Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Büyük ödülü kazanan belli oldu!

KÜLTÜR 24.05.2015 - 23:24, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2983+ kez okundu.
 

Büyük ödülü kazanan belli oldu!

Cannes Film Festivali'nde Dheepan isimli Fransız yapımı film büyük ödülü kazandı

Cannes'da büyük ödülü kazanan film Dheepan oldu.  68’inci Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye ödülü sahibini buldu. Ödülün bu yılki sahibi ise Fransız yapımı Dheepan isimli film oldu. Ses getiren Carol isimli film En İyi Kadın Oyuncu ödülünü ise Fransız oyuncu Emmanuel Bercot ve ABD’li oyuncu Rooney Mara paylaştı. Dünya sinemasının en önemli etkinliklerinden birisi olan Cannes Film Festivali, bu akşam düzenlenen ödül töreniyle 11 günlük maratonun sonuna geldi. Bu sene ödülleri toplayan ülke, festivalin ev sahibi Fransa oldu. Altın Palmiye: Yönetmenliğini Jacques Audiard’ın üstlendiği Dheepan  Büyük Jüri Ödülü: Saul Fia (Macaristan yapımı) En İyi Yönetmen: The Assassin filmiyle Hou Hsiao-hsien / Tayvan En İyi Erkek Oyuncu: The Measure of a Man filmindeki rolüyle Fransız aktör Vincent Lindon En İyi Kadın Oyuncu:  Ödülü Mon Roi filmindeki rolüyle Fransız oyuncu Emmanuel Bercot ve Carol filmindeki rolüyle ABD’li oyuncu Rooney Mara bölüştü. En İyi Senaryo:  Chronic filminin senaristi ve yönetmeni Michael Franco / Fransa Jüri Ödülü:  Yorgos Lanthinos’un yönetmenliğini üstlendiği The Lobster / Yunanistan En İyi Kısa Film: Wave 98 / Lübnan 27 yıl aradan sonra ilk kez kadın bir yönetmenin filmiyle perdelerini açan Cannes, İngiliz yazar Shakespeare’in ünlü eserinden beyazperdeye uyarlanan ‘Macbeth’ filmiyle perdelerini kapattı. Cannes 2015’te Altın Palmiye için 19 film yarıştı;  "Sicario : Denis Villeneuve The Sea of Trees : Gus Van Sant Louder Than Bombs : Joachim Trier Youth : Paolo Sorrentino Saul Fia : Laszlo Nemes Mia Madre : Nanni Moretti Mon Roi : Maiwenn The Lobster : Yorgos Lanthimos Macbeth : Justin Kurzel Umimachi Diary : Hirokazu Kore-Eda Shan He Gu Ren : Jia Zhang-Ke Nie Yinniang : Hou Hsiao Hsien Carol : Todd Haynes Il Racconto Dei Racconti : Matteo Garrone Margurite et Julien : Valerie Donzelli La Loi du Marche : Stephane Brize Dheepan : Jacques Audiard." Türk yönetmen Ziya Demirel, "Salı" filmi ile kısa metraj kategorisinde Altın Palmiye için yarıştı. Ancak ödül “Wave 98” kısa filmiyle Lübnan’a gitti.Festivalde, "Yönetmenlerin 15 Günü" adlı paralel seçkide ise Deniz Gamze Ergüven'in Mustang isimli filmi yer aldı. DHEEPAN İSİMLİ FİLMİN KONUSU NE? Sri Lankalı Tamil savaşçının öyküsünü perdeye taşıyan filmin yönetmen koltuğuna Jacques Audiard oturuyor. İşi gücü bir kenara bırakıp Paris'in hamiliğini üstlenen ve adalet dağıtıcılığına soyunan ilginç bir karaktere ev sahipliği yapan filmin başrollerini ise Vincent Rottiers ve Marc Zinga patlaşıyor.
Cannes Film Festivali'nde Dheepan isimli Fransız yapımı film büyük ödülü kazandı

Cannes'da büyük ödülü kazanan film Dheepan oldu. 

68’inci Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye ödülü sahibini buldu. Ödülün bu yılki sahibi ise Fransız yapımı Dheepan isimli film oldu. Ses getiren Carol isimli film En İyi Kadın Oyuncu ödülünü ise Fransız oyuncu Emmanuel Bercot ve ABD’li oyuncu Rooney Mara paylaştı.
Dünya sinemasının en önemli etkinliklerinden birisi olan Cannes Film Festivali, bu akşam düzenlenen ödül töreniyle 11 günlük maratonun sonuna geldi. Bu sene ödülleri toplayan ülke, festivalin ev sahibi Fransa oldu.
Altın Palmiye: Yönetmenliğini Jacques Audiard’ın üstlendiği Dheepan 
Büyük Jüri Ödülü: Saul Fia (Macaristan yapımı)
En İyi Yönetmen: The Assassin filmiyle Hou Hsiao-hsien / Tayvan
En İyi Erkek Oyuncu: The Measure of a Man filmindeki rolüyle Fransız aktör Vincent Lindon
En İyi Kadın Oyuncu:  Ödülü Mon Roi filmindeki rolüyle Fransız oyuncu Emmanuel Bercot ve Carol filmindeki rolüyle ABD’li oyuncu Rooney Mara bölüştü.
En İyi Senaryo:  Chronic filminin senaristi ve yönetmeni Michael Franco / Fransa
Jüri Ödülü:  Yorgos Lanthinos’un yönetmenliğini üstlendiği The Lobster / Yunanistan
En İyi Kısa Film: Wave 98 / Lübnan

27 yıl aradan sonra ilk kez kadın bir yönetmenin filmiyle perdelerini açan Cannes, İngiliz yazar Shakespeare’in ünlü eserinden beyazperdeye uyarlanan ‘Macbeth’ filmiyle perdelerini kapattı.

Cannes 2015’te Altın Palmiye için 19 film yarıştı; 
"Sicario : Denis Villeneuve
The Sea of Trees : Gus Van Sant
Louder Than Bombs : Joachim Trier
Youth : Paolo Sorrentino
Saul Fia : Laszlo Nemes
Mia Madre : Nanni Moretti
Mon Roi : Maiwenn
The Lobster : Yorgos Lanthimos
Macbeth : Justin Kurzel
Umimachi Diary : Hirokazu Kore-Eda
Shan He Gu Ren : Jia Zhang-Ke
Nie Yinniang : Hou Hsiao Hsien
Carol : Todd Haynes
Il Racconto Dei Racconti : Matteo Garrone
Margurite et Julien : Valerie Donzelli
La Loi du Marche : Stephane Brize
Dheepan : Jacques Audiard."

Türk yönetmen Ziya Demirel, "Salı" filmi ile kısa metraj kategorisinde Altın Palmiye için yarıştı. Ancak ödül “Wave 98” kısa filmiyle Lübnan’a gitti.Festivalde, "Yönetmenlerin 15 Günü" adlı paralel seçkide ise Deniz Gamze Ergüven'in Mustang isimli filmi yer aldı.

DHEEPAN İSİMLİ FİLMİN KONUSU NE?

Sri Lankalı Tamil savaşçının öyküsünü perdeye taşıyan filmin yönetmen koltuğuna Jacques Audiard oturuyor. İşi gücü bir kenara bırakıp Paris'in hamiliğini üstlenen ve adalet dağıtıcılığına soyunan ilginç bir karaktere ev sahipliği yapan filmin başrollerini ise Vincent Rottiers ve Marc Zinga patlaşıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.