Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyelerinin Noteri değil!

SİYASET 15.08.2018 - 12:34, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3895+ kez okundu.
 

Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyelerinin Noteri değil!

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Büyükşehir Belediyesi, hiçbir İlçe Belediyesinin Noteri değildir” dedi. Ek Ödenek İsteyen CHP’li Efeler ve Kuşadası Belediyeleri, Başkan Özlem Çerçioğlu'nu kızdırdı.

  AYDIN- Aydın Büyükşehir Belediyesi 2018 yılı Ağustos ayı ilk toplantısı Özlem Çerçioğlu Başkanlığında gerçekleşti. 18 Gündem maddesi ile toplanan Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, aralarında Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın'ın da bulunduğu mazeretli veya mazeretsiz 30’a yakın Meclis Üyesinin katılmaması dikkat çeken toplantıda ek bütçe aktarma ve verilmesi talebinde bulunan CHP'li Efeler ve Kuşadası Belediyeleri’nin yetkililerinin görüşme sırasında toplantıda bulunmaması, kendisi de CHP'li olan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu kızdırdı. Efeler ve Kuşadası Belediyeleri’nin 2018 yılı bütçelerinde ek ödenek verilmesi ve aktarılmasını talep ettikleri konunun yer aldığı maddelerinin görüşülmesi sırasında, kürsüden ödenek miktarının ne kadar olduğunu soran Başkan Çerçioğlu, salonda cevap alacak ilçe Belediyelerinin temsilcisi bulamayınca sinirlendi. Sorduğu sorunun cevabını Büyükşehir Belediyesi Bürokratlarından almak zorunda kalan Başkan Çerçioğlu, bu duruma tepki göstererek, “Aydın Büyükşehir Belediyesi ilçe belediyelerin Noteri değildir, bunu parti ayırmaksızın söylüyorum” dedi. CHP'li Efeler Belediyesi’nin 2018 yılı mali bütçesine 12 Milyon lira aktarma yapılması ile CHP'li Kuşadası Belediyesinin 2018 yılı mali bütçesine 3 Milyon lira ek ödenek verilmesi talepleri ile ilgili maddelerin bütçe komisyonuna oy birliği ile sevkine karar verilmesinin ardından Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan'ın toplantı salonuna gelmesi gözlerden kaçmadı. Çoğunluğu imar konuları ile ilgili taleplerin yer aldığı diğer gündem maddelerinin ilgili komisyonlara sevk edilmesinin ardından Ağustos ayı 2. Toplantısı’nın 16 Ağustos 2018 tarihinde yapılması kararlaştırıldı.
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Büyükşehir Belediyesi, hiçbir İlçe Belediyesinin Noteri değildir” dedi. Ek Ödenek İsteyen CHP’li Efeler ve Kuşadası Belediyeleri, Başkan Özlem Çerçioğlu'nu kızdırdı.

 

AYDIN- Aydın Büyükşehir Belediyesi 2018 yılı Ağustos ayı ilk toplantısı Özlem Çerçioğlu Başkanlığında gerçekleşti.

18 Gündem maddesi ile toplanan Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, aralarında Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın'ın da bulunduğu mazeretli veya mazeretsiz 30’a yakın Meclis Üyesinin katılmaması dikkat çeken toplantıda ek bütçe aktarma ve verilmesi talebinde bulunan CHP'li Efeler ve Kuşadası Belediyeleri’nin yetkililerinin görüşme sırasında toplantıda bulunmaması, kendisi de CHP'li olan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu kızdırdı.

Efeler ve Kuşadası Belediyeleri’nin 2018 yılı bütçelerinde ek ödenek verilmesi ve aktarılmasını talep ettikleri konunun yer aldığı maddelerinin görüşülmesi sırasında, kürsüden ödenek miktarının ne kadar olduğunu soran Başkan Çerçioğlu, salonda cevap alacak ilçe Belediyelerinin temsilcisi bulamayınca sinirlendi. Sorduğu sorunun cevabını Büyükşehir Belediyesi Bürokratlarından almak zorunda kalan Başkan Çerçioğlu, bu duruma tepki göstererek, “Aydın Büyükşehir Belediyesi ilçe belediyelerin Noteri değildir, bunu parti ayırmaksızın söylüyorum” dedi.

CHP'li Efeler Belediyesi’nin 2018 yılı mali bütçesine 12 Milyon lira aktarma yapılması ile CHP'li Kuşadası Belediyesinin 2018 yılı mali bütçesine 3 Milyon lira ek ödenek verilmesi talepleri ile ilgili maddelerin bütçe komisyonuna oy birliği ile sevkine karar verilmesinin ardından Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan'ın toplantı salonuna gelmesi gözlerden kaçmadı.

Çoğunluğu imar konuları ile ilgili taleplerin yer aldığı diğer gündem maddelerinin ilgili komisyonlara sevk edilmesinin ardından Ağustos ayı 2. Toplantısı’nın 16 Ağustos 2018 tarihinde yapılması kararlaştırıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.