Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Çalışmayanlar SGK’ya borcu var mı sorgulasın

SAĞLIK 07.01.2015 - 10:51, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:48 4084+ kez okundu.
 

Çalışmayanlar SGK’ya borcu var mı sorgulasın

Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu üyesi ve Aydın Marangozlar Odası Başkanı Süleyman Algün, “Çalışmayan eş ve çocuklar SGK’ya GSS borcu var mı sorgulasın” dedi.

Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu üyesi ve Aydın Marangozlar Odası Başkanı Süleyman Algün, “Çalışmayan eş ve çocuklar SGK’ya GSS borcu var mı sorgulasın” dedi. 1 Ocak 2012’de Genel Sağlık Sigortasının (GSS) Türkiye’de ikamet eden herkes için zorunlu olduğunu anımsatan Süleyman Algün, “Özellikle esnaf ve sanatkarlarımız zaten zor şartlarda yaşarken birde eş ve çocuklarını GSS’sine takip etmek gibi yeni bir görevi oldu. Yapılandırma kapsamına alınan GSS borçları ile ilgili son başvuru tarihi 31 Ocak 2015’dir. bu tarihe kadar özellikle Üniversitede okuyan/bitirmiş ve çalışmayan eşi olan esnaf ve sanatkarlarımız SGK’ya veya internet üzerinde e-devlet şifresi yada TC numarası ile borç sorgulaması yaparak varsa borç veya silinecek hatalı işlem mutlaka yapmaları gerekmektedir. Her defasında söyledik, halkımız ve sivil toplum örgütleriyle tam anlamıyla görüşülüp tartışılıp sonuca ulaşmadan çıkarılan benzer onlarca belge veya sorumluluk gerektiren kanuni nedenlerden dolayı herkes sorun yaşamakta ve halkın yeter artık biz hangisiyle uğraşacağız tepkisiyle karşılaşmaktayız” dedi. Esnafların mağdur olmamaları için yapılan uyarıyı dikkate almalarını isteyen Algün, “Günlük yaşamında olmazsa olmazları yapmakta zorlanan esnaf ve sanatkarlarımıza devletimiz her işletme için ya bir müdür ya da mali müşavir atasın aksi halde bu insanlar bu kadar karmaşanın için de ne yapacağını şaşırmış durumdadır. Ciddiye almayan esnaf ve sanatkarlarımıza da bir hatırlatmamız var. Geçtiğimiz yıllarda emeklilerden yapılan kesintiler için uyardığımızda " gelsin alsın" tepkisi alıyorduk ve hepinizin bildiği gibi bir çok emekli esnaf ve sanatkarlarımıza 20 bin TL’ye varan geçmişe dönük borç çıkmıştı. Bu GSS borç sorgusunu da ihmal ederseniz bir gün karşınıza çıkan borçla şaşırır ve ödemek zorunda kalırsınız” diye konuştu.
Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu üyesi ve Aydın Marangozlar Odası Başkanı Süleyman Algün, “Çalışmayan eş ve çocuklar SGK’ya GSS borcu var mı sorgulasın” dedi.

Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu üyesi ve Aydın Marangozlar Odası Başkanı Süleyman Algün, “Çalışmayan eş ve çocuklar SGK’ya GSS borcu var mı sorgulasın” dedi.

1 Ocak 2012’de Genel Sağlık Sigortasının (GSS) Türkiye’de ikamet eden herkes için zorunlu olduğunu anımsatan Süleyman Algün, “Özellikle esnaf ve sanatkarlarımız zaten zor şartlarda yaşarken birde eş ve çocuklarını GSS’sine takip etmek gibi yeni bir görevi oldu. Yapılandırma kapsamına alınan GSS borçları ile ilgili son başvuru tarihi 31 Ocak 2015’dir. bu tarihe kadar özellikle Üniversitede okuyan/bitirmiş ve çalışmayan eşi olan esnaf ve sanatkarlarımız SGK’ya veya internet üzerinde e-devlet şifresi yada TC numarası ile borç sorgulaması yaparak varsa borç veya silinecek hatalı işlem mutlaka yapmaları gerekmektedir. Her defasında söyledik, halkımız ve sivil toplum örgütleriyle tam anlamıyla görüşülüp tartışılıp sonuca ulaşmadan çıkarılan benzer onlarca belge veya sorumluluk gerektiren kanuni nedenlerden dolayı herkes sorun yaşamakta ve halkın yeter artık biz hangisiyle uğraşacağız tepkisiyle karşılaşmaktayız” dedi.

Esnafların mağdur olmamaları için yapılan uyarıyı dikkate almalarını isteyen Algün, “Günlük yaşamında olmazsa olmazları yapmakta zorlanan esnaf ve sanatkarlarımıza devletimiz her işletme için ya bir müdür ya da mali müşavir atasın aksi halde bu insanlar bu kadar karmaşanın için de ne yapacağını şaşırmış durumdadır. Ciddiye almayan esnaf ve sanatkarlarımıza da bir hatırlatmamız var. Geçtiğimiz yıllarda emeklilerden yapılan kesintiler için uyardığımızda " gelsin alsın" tepkisi alıyorduk ve hepinizin bildiği gibi bir çok emekli esnaf ve sanatkarlarımıza 20 bin TL’ye varan geçmişe dönük borç çıkmıştı. Bu GSS borç sorgusunu da ihmal ederseniz bir gün karşınıza çıkan borçla şaşırır ve ödemek zorunda kalırsınız” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.