Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Çayyüzü Şehitleri anıldı

GÜNCEL 19.03.2018 - 17:41, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3716+ kez okundu.
 

Çayyüzü Şehitleri anıldı

Efeler Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 103. yıldönümü nedeniyle Çayyüzü Şehitliği’nde ama programı düzenledi.

AYDIN- Kurtuluş Savaşı sürerken oluşturulan ilk şehitlik olma özelliğini taşıyan Çayyüzü Şehitliği’nde düzenlenen programa Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, Belediye Başkan Yardımcıları O. Derya Tıkır ve Belgin Alpdoğan, Umurlu Mahallesi Muhtarı Mustafa Özer, Çayyüzü Mahallesi Muhtarı Turhan Kurt, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ile çok sayıda vatandaş katıldı. Anma töreni öncesinde vatandaşlara zor ve çetin şartlarda savaşan askerlerin çektikleri zorlukları hatırlatmak amacıyla, askerlerin bir öğününü olan üzüm hoşafı ve ekmek ikram edildi. “Türkiye Cumhuriyet’i kolay kurulmadı” Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan anma programında konuşan Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, içerisinde bulunduğumuz dönemde cumhuriyetin değerinin her zamankinden daha fazla bilinmesi gerektiğini belirtti. Cumhuriyetin kolay kurulmadığını ifade eden Başkan Özakcan, “Çanakkale Savaşı dünyada eşi benzeri görülmeyen kahramanlık destanıdır. Şehitlikler sadece şehitlerimizin kabirlerinin bulunduğu yerler değil, geçmişimizi hatırlamanın Türkiye Cumhuriyeti’nin ne zorluklarla kurulduğunu anlamanın ve vatanı uğruna şehit olan şehitlerimizin dualarla anılma yerleridir. Bugün bizlerin var oluş sebebi olan Cumhuriyet şehit kanlarımızın, anaların, bacıların gözyaşları üzerine kuruldu. Bu nedenle cumhuriyetimizin değerini iyi bilmeli ve gelecek nesillere cumhuriyet ve demokrasinin önemini anlatmalı ve cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde yürümelerini sağlamalıyız” dedi. “Şehitliklerimize sahip çıktık” Efeler Belediyesi olarak şehitliklere sahip çıktıklarını kaydeden Özakcan, “Efeler Belediyesi olarak göreve geldiğimiz 2014 yılında bir çok şehitliğimiz bakımsız durumdaydı. İlk işlerimizden biri şehitliklerimize sahip çıkmak oldu. Görüldüğü gibi tüm şehitliklerimizde olduğu gibi Çayyüzü Şehitliği’nde de gerekli düzenlemeleri yaparak şehitlerimizin ve ziyaretçilerimizin daha huzur bulacağı bir ortam yaratmaya çalıştık. Çanakkale’den başlayarak başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Afri’nde devam eden Zeytindalı Barış Harekatı’nın da hiçbir Mehmetçiğimizin de burnunun dahi kanamadan son bulmasını temenni ediyorum” diye konuştu.   Başkan Özakcan’ın konuşmasının ardından Efeler Belediyesi Kültür ve Sanat Evleri’nde eğitim gören çocukların okudukları şiirler davetlileri duygulandırırken, okunan Mevlid-i Şerif sonrası vatanı için şehit düşen tüm askerler için dua edildi. Anma töreni, vatandaşlara keşkek, pilav, helva ve ayran ikramı ile son buldu.
Efeler Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 103. yıldönümü nedeniyle Çayyüzü Şehitliği’nde ama programı düzenledi.

AYDIN- Kurtuluş Savaşı sürerken oluşturulan ilk şehitlik olma özelliğini taşıyan Çayyüzü Şehitliği’nde düzenlenen programa Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, Belediye Başkan Yardımcıları O. Derya Tıkır ve Belgin Alpdoğan, Umurlu Mahallesi Muhtarı Mustafa Özer, Çayyüzü Mahallesi Muhtarı Turhan Kurt, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ile çok sayıda vatandaş katıldı. Anma töreni öncesinde vatandaşlara zor ve çetin şartlarda savaşan askerlerin çektikleri zorlukları hatırlatmak amacıyla, askerlerin bir öğününü olan üzüm hoşafı ve ekmek ikram edildi.

“Türkiye Cumhuriyet’i kolay kurulmadı”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan anma programında konuşan Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, içerisinde bulunduğumuz dönemde cumhuriyetin değerinin her zamankinden daha fazla bilinmesi gerektiğini belirtti. Cumhuriyetin kolay kurulmadığını ifade eden Başkan Özakcan, “Çanakkale Savaşı dünyada eşi benzeri görülmeyen kahramanlık destanıdır. Şehitlikler sadece şehitlerimizin kabirlerinin bulunduğu yerler değil, geçmişimizi hatırlamanın Türkiye Cumhuriyeti’nin ne zorluklarla kurulduğunu anlamanın ve vatanı uğruna şehit olan şehitlerimizin dualarla anılma yerleridir. Bugün bizlerin var oluş sebebi olan Cumhuriyet şehit kanlarımızın, anaların, bacıların gözyaşları üzerine kuruldu. Bu nedenle cumhuriyetimizin değerini iyi bilmeli ve gelecek nesillere cumhuriyet ve demokrasinin önemini anlatmalı ve cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde yürümelerini sağlamalıyız” dedi.

“Şehitliklerimize sahip çıktık”

Efeler Belediyesi olarak şehitliklere sahip çıktıklarını kaydeden Özakcan, “Efeler Belediyesi olarak göreve geldiğimiz 2014 yılında bir çok şehitliğimiz bakımsız durumdaydı. İlk işlerimizden biri şehitliklerimize sahip çıkmak oldu. Görüldüğü gibi tüm şehitliklerimizde olduğu gibi Çayyüzü Şehitliği’nde de gerekli düzenlemeleri yaparak şehitlerimizin ve ziyaretçilerimizin daha huzur bulacağı bir ortam yaratmaya çalıştık.

Çanakkale’den başlayarak başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Afri’nde devam eden Zeytindalı Barış Harekatı’nın da hiçbir Mehmetçiğimizin de burnunun dahi kanamadan son bulmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

 

Başkan Özakcan’ın konuşmasının ardından Efeler Belediyesi Kültür ve Sanat Evleri’nde eğitim gören çocukların okudukları şiirler davetlileri duygulandırırken, okunan Mevlid-i Şerif sonrası vatanı için şehit düşen tüm askerler için dua edildi. Anma töreni, vatandaşlara keşkek, pilav, helva ve ayran ikramı ile son buldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.