Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Caretta caretta sahilde bulundu

ASAYİŞ 19.08.2018 - 12:45, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3576+ kez okundu.
 

Caretta caretta sahilde bulundu

Kuşadası’na bağlı Güzelçamlı sahilinde ölü caretta caretta bulundu.

AYDIN- Kıyıya vuran caretta carettanın üzerinde herhangi bir yara ve darp izine raslanmasayan caretta caretta, ölüm nedeninin belirlenmesi için Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ)’ne gönderildi.  Edinilen bilgiye göre, Fatoş Karahan isimli duyarlı bir vatandaş, Güzelçamlı’daki Karagöl bölgesi kumsalında caretta caretta olduğunu görünce Kuşadası Eko Sistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği’ne (EKODOSD) ve Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne haber verdi. Olay yerine gelen EKODOSD yetkilileri ve büyükşehir belediyesi ekiplerinin ilk araştırmasında caretta caretta türü iribaş deniz kaplumbağasının ölü olduğu belirlendi. Yapılan inceleme sonucu ise caretta carettanın üzerinde herhangi bir yara ve darp izine rastlanmadı. Denize atılan atıklardan boğulma ihtimali olan caretta caretta, ölüm nedeninin araştırılması için nekropsi yapılmak üzere ADÜ Biyoloji Bölümü’ne gönderildi. Buradaki DNA incelemesinin ardından da Dalyan’daki DEMAMER’e gönderilecek.
Kuşadası’na bağlı Güzelçamlı sahilinde ölü caretta caretta bulundu.

AYDIN- Kıyıya vuran caretta carettanın üzerinde herhangi bir yara ve darp izine raslanmasayan caretta caretta, ölüm nedeninin belirlenmesi için Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ)’ne gönderildi. 

Edinilen bilgiye göre, Fatoş Karahan isimli duyarlı bir vatandaş, Güzelçamlı’daki Karagöl bölgesi kumsalında caretta caretta olduğunu görünce Kuşadası Eko Sistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği’ne (EKODOSD) ve Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne haber verdi. Olay yerine gelen EKODOSD yetkilileri ve büyükşehir belediyesi ekiplerinin ilk araştırmasında caretta caretta türü iribaş deniz kaplumbağasının ölü olduğu belirlendi.

Yapılan inceleme sonucu ise caretta carettanın üzerinde herhangi bir yara ve darp izine rastlanmadı. Denize atılan atıklardan boğulma ihtimali olan caretta caretta, ölüm nedeninin araştırılması için nekropsi yapılmak üzere ADÜ Biyoloji Bölümü’ne gönderildi. Buradaki DNA incelemesinin ardından da Dalyan’daki DEMAMER’e gönderilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.