Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Çanakkale 1915 Müzesi İncirliova’da

GÜNCEL 08.10.2018 - 16:06, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 1621+ kez okundu.
 

Çanakkale 1915 Müzesi İncirliova’da

Çanakkale Destanları 1915 Gezici Müze TIR’ı nın, Türkiye Turları kapsamında İncirliova’ya geldiği bildirildi,

AYDIN- Yapılan açıklamaya göre, İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale’nin daveti üzerine İncirliovalılarla buluşan müze, Atatürk Meydanı’nda üç gün açık kalacak. İçerisinde yaklaşık 4 bin parça eserin sergilendiği 1915 Gezici TIR’a vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, Belediye Başkanı Gürşat Kale de müzeyi ziyaret ederek tarihi öneme sahip eserleri inceledi. “ÇANAKKALE RUHUNU VATANDAŞLARIMIZLA BULUŞTURDUK” İncirliova Belediyesi olarak temel belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra tarihi ve kültürel mirasa sahip çıkma gayretinde olduklarını vurgulayan Başkan Kale, “Çanakkale Destanları 1915 Gezici Müzesi ile Çanakkale ruhunu vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. Özellikle Çanakkale’ye gidemeyen vatandaşlarımız ziyaret edebilmesi için ilçemize getirttiğimiz TIR’da, Çanakkale Savaşı’nda kullanılan silahlar, araç ve gereçlerin yanı sıra askerlerimizin ailelerine yazdıkları mektupları sergilenmektedir. Müze, belediyemiz karşısı Atatürk Meydanı’nda üç gün boyunca ziyaretlere açık kalacaktır” dedi.
Çanakkale Destanları 1915 Gezici Müze TIR’ı nın, Türkiye Turları kapsamında İncirliova’ya geldiği bildirildi,

AYDIN- Yapılan açıklamaya göre, İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale’nin daveti üzerine İncirliovalılarla buluşan müze, Atatürk Meydanı’nda üç gün açık kalacak.

İçerisinde yaklaşık 4 bin parça eserin sergilendiği 1915 Gezici TIR’a vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, Belediye Başkanı Gürşat Kale de müzeyi ziyaret ederek tarihi öneme sahip eserleri inceledi.

“ÇANAKKALE RUHUNU VATANDAŞLARIMIZLA BULUŞTURDUK”

İncirliova Belediyesi olarak temel belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra tarihi ve kültürel mirasa sahip çıkma gayretinde olduklarını vurgulayan Başkan Kale, “Çanakkale Destanları 1915 Gezici Müzesi ile Çanakkale ruhunu vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. Özellikle Çanakkale’ye gidemeyen vatandaşlarımız ziyaret edebilmesi için ilçemize getirttiğimiz TIR’da, Çanakkale Savaşı’nda kullanılan silahlar, araç ve gereçlerin yanı sıra askerlerimizin ailelerine yazdıkları mektupları sergilenmektedir. Müze, belediyemiz karşısı Atatürk Meydanı’nda üç gün boyunca ziyaretlere açık kalacaktır” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.