Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Büyük Ova kararı Aydın’ın zararına

SİYASET 09.06.2017 - 13:27, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2896+ kez okundu.
 

Büyük Ova kararı Aydın’ın zararına

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Resmi Gazete’de yayınlanan Büyük Ova kararının Aydın’ın ve Aydınlı çiftçinin zararına olduğunu söyledi.

AYDIN- Büyük Ova kararıyla ilgili bir açıklama yapan Milletvekili Baydar, Ziraat Mühendisleri Odası Aydın Şubesi Başkanı Mahmut Nedim Barış’ın değerlendirmesine de atıfta bulunarak, Resmi Gazete’de yayınlanan haritaya işaret etti. Baydar, “Haritaların Bakanlar Kurulu kararı ile Resmi Gazete’de bu haliyle yayınlanmasının altında, asıl koruma altına alınması gereken ovalara yeni Jeotermal santraller ya da çeşitli sanayi tesislerin kurulma ihtimalinin yattığı düşüncesi ortaya çıkmıştır” dedi. CHP Aydın Milletvekili Baydar’ın Büyük Ova kararıyla ilgili açıklaması şöyle: “Bakanlar Kurulu kararı ile 2 Haziran 2017 tarihinde yayınlanan Resmi Gazete’de, Aydın Ovası, Karpuzlu Ovası ve Davutlar Ovası’nın “Büyük Ova” kapsamına alındığı açıklanmıştır. Resmi Gazete’deki söz konusu ovalarımızla ilgili haritalar incelendiğinde Söke, Nazilli, İncirliova, Çine, Koçarlı ovalarımızın büyük bir çoğunluğunun kapsam dışı bırakıldığı ve çok dar bir bölgenin kapsama alındığı gözlenmektedir. Haritaların Bakanlar Kurulu kararı ile Resmi Gazete’de bu haliyle yayınlanmasının altında, asıl koruma altına alınması gereken ovalara yeni Jeotermal santraller ya da çeşitli sanayi tesislerin kurulma ihtimalinin yattığı düşüncesi ortaya çıkmıştır. Bakanlar kurulu kararı ile Aydın’da belirlenen bu daraltılmış ova alanı, tam anlamıyla beli bükülmüş olan çiftçilerimizin artık bellerinin kırılması anlamına gelmektedir. Aydın halkının yararına değil zararına alınan bu kararın tekrar gözden geçirilmesi kaçınılmazdır. Aydın Ovası ile ilgili Resmi Gazete’de yayınlanan haritada bir yanlışlık, bir kaydırma yapılmış olabilir. Ancak bu durumun bizler de farkında olmasaydık ortaya nasıl bir tablonun çıkacağını tahmin bile edemezdiniz. AKP’li bir Aydın Milletvekilinin ‘müjde! müjde!’ diyerek sağır sultana duyurduğu Bakanlar Kurulu Kararını, Aydın Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Sayın Mahmut Nedim Barış’ın konuya ilişkin yaptığı açıklamadan sonra, “harita Resmi Gazete’de sehven yayınlanmış, yanlışlık olmuş” gibi açıklaması tam bir komedidir. Söz konusu milletvekilinin müjde vererek duyurduğu kararın Resmi Gazete’deki haritaları yerine hangi haritaları incelediğini merak ediyorum doğrusu. Bakanlar Kurulu kararı ile büyük ova kapsamına alınan ovalarımızın nereleri kapsadığının, gerçekten sehven bir hata yapılıp yapılmadığının, sehven hata yapıldı ise hatanın düzeltilip düzeltilmediğinin yakından takipçisi olacağımızı basına ve kamuoyuna bildiririz.”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Resmi Gazete’de yayınlanan Büyük Ova kararının Aydın’ın ve Aydınlı çiftçinin zararına olduğunu söyledi.

AYDIN- Büyük Ova kararıyla ilgili bir açıklama yapan Milletvekili Baydar, Ziraat Mühendisleri Odası Aydın Şubesi Başkanı Mahmut Nedim Barış’ın değerlendirmesine de atıfta bulunarak, Resmi Gazete’de yayınlanan haritaya işaret etti. Baydar, “Haritaların Bakanlar Kurulu kararı ile Resmi Gazete’de bu haliyle yayınlanmasının altında, asıl koruma altına alınması gereken ovalara yeni Jeotermal santraller ya da çeşitli sanayi tesislerin kurulma ihtimalinin yattığı düşüncesi ortaya çıkmıştır” dedi.

CHP Aydın Milletvekili Baydar’ın Büyük Ova kararıyla ilgili açıklaması şöyle:

“Bakanlar Kurulu kararı ile 2 Haziran 2017 tarihinde yayınlanan Resmi Gazete’de, Aydın Ovası, Karpuzlu Ovası ve Davutlar Ovası’nın “Büyük Ova” kapsamına alındığı açıklanmıştır.

Resmi Gazete’deki söz konusu ovalarımızla ilgili haritalar incelendiğinde Söke, Nazilli, İncirliova, Çine, Koçarlı ovalarımızın büyük bir çoğunluğunun kapsam dışı bırakıldığı ve çok dar bir bölgenin kapsama alındığı gözlenmektedir.

Haritaların Bakanlar Kurulu kararı ile Resmi Gazete’de bu haliyle yayınlanmasının altında, asıl koruma altına alınması gereken ovalara yeni Jeotermal santraller ya da çeşitli sanayi tesislerin kurulma ihtimalinin yattığı düşüncesi ortaya çıkmıştır.

Bakanlar kurulu kararı ile Aydın’da belirlenen bu daraltılmış ova alanı, tam anlamıyla beli bükülmüş olan çiftçilerimizin artık bellerinin kırılması anlamına gelmektedir. Aydın halkının yararına değil zararına alınan bu kararın tekrar gözden geçirilmesi kaçınılmazdır.

Aydın Ovası ile ilgili Resmi Gazete’de yayınlanan haritada bir yanlışlık, bir kaydırma yapılmış olabilir. Ancak bu durumun bizler de farkında olmasaydık ortaya nasıl bir tablonun çıkacağını tahmin bile edemezdiniz.

AKP’li bir Aydın Milletvekilinin ‘müjde! müjde!’ diyerek sağır sultana duyurduğu Bakanlar Kurulu Kararını, Aydın Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Sayın Mahmut Nedim Barış’ın konuya ilişkin yaptığı açıklamadan sonra, “harita Resmi Gazete’de sehven yayınlanmış, yanlışlık olmuş” gibi açıklaması tam bir komedidir. Söz konusu milletvekilinin müjde vererek duyurduğu kararın Resmi Gazete’deki haritaları yerine hangi haritaları incelediğini merak ediyorum doğrusu.

Bakanlar Kurulu kararı ile büyük ova kapsamına alınan ovalarımızın nereleri kapsadığının, gerçekten sehven bir hata yapılıp yapılmadığının, sehven hata yapıldı ise hatanın düzeltilip düzeltilmediğinin yakından takipçisi olacağımızı basına ve kamuoyuna bildiririz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.