Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Büyükşehir’den Kuşadası’na 63 milyon liralık arıtma tesisi yatırımı

GÜNCEL 26.02.2019 - 16:52, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3156+ kez okundu.
 

Büyükşehir’den Kuşadası’na 63 milyon liralık arıtma tesisi yatırımı

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ‘Kuşadası Atık Su Arıtma Tesisi’nin 1 Mart‘ta devreye gireceği, Kuşadası, Davutlar ve Güzelçamlı’nın yıllardır kanayan yarası olan atık su sorunu tesisin faaliyete geçmesi ile sonunda çözüleceği bildirildi.

AYDIN- Yapılan açıklamaya göre, CHP Kuşadası Belediye Başkan Adayı Ömer Günel, Kuşadası Atık Su Arıtama Tesisi’ni açılış öncesi Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Evrim Karakoz ile beraber ziyaret etti. Karakoz ve Günel, tesisle ilgili Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü Arıtma Tesisleri Daire Başkanı İrfan Korkmaz’dan bilgi aldılar. Günel, “Tesisi görüp detaylı bilgi almadan projenin teknolojisi ve büyüklüğü anlaşılamıyor. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’na Kuşadası halkının sağlığı ve turizm geleceğimize olan büyük katkısı nedeni ile şükranlarımı sunuyorum” dedi. ATIK SU SORUNU 2050 SONUNA KADAR ÇÖZÜLDÜ 1 Mart’ta hizmete girecek olan tesis 2050'ye kadar Kuşadası, Davutlar ve Güzelçamlı’nın atık su sorununu çözecek. Geleceğe yönelik, 2 kademe olarak planlanan tesisin tamamlanan 1. kademesi 340 bin nüfus kapasiteli. Artan nüfusa paralel olarak 2035 sonunda devreye girecek 2. kademe ile kapasitesi 478 bin nüfusa ulaşacak. 60 DÖNÜM ÜZERİNDE KONUMLANDIRILDI Tesis hazineden tahsis edilen 60 dönüm üzerinde yer alıyor. 63 milyon TL’ye mal olan tesis; ileri biyolojik arıtma denilen, karbon arıtımına ek olarak azot ve fosfor arıtımı yapabilecek yetenekte. Tesiste günde 68 bin metreküp atık su işlenecek. Arıtma sonrası elde edilecek su, cazibeli olarak derin deniz deşarj yöntemi ile denize verilecek.
Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ‘Kuşadası Atık Su Arıtma Tesisi’nin 1 Mart‘ta devreye gireceği, Kuşadası, Davutlar ve Güzelçamlı’nın yıllardır kanayan yarası olan atık su sorunu tesisin faaliyete geçmesi ile sonunda çözüleceği bildirildi.

AYDIN- Yapılan açıklamaya göre, CHP Kuşadası Belediye Başkan Adayı Ömer Günel, Kuşadası Atık Su Arıtama Tesisi’ni açılış öncesi Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Evrim Karakoz ile beraber ziyaret etti. Karakoz ve Günel, tesisle ilgili Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü Arıtma Tesisleri Daire Başkanı İrfan Korkmaz’dan bilgi aldılar.

Günel, “Tesisi görüp detaylı bilgi almadan projenin teknolojisi ve büyüklüğü anlaşılamıyor. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’na Kuşadası halkının sağlığı ve turizm geleceğimize olan büyük katkısı nedeni ile şükranlarımı sunuyorum” dedi.

ATIK SU SORUNU 2050 SONUNA KADAR ÇÖZÜLDÜ

1 Mart’ta hizmete girecek olan tesis 2050'ye kadar Kuşadası, Davutlar ve Güzelçamlı’nın atık su sorununu çözecek. Geleceğe yönelik, 2 kademe olarak planlanan tesisin tamamlanan 1. kademesi 340 bin nüfus kapasiteli. Artan nüfusa paralel olarak 2035 sonunda devreye girecek 2. kademe ile kapasitesi 478 bin nüfusa ulaşacak.

60 DÖNÜM ÜZERİNDE KONUMLANDIRILDI

Tesis hazineden tahsis edilen 60 dönüm üzerinde yer alıyor. 63 milyon TL’ye mal olan tesis; ileri biyolojik arıtma denilen, karbon arıtımına ek olarak azot ve fosfor arıtımı yapabilecek yetenekte.

Tesiste günde 68 bin metreküp atık su işlenecek. Arıtma sonrası elde edilecek su, cazibeli olarak derin deniz deşarj yöntemi ile denize verilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.