Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Çanakkale ruhu muhtarlık duvarında

SANAT 29.08.2017 - 21:45, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3966+ kez okundu.
 

Çanakkale ruhu muhtarlık duvarında

Çanakkale ruhunu muhtarlığın duvarlarına yansıtıyor.

AYDIN- Didim' Efeler Mahallesi Muhtarlığı’nın dış cephesi Çanakkale Savaşı’nı anlatan resimlerle boyanıyor. Mahallenin genç muhtarı Mehmet Emin Öztürk, Çanakkale ruhunu yeni nesle anlatılması için bu çalışmayı yaptırdığını söyledi. Didim Efeler Mahallesi muhtarlığı örnek bir çalışmaya adım attı. Efeler Mahallesi’nde ikamet eden Sebahat Haytaoğlu’nun yaptığı resimlerden etkilenen Muhtar Mehmet Emin Öztürk, muhtarlığın dış cephenin Çanakkale Savaşı’nın anlatan resimlerle boyanması yönündeki talebine Haytaoğlu da kayıtsız kalmadı. Haytaoğlu, kendisinin hem gazetecilik hem de Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu olduğunu belirterek, “İlçedeki Mahir Özgür Damar ilkokulu’nu Çanakkale resim sergisini kartonla yapmıştım ve bu sergi Ticaret Odası Kültür Merkezi’nde sergilendi. Muhtarımız da orada bu çalışmayı beğendiğini belirterek fikrini bize bildirdi. Ben de gönüllü olarak bu çalışmada yer alabileceğimi söyledim ve ardından da bu çalışmayı başlattık” dedi. Kendisinin Didim’i sevdiğini ve burada olmaktan mutlu olduğunu belirten Haytaoğlu, Çanakkale Savaşları’nı anlatan resmi severek ve isteyerek yaptığını da dile getirdi. Efeler Mahalle Muhtarı Mehmet Emin Öztürk ise, Çanakkale Savaşları’nın ülkemiz açısından çok önemli olduğunu ve bir çok insanın bu yeri görme imkanını olmadığını belirterek, “Biz de bu savaşın önemini anlatmak ve yeni nesillerimize aktarmak için görsel olarak bu çalışmayı başlattık. Sebahat hanımda bizim düşüncemize destek oldu. Kendisine de teşekkür ediyorum” dedi.
Çanakkale ruhunu muhtarlığın duvarlarına yansıtıyor.

AYDIN- Didim' Efeler Mahallesi Muhtarlığı’nın dış cephesi Çanakkale Savaşı’nı anlatan resimlerle boyanıyor. Mahallenin genç muhtarı Mehmet Emin Öztürk, Çanakkale ruhunu yeni nesle anlatılması için bu çalışmayı yaptırdığını söyledi.

Didim Efeler Mahallesi muhtarlığı örnek bir çalışmaya adım attı. Efeler Mahallesi’nde ikamet eden Sebahat Haytaoğlu’nun yaptığı resimlerden etkilenen Muhtar Mehmet Emin Öztürk, muhtarlığın dış cephenin Çanakkale Savaşı’nın anlatan resimlerle boyanması yönündeki talebine Haytaoğlu da kayıtsız kalmadı.

Haytaoğlu, kendisinin hem gazetecilik hem de Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu olduğunu belirterek, “İlçedeki Mahir Özgür Damar ilkokulu’nu Çanakkale resim sergisini kartonla yapmıştım ve bu sergi Ticaret Odası Kültür Merkezi’nde sergilendi. Muhtarımız da orada bu çalışmayı beğendiğini belirterek fikrini bize bildirdi. Ben de gönüllü olarak bu çalışmada yer alabileceğimi söyledim ve ardından da bu çalışmayı başlattık” dedi.

Kendisinin Didim’i sevdiğini ve burada olmaktan mutlu olduğunu belirten Haytaoğlu, Çanakkale Savaşları’nı anlatan resmi severek ve isteyerek yaptığını da dile getirdi.

Efeler Mahalle Muhtarı Mehmet Emin Öztürk ise, Çanakkale Savaşları’nın ülkemiz açısından çok önemli olduğunu ve bir çok insanın bu yeri görme imkanını olmadığını belirterek, “Biz de bu savaşın önemini anlatmak ve yeni nesillerimize aktarmak için görsel olarak bu çalışmayı başlattık. Sebahat hanımda bizim düşüncemize destek oldu. Kendisine de teşekkür ediyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.