLMA ÖZELLİĞİ TAŞIYACAK

Stadyumun en büyük özelliklerinden biri de inşaatına başlanan yerin eski bir taş ocağı olması. Kullanılmayan bir taş ocağı havzasına yapılan ve zemini kaya olması itibariyle Kocaeli'nin en sağlam zeminlerinden birine sahip olan pişmaniye simgeli Kocaeli Stadyumu'nun, çevresine dikilecek yaklaşık 2 bin ağaç ile birlikte de 'Yeşil Stadyum' olma özelliği taşıyacak.

SABİHA GÖKÇEN'E YARIM SAAT MESAFE

Stadyum ayrıca ulaşım imkanları bakımından da örnek projeler içinde yer alacak. Yeni yapılacak olan Kuzey Marmara Yolu'ndan bağlantı alacak olan stadyumu, D-100'den gelecek bağlantı yolu, yapılması planlanan tramvay projesi ve Sabiha Gökçen'e yarım saat mesafesi ile de en ulaşılabilir statlardan biri olacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.