Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Çay kaşığıyla verilen, kepçeyle geri alınıyor!

EKONOMİ 04.08.2018 - 16:00, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3115+ kez okundu.
 

Çay kaşığıyla verilen, kepçeyle geri alınıyor!

Ocak ayında emekli maaşlarına yüzde 5.69,Temmuz ayında da yüzde 9.17 zam yapıldığını anımsatan Tüm Emekliler Sendikası, “Fakat başta gıda olmak üzere; akaryakıt, elektrik, doğalgaz vb. ürünlere gelen zamlar karşısında dar gelirli ve emekli zor günler yaşıyor” açıklaması yaptı.

AYDIN- Tüm Emekliler Sendikası MYK adına Basın Yayın Genel Sekreteri Aynur Ataş tarafından yapılan açıklamada, “Özellikle artan enflasyon ve zamlar karşısında eriyen asgari ücret ve emekli maaşları barınma ve beslenme ihtiyaçlarını bile karşılamakta yetersiz kalıyor. TL 'nin dolar karşısında değer kaybetmesi de bunlara eklenince dar gelirli, asgari ücretli ve emekliler, geleceklerine kaygıyla bakıyor ve zor günlerin onları beklediğini düşünüyorlar” denildi. “Üretim yok, işsizlik ve borçlanma her geçen gün daha da artıyor, ekonomi çöktü çökecek” değerlendirmesi yapılan açıklama şöyle devam etti: “Dolar.5.08 TL Euro:5.89 TL Benzin.6.30 TL Motorin.5.75 TL Doğalgaz.50 Zam Elektirik.14 Zam Ekmek.20 Zam Ulaşım.25 Zam Enflasyon15.85 Temmuz Haziran ayı,4 kişilik bir ailenin açlık sınırı.1714 TL Yoksulluk Sınırı İse 5584 TL'dir Gördüğümüz gibi, ülke ekonomisine katkı sunmuş emek, hizmet vermiş, emekli açlık sınırında yaşamaya mahkûm edilmiştir. Bu gidişe bir son verilmesi, emeklinin feryadının duyulması, emekli maaşlarına ek zam yapılması, yılda 2 defa verilecek olan bayram ikramiyesinin 1000 TL yerine, birer maaş olarak verilmesi, zamların geri çekilmesi, sağlıkta katkı paylarının kaldırılması, intibak yasasının çıkartılması ivedilikle talebimizdir.”
Ocak ayında emekli maaşlarına yüzde 5.69,Temmuz ayında da yüzde 9.17 zam yapıldığını anımsatan Tüm Emekliler Sendikası, “Fakat başta gıda olmak üzere; akaryakıt, elektrik, doğalgaz vb. ürünlere gelen zamlar karşısında dar gelirli ve emekli zor günler yaşıyor” açıklaması yaptı.

AYDIN- Tüm Emekliler Sendikası MYK adına Basın Yayın Genel Sekreteri Aynur Ataş tarafından yapılan açıklamada, “Özellikle artan enflasyon ve zamlar karşısında eriyen asgari ücret ve emekli maaşları barınma ve beslenme ihtiyaçlarını bile karşılamakta yetersiz kalıyor. TL 'nin dolar karşısında değer kaybetmesi de bunlara eklenince dar gelirli, asgari ücretli ve emekliler, geleceklerine kaygıyla bakıyor ve zor günlerin onları beklediğini düşünüyorlar” denildi.

“Üretim yok, işsizlik ve borçlanma her geçen gün daha da artıyor, ekonomi çöktü çökecek” değerlendirmesi yapılan açıklama şöyle devam etti:

“Dolar.5.08 TL

Euro:5.89 TL

Benzin.6.30 TL

Motorin.5.75 TL

Doğalgaz.50 Zam

Elektirik.14 Zam

Ekmek.20 Zam

Ulaşım.25 Zam

Enflasyon15.85 Temmuz

Haziran ayı,4 kişilik bir ailenin açlık sınırı.1714 TL

Yoksulluk Sınırı İse 5584 TL'dir

Gördüğümüz gibi, ülke ekonomisine katkı sunmuş emek, hizmet vermiş, emekli açlık sınırında yaşamaya mahkûm edilmiştir.

Bu gidişe bir son verilmesi, emeklinin feryadının duyulması, emekli maaşlarına ek zam yapılması, yılda 2 defa verilecek olan bayram ikramiyesinin 1000 TL yerine, birer maaş olarak verilmesi, zamların geri çekilmesi, sağlıkta katkı paylarının kaldırılması, intibak yasasının çıkartılması ivedilikle talebimizdir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.