Haber Detayı
04 Ocak 2019 - Cuma 11:02 Bu haber 911 kez okundu
 
Çaylar Ziraat Odası’ndan
Fındıklı Ziraat Odası, çay fidesi üretmeye başladı. Fındıklı Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Özsoy, “Çiftçilerimiz çay fidesi temin etmek istediklerini belirttiler. Bizler de Fındıklı Ziraat Odası olarak, çiftçimizin talebini bizzat karşılamak için harekete geçtik ve çay fidesi üretmeye başladık” dedi.
EKONOMİ Haberi
Çaylar Ziraat Odası’ndan

AYDIN- Çiftçilerden gelen talebi dikkate alarak harekete geçen Fındıklı Ziraat Odası, çay fidesi üretimine başladı. Ziraat Odası güvencesiyle yetiştirilen fidanlar ile çay üretimin desteklenmesi, verimin artırılması amaçlanıyor.

Çiftçilerden gelen talep ve önerileri dikkate alarak projeler geliştiren Ziraat Odaları, çay tarımına değer kazandıracak önemli bir çalışmaya imza attı. 2017 yılı Mayıs ayından bu yana 5 bin metrekarelik alanda fidan üreten, bölgenin meyve fidanı ihtiyacını karşılayan Fındıklı Ziraat Odası, çay fidesi yetiştirmeye başladı. Çayın bölgenin en önemli tarım ürünlerinden biri olduğuna dikkat çeken Oda Başkanı Mehmet Ali Özsoy, “Çay, bölge çiftçimizin en önemli geçim kaynağı. Çay tohumlarının doğrudan tarlaya ekilmesi durumunda yabancı otlarla mücadele zorlaşıyor ve kemirici hayvanlar tohumlara zarar veriyor. Çiftçilerimiz çay fidesi temin etmek istediklerini belirttiler. Bizler de Fındıklı Ziraat Odası olarak, çiftçimizin talebini bizzat karşılamak için harekete geçtik ve çay fidesi üretmeye başladık” diye konuştu.

-Ata mirası fidanlar-

Fidan üretici belgesi almaya hak kazandıklarını ve yaklaşık 2 yıldır bölge iklim yapısına uygun meyve fidanları yetiştirdiklerini anlatan Özsoy, yalnızca Fındıklı’ya değil tüm Karadeniz Bölgesi’ne hizmet vermeyi amaçladıklarını belirtti. Özsoy şöyle devam etti:

“Öncelikli hedefimiz, atalarımızdan miras kalan, yöremize ait meyve çeşitlerini yaşatmak. Yöremize özgü çeşitlerimizin yanı sıra, bölgemizin iklim şartlarına uygun meyve çeşitlerini seçerek üretim çeşitliliğini artırmayı da amaçlıyoruz. Komşu il ve ilçelerimizde fidan üretimi yapılmadığı için önemli bir eksikliği dolduruyoruz.”

Fidanlıkta 20 bine yakın fidan bulunduğunu belirten Özsoy, fidan çeşitlerini söyle sıraladı:

“Elma, armut, kiraz, hurma, dut, ceviz, şeftali, erik, kayısı, likapa, kumkuat (kamkat), mandalina, limon, portakal, greyfut, vişne, nektarin, incir, karayemiş, kivi, siyah kokulu üzüm, ahududu, böğürtlen, dağ çileği, muşmula (töngel), malta eriği, çam çeşitleri, mavi ladin, limoni servi, kara servi, top mazı, piramit mazı ve çok yıllık çiçek çeşitleri.”

 

Kaynak: () - Haber Merkezi Editör: Yeni Ufuk
Etiketler: Aydın, Çay üretimi, Ziraat Odası, Mehmet Ali Özsoy,
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
Çaylar Ziraat Odası’ndan
Çaylar Ziraat Odası’ndan
Çaylar Ziraat Odası’ndan
Çaylar Ziraat Odası’ndan
Yorumlar
Haber Yazılımı