Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Bülbül, yeni yargı paketinin reform olmadığını söyledi

SİYASET 11.10.2019 - 19:04, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 1580+ kez okundu.
 

Bülbül, yeni yargı paketinin reform olmadığını söyledi

CHP’li Bülbül: Soma’da, Çorlu’da, Aladağ’da mağdur avukatlığı yapana pasaport yok

AYDIN- AK Parti’nin sunduğu kamuoyunda yargı paketi olarak bilinen kanun teklifinin Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda görüşmelerine devam edildiği bildirildi. Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan CHP Aydın Milletvekili Avukat Süleyman Bülbül, teklifin “reform” olmadığını belirterek, avukatlara pasaport verilmesi düzenlemesinin teklifteki haliyle Anayasa'nın eşitlik ilkesine, masumiyet karinesine, seyahat özgürlüğü düzenlemesine aykırı olduğunu belirtti. Soruşturması ya da davası olan avukatların haklarında takipsizlik ya da beraat kararı verilebileceğini vurgulayan Bülbül, “Bu aşamada pasaport vermemek ciddi bir hak ihlalidir” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Biz avukatlara pasaport hakkı getiriyoruz, ama hepsine değil” sözlerini hatırlatan Bülbül, “Yani ‘Benim siyasi görüşüme uygunsanız pasaport var, uygun değilseniz pasaport yok’ diyorsunuz. Avukatların meşru profesyonel faaliyetlerini suç haline getirmek için terörle mücadele kanununu kullanıyorsunuz. Çağdaş Hukukçular Derneği yöneticilerinden Selçuk Kozağaçlı ve onlarca avukat, bu yüzden cezaevinde. Yani Soma’da Çorlu’da Aladağ’da Havalimanı’nda mağdurların avukatlığını yapanlara pasaport yok diyorsunuz” dedi. “TEK ADAM REJİMİNDE REFORM OLMAZ” Avukatlığa giriş sınavı hakkında da konuşan Bülbül, “Sınav hakkı 2001 yılında getirildi, beş yıllık bir geçiş döneminden sonra ‘Patron emretti’ diye kanun kaldırıldı. Ne değişti? O zaman 70 bin avukat vardı, şimdi 125 bin avukat var. Şimdi yeniden getiriyorsunuz ama ‘Hemen uygulanmayacak’ diyorsunuz. Kimlerden çekiniyorsunuz?” diye sordu. “Demokrasi, özgürlükler, insan hakları ve adil yargılanma hakkı konusunda anayasal değişiklikler olmadan yargı reformu olmaz” diyen Bülbül, “Tek adam rejiminde yargı reformu olmaz, iki dudak arasında yargı reformu olmaz, hâkimlere ve savcılara talimatla açılan soruşturmalar, kovuşturmalarla yargı reformu olmaz. Genel Başkanımıza yönelik açılan tazminat davalarında, hakaret davalarında hâkimlerin değiştiğini biliyoruz. Eren Erdem'in durumunu biliyoruz” dedi.
CHP’li Bülbül: Soma’da, Çorlu’da, Aladağ’da mağdur avukatlığı yapana pasaport yok

AYDIN- AK Parti’nin sunduğu kamuoyunda yargı paketi olarak bilinen kanun teklifinin Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda görüşmelerine devam edildiği bildirildi.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan CHP Aydın Milletvekili Avukat Süleyman Bülbül, teklifin “reform” olmadığını belirterek, avukatlara pasaport verilmesi düzenlemesinin teklifteki haliyle Anayasa'nın eşitlik ilkesine, masumiyet karinesine, seyahat özgürlüğü düzenlemesine aykırı olduğunu belirtti.

Soruşturması ya da davası olan avukatların haklarında takipsizlik ya da beraat kararı verilebileceğini vurgulayan Bülbül, “Bu aşamada pasaport vermemek ciddi bir hak ihlalidir” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Biz avukatlara pasaport hakkı getiriyoruz, ama hepsine değil” sözlerini hatırlatan Bülbül, “Yani ‘Benim siyasi görüşüme uygunsanız pasaport var, uygun değilseniz pasaport yok’ diyorsunuz. Avukatların meşru profesyonel faaliyetlerini suç haline getirmek için terörle mücadele kanununu kullanıyorsunuz. Çağdaş Hukukçular Derneği yöneticilerinden Selçuk Kozağaçlı ve onlarca avukat, bu yüzden cezaevinde. Yani Soma’da Çorlu’da Aladağ’da Havalimanı’nda mağdurların avukatlığını yapanlara pasaport yok diyorsunuz” dedi.

“TEK ADAM REJİMİNDE REFORM OLMAZ”

Avukatlığa giriş sınavı hakkında da konuşan Bülbül, “Sınav hakkı 2001 yılında getirildi, beş yıllık bir geçiş döneminden sonra ‘Patron emretti’ diye kanun kaldırıldı. Ne değişti? O zaman 70 bin avukat vardı, şimdi 125 bin avukat var. Şimdi yeniden getiriyorsunuz ama ‘Hemen uygulanmayacak’ diyorsunuz. Kimlerden çekiniyorsunuz?” diye sordu.

“Demokrasi, özgürlükler, insan hakları ve adil yargılanma hakkı konusunda anayasal değişiklikler olmadan yargı reformu olmaz” diyen Bülbül, “Tek adam rejiminde yargı reformu olmaz, iki dudak arasında yargı reformu olmaz, hâkimlere ve savcılara talimatla açılan soruşturmalar, kovuşturmalarla yargı reformu olmaz. Genel Başkanımıza yönelik açılan tazminat davalarında, hakaret davalarında hâkimlerin değiştiğini biliyoruz. Eren Erdem'in durumunu biliyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.