Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Bülbül, Öğretmenler Günü’nü kutladı

SİYASET 24.11.2018 - 12:25, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2766+ kez okundu.
 

Bülbül, Öğretmenler Günü’nü kutladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, bir mesaj yayınlayarak Öğretmenler Günü’nü kutladı.

AYDIN- “Nitelikli ve bilimsel eğitim sistemi, çağdaş demokratik ülkelerin vazgeçilmez unsuru, üretimde ve kalkınmada öne geçmenin temel prensibi olarak; dünyada söz sahibi olmanın yegane yoludur” diyen Milletvekili Bülbül, kutlama mesajında şunları söyledi: “Çocuklarımızı ve gençlerimizi emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz ise bu unsurlarından en önemli harcıdır. Üzülerek belirtiyorum ki; geleceğimizin mimarı olan öğretmenlerimizin iyi koşullara sahip olmadan, yoksulluk sınırının altında ve iktidar baskısına maruz bırakılarak çalıştırıldığı günümüz eğitim sistemi ise; işaret ettiğimiz çağdaş-demokratik toplum hedefinden oldukça uzaktır. İkili öğretim, niteliksiz eğitim hizmeti, eğitimin özelleştirilmesi, kalabalık sınıflar, çocukların örgün eğitim sistemi dışına itilmesi, okullarda öğretmenlere yönelik olarak yaşanan şiddetin artması, mülakata dayalı sözleşmeli öğretmenlik, öğretmenlerimizin mesleklerini tam anlamıyla icra etmesini engellerken eğitim sistemimizi de işlevsiz hale getirmiştir. Milyonlarca öğretmenimiz hala öğrencileriyle buluşmak için gün saymaktadır. 30 milyar dolar harcanan FATİH projesi eğitimde teknolojik okuryazarlığını geliştirme hedefinin yanına yaklaşamazken, bugün ülkemizde bulunan devlet okullarının yüzde 87’sinde spor salonu, yüzde 67’sinde kütüphane bulunmamaktadır. CHP olarak, eğitimde çağdaş demokratik sistemin inşa edilmesi, sözleşmeli öğretmen uygulamasına son verilmesi için mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür nesiller yetiştiren tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anıyorum.”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, bir mesaj yayınlayarak Öğretmenler Günü’nü kutladı.

AYDIN- “Nitelikli ve bilimsel eğitim sistemi, çağdaş demokratik ülkelerin vazgeçilmez unsuru, üretimde ve kalkınmada öne geçmenin temel prensibi olarak; dünyada söz sahibi olmanın yegane yoludur” diyen Milletvekili Bülbül, kutlama mesajında şunları söyledi:

“Çocuklarımızı ve gençlerimizi emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz ise bu unsurlarından en önemli harcıdır. Üzülerek belirtiyorum ki; geleceğimizin mimarı olan öğretmenlerimizin iyi koşullara sahip olmadan, yoksulluk sınırının altında ve iktidar baskısına maruz bırakılarak çalıştırıldığı günümüz eğitim sistemi ise; işaret ettiğimiz çağdaş-demokratik toplum hedefinden oldukça uzaktır.

İkili öğretim, niteliksiz eğitim hizmeti, eğitimin özelleştirilmesi, kalabalık sınıflar, çocukların örgün eğitim sistemi dışına itilmesi, okullarda öğretmenlere yönelik olarak yaşanan şiddetin artması, mülakata dayalı sözleşmeli öğretmenlik, öğretmenlerimizin mesleklerini tam anlamıyla icra etmesini engellerken eğitim sistemimizi de işlevsiz hale getirmiştir. Milyonlarca öğretmenimiz hala öğrencileriyle buluşmak için gün saymaktadır.

30 milyar dolar harcanan FATİH projesi eğitimde teknolojik okuryazarlığını geliştirme hedefinin yanına yaklaşamazken, bugün ülkemizde bulunan devlet okullarının yüzde 87’sinde spor salonu, yüzde 67’sinde kütüphane bulunmamaktadır.

CHP olarak, eğitimde çağdaş demokratik sistemin inşa edilmesi, sözleşmeli öğretmen uygulamasına son verilmesi için mücadelemizi sürdüreceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür nesiller yetiştiren tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anıyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.