Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Caretta caretta Didim Altınkum’da denize bırakıldı

GÜNCEL 29.10.2020 - 13:54, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2639+ kez okundu.
 

Caretta caretta Didim Altınkum’da denize bırakıldı

Tedavisi yapılan caretta caretta Didim Altınkum’da denize bırakıldı.

DİDİM - Tedavisi yapılan caretta caretta Didim Altınkum’da denize bırakıldı. Didim’de yaralı olarak bulunan 45 yaşlarındaki caretta caretta için doğa severler seferberlik ilan etti. Dalyan’da tedavi edilen caretta caretta Didim’in Altınkum plajından denize bırakılarak doğal yaşam alanına geri gönderildi. Didim’de yaklaşık 2 ay önce misinalara dolanarak sağ yüzgeci kopan ve önemli derecede hasar gören 45 yaşlarındaki erkek caretta caretta türü iribaş deniz kaplumbağası Kuşadası Eko Sistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği(EKODOSD) tarafından teslim alındıktan sonra tedavi için Muğla’ya bağlı Dalyan’daki Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi(DEKAMER)’ne gönderilmişti. DEKAMER’de devam eden tedavi süreci sonucunda iyileştiği ve beslenmesini yapabildiği tespit edilen caretta caretta tekrar Kuşadası EKODOSD yetkilileri tarafından doğal yaşama bırakılmak üzere teslim alındı. Didim’e bağlı Altınkum Plajı’nda düzenlenen törene Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, DEKAMER başkanı Prof. Dr. Yakup Kaska, EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, Didim Kültür Mirası Koruma ve Turizm derneği başkanı Mustafa Şentürk, ve vatandaşlar katıldı. Tam olarak iyileşen caretta caretta Didim Belediye Başkanı Atabay, Prof. Dr. Kaska ve EKODOSD yetkililerinin katılımıyla denize bırakılarak, doğal yaşam alanına geri gönderildi.
Tedavisi yapılan caretta caretta Didim Altınkum’da denize bırakıldı.

DİDİM - Tedavisi yapılan caretta caretta Didim Altınkum’da denize bırakıldı.

Didim’de yaralı olarak bulunan 45 yaşlarındaki caretta caretta için doğa severler seferberlik ilan etti. Dalyan’da tedavi edilen caretta caretta Didim’in Altınkum plajından denize bırakılarak doğal yaşam alanına geri gönderildi.

Didim’de yaklaşık 2 ay önce misinalara dolanarak sağ yüzgeci kopan ve önemli derecede hasar gören 45 yaşlarındaki erkek caretta caretta türü iribaş deniz kaplumbağası Kuşadası Eko Sistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği(EKODOSD) tarafından teslim alındıktan sonra tedavi için Muğla’ya bağlı Dalyan’daki Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi(DEKAMER)’ne gönderilmişti. DEKAMER’de devam eden tedavi süreci sonucunda iyileştiği ve beslenmesini yapabildiği tespit edilen caretta caretta tekrar Kuşadası EKODOSD yetkilileri tarafından doğal yaşama bırakılmak üzere teslim alındı.

Didim’e bağlı Altınkum Plajı’nda düzenlenen törene Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, DEKAMER başkanı Prof. Dr. Yakup Kaska, EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, Didim Kültür Mirası Koruma ve Turizm derneği başkanı Mustafa Şentürk, ve vatandaşlar katıldı. Tam olarak iyileşen caretta caretta Didim Belediye Başkanı Atabay, Prof. Dr. Kaska ve EKODOSD yetkililerinin katılımıyla denize bırakılarak, doğal yaşam alanına geri gönderildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.