Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Can veren hekimler kan bağışında bulundu

TEKNOLOJİ 07.03.2015 - 14:55, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3454+ kez okundu.
 

Can veren hekimler kan bağışında bulundu

Aydın Tabip Odası, halkın sağlığının korunması yönünde yaptığı çalışmaların yanı sıra “Hekimler Can-Kan Veriyor” sloganıyla düzenlediği kan bağışı kampanyasıyla Türkiye’ye örnek oldu

Aydın Tabip Odası, 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında “Hekimler Can-Kan Veriyor” sloganıyla kan bağışı kampanyası düzenledi. Halkın sağlığı konusunda özverili çalışmalar yapan Aydın Tabip Odası Yönetim Kurulu ve oda üyesi hekimler, Kızılay Aydın Kan Bağışı Merkezi’nde kan bağışında bulunarak hem Kızılay’ın çalışmalarına destek verdi hem de kan bağışı bilincinin oluşması için örnek teşkil etti. Hekimlerin insan sağlığının önemini en fazla bilen meslek gruplarından birisini oluşturduğuna işaret eden Aydın Tabip Odası Başkanı Dr. Metin Aydın, “İnsanların sağlıklı yaşayabilmesi için bir nefesin, bir damla su ve kanın ne kadar kıymetli olduğunu biliyoruz. Biz damla kan bulunamaması nedeniyle kaybettiğimiz hastalarımız oluyor. Biz hekimler bu sıkıntıları yaşamak istemiyoruz. Bu sıkıntıların yaşanmaması için bütün vatandaşlarımızı kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz. Kan vermek hem kişinin kendi sağlığı hem de ihtiyaç sahibinin sağlıklı bir yaşama kavuşması adına büyük önem taşıyor. 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında hastanelerde vatandaşımızın canını korumak için verdiğimiz hizmetin dışında kendi bedenimizden de bir damla kan vermek amacıyla bu kampanyayı düzenlendik. Biz hastalarımız için 7 gün 24 saat görev başındayız. Hastalarımızın sağlığını korumak için üzerimize düşen her şeyi yapıyoruz ve görüldüğü gibi gerektiğinde onlar için kanımızı da bağışlıyoruz. Yeterli sağlıklı bir ortamda, sağlıklı bir Türkiye’de hep birlikte yaşayalım” diye konuştu. Zor koşullar altında hizmet üretmeye çalışan hekimlerin kendileri için uygun çalışma şartları ve vatandaşlar için de kaliteli ve de ulaşılabilir sağlık hizmeti arzu ettiğini kaydeden Dr. Aydın, başta hekimler olmak üzere tüm Aydınlıları kan bağışında bulunmaya davet etti. KIZILAY’DAN HEKİMLERE TEŞEKKÜR Düzenlenen kampanya için Aydın Tabip Odası yönetimine teşekkür eden Kızılay Aydın Kan Merkezi Müdürü Dr. Rıdvan Şenol da, “Kızılay Aydın Kan Bağışı Merkezi olarak il merkezi ve ilçelerimizdeki hastanelerimizin kan ihtiyacı tarafımızdan karşılanmaktadır. ‘Güvenli Kan Temini’ projesinin amacı, ülkemizde gönüllü kan bağışını arttırarak, hasta sahibi ve hastaların yaşadığı sosyal sorunları çözmek, Dünya Sağlık Örgütünün verileri ışığında gönüllü kan bağışçılarıyla güvenli kana ulaşmaktır. Biz bu konuda öncelikle kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum örgütleri başta olmak üzere toplumun tüm kesimlerinden destek bekliyoruz” şeklinde konuştu.
Aydın Tabip Odası, halkın sağlığının korunması yönünde yaptığı çalışmaların yanı sıra “Hekimler Can-Kan Veriyor” sloganıyla düzenlediği kan bağışı kampanyasıyla Türkiye’ye örnek oldu

Aydın Tabip Odası, 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında “Hekimler Can-Kan Veriyor” sloganıyla kan bağışı kampanyası düzenledi. Halkın sağlığı konusunda özverili çalışmalar yapan Aydın Tabip Odası Yönetim Kurulu ve oda üyesi hekimler, Kızılay Aydın Kan Bağışı Merkezi’nde kan bağışında bulunarak hem Kızılay’ın çalışmalarına destek verdi hem de kan bağışı bilincinin oluşması için örnek teşkil etti.

Hekimlerin insan sağlığının önemini en fazla bilen meslek gruplarından birisini oluşturduğuna işaret eden Aydın Tabip Odası Başkanı Dr. Metin Aydın, “İnsanların sağlıklı yaşayabilmesi için bir nefesin, bir damla su ve kanın ne kadar kıymetli olduğunu biliyoruz. Biz damla kan bulunamaması nedeniyle kaybettiğimiz hastalarımız oluyor. Biz hekimler bu sıkıntıları yaşamak istemiyoruz. Bu sıkıntıların yaşanmaması için bütün vatandaşlarımızı kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz. Kan vermek hem kişinin kendi sağlığı hem de ihtiyaç sahibinin sağlıklı bir yaşama kavuşması adına büyük önem taşıyor. 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında hastanelerde vatandaşımızın canını korumak için verdiğimiz hizmetin dışında kendi bedenimizden de bir damla kan vermek amacıyla bu kampanyayı düzenlendik. Biz hastalarımız için 7 gün 24 saat görev başındayız. Hastalarımızın sağlığını korumak için üzerimize düşen her şeyi yapıyoruz ve görüldüğü gibi gerektiğinde onlar için kanımızı da bağışlıyoruz. Yeterli sağlıklı bir ortamda, sağlıklı bir Türkiye’de hep birlikte yaşayalım” diye konuştu.

Zor koşullar altında hizmet üretmeye çalışan hekimlerin kendileri için uygun çalışma şartları ve vatandaşlar için de kaliteli ve de ulaşılabilir sağlık hizmeti arzu ettiğini kaydeden Dr. Aydın, başta hekimler olmak üzere tüm Aydınlıları kan bağışında bulunmaya davet etti.

KIZILAY’DAN HEKİMLERE TEŞEKKÜR

Düzenlenen kampanya için Aydın Tabip Odası yönetimine teşekkür eden Kızılay Aydın Kan Merkezi Müdürü Dr. Rıdvan Şenol da, “Kızılay Aydın Kan Bağışı Merkezi olarak il merkezi ve ilçelerimizdeki hastanelerimizin kan ihtiyacı tarafımızdan karşılanmaktadır. ‘Güvenli Kan Temini’ projesinin amacı, ülkemizde gönüllü kan bağışını arttırarak, hasta sahibi ve hastaların yaşadığı sosyal sorunları çözmek, Dünya Sağlık Örgütünün verileri ışığında gönüllü kan bağışçılarıyla güvenli kana ulaşmaktır. Biz bu konuda öncelikle kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum örgütleri başta olmak üzere toplumun tüm kesimlerinden destek bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.