Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Büyükşehir, İkizdere Barajı için ödemelere başladı

GÜNCEL 01.08.2018 - 15:35, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3439+ kez okundu.
 

Büyükşehir, İkizdere Barajı için ödemelere başladı

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin, 2012 yılında Aydın Belediyesi’nin vatandaşlara yeterli içme suyu sağlamak için DSİ ile imzaladığı protokol çerçevesinde devraldığı İkizdere Barajı’nın ödemelerine başladığı bildirildi.

AYDIN- ASKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, yapılan protokol ile barajın yatırım maliyetinin Aydın Belediyesi tarafından ödemesi yapılacaktı. Bu süreç devam ederken Büyükşehir Yasası ile Aydın Büyükşehir Belediyesi ve ASKİ Genel Müdürlüğü kuruldu. Bu çerçevede İkizdere Barajı’nı devralan ve işletme hakkına sahip olan büyükşehir belediyesi, 320 milyon TL’lik yatırım bedelini söz konusu protokol ile daha önceden belirlendiği gibi ödüyor. AYDIN’IN SU SORUNU OLMAYACAK İkizdere Barajı ile içme suyu sorunları kalıcı olarak çözüldü. Nüfus olarak en kalabalık ilçeler arasında bulunan Efeler ile bazı civar ilçelerin su ihtiyacını karşılayan İkizdere Barajı, uzun yıllar su sorunu yaşanmaması için yüksek kapasiteli olarak hizmet veriyor. BAŞKAN ÇERÇİOĞLU: FİNANSMAN SORUNUMUZ YOK İkizdere Barajı hakkında açıklama yapan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “İkizdere Barajı için ödenen parayı Aydın halkı adına Aydın Büyükşehir Belediyesi ödüyor. Büyükşehir Belediyesi olarak herhangi bir finansman sıkıntımız yok. Aydın kenti su sorunu yaşamayacak” dedi.
Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin, 2012 yılında Aydın Belediyesi’nin vatandaşlara yeterli içme suyu sağlamak için DSİ ile imzaladığı protokol çerçevesinde devraldığı İkizdere Barajı’nın ödemelerine başladığı bildirildi.

AYDIN- ASKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, yapılan protokol ile barajın yatırım maliyetinin Aydın Belediyesi tarafından ödemesi yapılacaktı. Bu süreç devam ederken Büyükşehir Yasası ile Aydın Büyükşehir Belediyesi ve ASKİ Genel Müdürlüğü kuruldu. Bu çerçevede İkizdere Barajı’nı devralan ve işletme hakkına sahip olan büyükşehir belediyesi, 320 milyon TL’lik yatırım bedelini söz konusu protokol ile daha önceden belirlendiği gibi ödüyor.

AYDIN’IN SU SORUNU OLMAYACAK

İkizdere Barajı ile içme suyu sorunları kalıcı olarak çözüldü. Nüfus olarak en kalabalık ilçeler arasında bulunan Efeler ile bazı civar ilçelerin su ihtiyacını karşılayan İkizdere Barajı, uzun yıllar su sorunu yaşanmaması için yüksek kapasiteli olarak hizmet veriyor.

BAŞKAN ÇERÇİOĞLU: FİNANSMAN SORUNUMUZ YOK

İkizdere Barajı hakkında açıklama yapan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “İkizdere Barajı için ödenen parayı Aydın halkı adına Aydın Büyükşehir Belediyesi ödüyor. Büyükşehir Belediyesi olarak herhangi bir finansman sıkıntımız yok. Aydın kenti su sorunu yaşamayacak” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.