Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Caretta carettalar 3 yıl sonra yeniden Didim sahilinde

GENEL 29.06.2019 - 18:33, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3174+ kez okundu.
 

Caretta carettalar 3 yıl sonra yeniden Didim sahilinde

Nesli tükenmeyle karşı karıya olan Caretta caretta türü iribaş deniz kaplumbağası, Aydın'ın Didim İlçesi’ndeki sahile yumurtalarını bıraktı.

AYDIN - İlk kez 2012 yılında Türkiye’de yuvalama alanları dışında yeni yuva alanları tespit edilen Caretta caretta türü iribaş deniz kaplumbağası, Didim’e yumurtalarını bıraktı. 3 yıl önce de Didim’in dünyaca ünlü Altınkum Plajı’na yumurta bırakan Caretta caretta kaplumbağaları, bu kez Parlamenterler Sitesi Plajı’na yumurta bıraktı. Site sakinlerinden Murat Ayral tarafından kaplumbağanın geldiği alanlar gösterilerek, yuva yeri tespit edildi. Yuva alanı çevrilerek koruma altına alındı. Caretta carettanın yuva yapması Parlamenterler Sitesi’nde özellikle çocuklarda büyük heyecana neden oldu. Parlamenterler Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Caner Ataban, ”Carettanın bizim sitemizi seçmesinden dolayı çok mutlu olduk. Onun yumurtaları artık bize emanet. Yavruların çıkmasını ve denize ulaşmasını sabırsızlıkla bekliyoruz. En çok küçük çocuklar mutlu olacak. Sahillerimizi ve denizlerimizi temiz tutmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Yuvanın yakınında ki duşları iptal ettik. Yuvadan uzak yeni bir duş yeri yapıyoruz” dedi.
Nesli tükenmeyle karşı karıya olan Caretta caretta türü iribaş deniz kaplumbağası, Aydın'ın Didim İlçesi’ndeki sahile yumurtalarını bıraktı.

AYDIN - İlk kez 2012 yılında Türkiye’de yuvalama alanları dışında yeni yuva alanları tespit edilen Caretta caretta türü iribaş deniz kaplumbağası, Didim’e yumurtalarını bıraktı. 3 yıl önce de Didim’in dünyaca ünlü Altınkum Plajı’na yumurta bırakan Caretta caretta kaplumbağaları, bu kez Parlamenterler Sitesi Plajı’na yumurta bıraktı.

Site sakinlerinden Murat Ayral tarafından kaplumbağanın geldiği alanlar gösterilerek, yuva yeri tespit edildi. Yuva alanı çevrilerek koruma altına alındı. Caretta carettanın yuva yapması Parlamenterler Sitesi’nde özellikle çocuklarda büyük heyecana neden oldu.

Parlamenterler Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Caner Ataban, ”Carettanın bizim sitemizi seçmesinden dolayı çok mutlu olduk. Onun yumurtaları artık bize emanet. Yavruların çıkmasını ve denize ulaşmasını sabırsızlıkla bekliyoruz. En çok küçük çocuklar mutlu olacak. Sahillerimizi ve denizlerimizi temiz tutmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Yuvanın yakınında ki duşları iptal ettik. Yuvadan uzak yeni bir duş yeri yapıyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.