Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Çanakkale çadırı duygulandırdı

GÜNCEL 20.03.2017 - 14:27, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3879+ kez okundu.
 

Çanakkale çadırı duygulandırdı

Arife Öğretmen, Çanakkale’yi gidemeyenlerin ayağına getirdi

AYDIN- 18 Mart Şehitleri Anma Günü Çanakkale Zaferi'nin 102'nci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında İncirliova’da Bahçeşehir Anadolu Lisesi’nin Çanakkale Çadırı gençleri 102 yıl öncesine taşıdı. O acı günlerin canlandırıldığı Çanakkale Çadırı’nı ziyaret edenlere de ülkenin hangi şartlarda kurtarıldığının daha iyi anlaşılması için o günün yokluk nedeniyle meşhur menüsü olan üzüm hoşafı ve peksimet dağıtıldı. Bahçeşehir Anadolu Lisesi Görsel Sanatlar Öğretmeni Arife Mitat ve okul öğrencileri tarafından hazırlanan maket sergi, protokol üyelerinin yanı sıra vatandaşlardan yoğun ilgi görürken özellikle Çanakkale’ye gidemeyenler çadırı ziyaret ederek Çanakkale’yi yaşadılar.  Çadırı ziyaret eden İncirliova Belediye Başkanı Gürşad Kale, maket sergiyi çok etkileyici bulduğunu belirterek emeği geçenlere tebrik etti. 102 yıl önce yaşanan Çanakkale Savaşları’nın dünya döndükçe unutulmayacağını ve bu memleketin insanlarına Atalarından kalan en önemli miraslardan birinin de Çanakkale Destanı olduğunu belirten okul öğretmenlerinden Arife Mitat, “Çanakkale’deki milli ruh bu ülkenin, bu milletin en büyük değeridir. Bu milli ruhun herkese örnek olması ve her geçen gün canlı tutulması biz öğretmenlerin en büyük görevlerinden biri olduğunu biliyoruz. Çanakkale Zaferi, birlik ve beraberliğin sembolüdür. Türk milletinin, hürriyeti söz konusu olduğunda tüm imkansızlıklara rağmen neleri başarabileceğinin kanıtıdır. Bugün milletimize düşen görev, şehitlerin kanlarıyla sulanan bu kutsal topraklara, aynı şuurla sahip çıkmak ve gelecek nesillere daha güvenli ve güçlü bir şekilde aktarmaktır. Birçok bilgi unutulsa da daha sonra öğrenilebilir. Ya da ihtiyaç olduğunda öğrenilebilir ama Çanakkale unutulursa bu ülkenin elden gideceğini unutmamak gerekir” diye konuştu.
Arife Öğretmen, Çanakkale’yi gidemeyenlerin ayağına getirdi

AYDIN- 18 Mart Şehitleri Anma Günü Çanakkale Zaferi'nin 102'nci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında İncirliova’da Bahçeşehir Anadolu Lisesi’nin Çanakkale Çadırı gençleri 102 yıl öncesine taşıdı. O acı günlerin canlandırıldığı Çanakkale Çadırı’nı ziyaret edenlere de ülkenin hangi şartlarda kurtarıldığının daha iyi anlaşılması için o günün yokluk nedeniyle meşhur menüsü olan üzüm hoşafı ve peksimet dağıtıldı.

Bahçeşehir Anadolu Lisesi Görsel Sanatlar Öğretmeni Arife Mitat ve okul öğrencileri tarafından hazırlanan maket sergi, protokol üyelerinin yanı sıra vatandaşlardan yoğun ilgi görürken özellikle Çanakkale’ye gidemeyenler çadırı ziyaret ederek Çanakkale’yi yaşadılar.  Çadırı ziyaret eden İncirliova Belediye Başkanı Gürşad Kale, maket sergiyi çok etkileyici bulduğunu belirterek emeği geçenlere tebrik etti.

102 yıl önce yaşanan Çanakkale Savaşları’nın dünya döndükçe unutulmayacağını ve bu memleketin insanlarına Atalarından kalan en önemli miraslardan birinin de Çanakkale Destanı olduğunu belirten okul öğretmenlerinden Arife Mitat, “Çanakkale’deki milli ruh bu ülkenin, bu milletin en büyük değeridir. Bu milli ruhun herkese örnek olması ve her geçen gün canlı tutulması biz öğretmenlerin en büyük görevlerinden biri olduğunu biliyoruz. Çanakkale Zaferi, birlik ve beraberliğin sembolüdür. Türk milletinin, hürriyeti söz konusu olduğunda tüm imkansızlıklara rağmen neleri başarabileceğinin kanıtıdır. Bugün milletimize düşen görev, şehitlerin kanlarıyla sulanan bu kutsal topraklara, aynı şuurla sahip çıkmak ve gelecek nesillere daha güvenli ve güçlü bir şekilde aktarmaktır. Birçok bilgi unutulsa da daha sonra öğrenilebilir. Ya da ihtiyaç olduğunda öğrenilebilir ama Çanakkale unutulursa bu ülkenin elden gideceğini unutmamak gerekir” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.