Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Büyükşehir Aydın'ın Folklor Kültürü'nü yaşatıyor

GENEL 15.12.2018 - 12:45, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 1824+ kez okundu.
 

Büyükşehir Aydın'ın Folklor Kültürü'nü yaşatıyor

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü çalışmalarla Aydın'ın folklor kültürünü gelecek nesillere aktardığı bildirildi.

AYDIN- Yapılan açıklamaya göre, Aydın Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, Aydın Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı ve Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin kültür merkezlerinde düzenlenen kurslarda, her yıl binlerce vatandaş Aydın yöresinin halk oyunlarını öğrenerek kültürlerini yaşatıyor. Kursiyerlere eğitimleri ise Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin alanında deneyimli eğitmenleri veriyor. Aydın Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu'nun AYBA Spor Salonu'nda düzenlenen kurslarına katılıp başarılı olan kursiyerler, toplulukla birlikte Aydın'ın çeşitli yerlerinde düzenlenen etkinliklere de katılıyor. Kursta kursiyerlere Aydın yöresinin oyunlarının yanı sıra Denizli ve İzmir bölgelerinin halk oyunları da öğretiliyor. Zeybek’in Aydın'la özdeşleştiğini belirten Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Aydın'da Zeybek her Aydınlının içine işlemiştir. Aydınlılar düğünlerinde, eğlencelerinde davulla zurnanın ahengini Zeybek’le taçlandırmayı sever. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımızın, kültürümüzün en önemli öğelerinden olan halk danslarımızı doğru motiflerle öğrenmeleri için kurslar düzenliyoruz. Çocuğundan yaşlısına Zeybek öğrenen her Aydınlı, hem kendi kültürünü yaşatıyor, hem de kurslarda yeni arkadaşlar edinerek sosyalleşiyor. Tüm Aydınlıları düzenlediğimiz halk oyunları kurslarına davet ediyorum" dedi.
Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü çalışmalarla Aydın'ın folklor kültürünü gelecek nesillere aktardığı bildirildi.

AYDIN- Yapılan açıklamaya göre, Aydın Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, Aydın Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı ve Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin kültür merkezlerinde düzenlenen kurslarda, her yıl binlerce vatandaş Aydın yöresinin halk oyunlarını öğrenerek kültürlerini yaşatıyor.

Kursiyerlere eğitimleri ise Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin alanında deneyimli eğitmenleri veriyor.

Aydın Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu'nun AYBA Spor Salonu'nda düzenlenen kurslarına katılıp başarılı olan kursiyerler, toplulukla birlikte Aydın'ın çeşitli yerlerinde düzenlenen etkinliklere de katılıyor. Kursta kursiyerlere Aydın yöresinin oyunlarının yanı sıra Denizli ve İzmir bölgelerinin halk oyunları da öğretiliyor.

Zeybek’in Aydın'la özdeşleştiğini belirten Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Aydın'da Zeybek her Aydınlının içine işlemiştir. Aydınlılar düğünlerinde, eğlencelerinde davulla zurnanın ahengini Zeybek’le taçlandırmayı sever. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımızın, kültürümüzün en önemli öğelerinden olan halk danslarımızı doğru motiflerle öğrenmeleri için kurslar düzenliyoruz. Çocuğundan yaşlısına Zeybek öğrenen her Aydınlı, hem kendi kültürünü yaşatıyor, hem de kurslarda yeni arkadaşlar edinerek sosyalleşiyor. Tüm Aydınlıları düzenlediğimiz halk oyunları kurslarına davet ediyorum" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.