Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Bülbül, İyi Tarım Desteği'ni sordu

SİYASET 25.10.2018 - 18:54, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2011+ kez okundu.
 

Bülbül, İyi Tarım Desteği'ni sordu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na, İyi Tarım Desteği hakkında bir soru önergesi verdi.

AYDIN- Milletvekili Bülbül’ün, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın, bu yıl Eylül ayında verilmesi gereken destek ödemelerinin yapılmadığını belirttiği soru önergesinde şu ifadeler yer alıyor: ‘’İyi Tarım, üretim sisteminin sosyal açıdan yaşanabilir, ekonomik açıdan verimli, insan sağlığını koruyan, çevreye önem veren bir hale getirmeyi amaçlamaktadır. Bu amaçla da her yıl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, tarım üreticilerine, İyi Tarım ve Organik Tarım Desteği vermektedir. Ancak bu yıl Eylül ayında verilmesi beklenen 2017 yılının desteğinin verilmediği, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ilgili Bakanlığa ‘desteklerin ödenmemesi’ talimatı verdiği tarafıma iletilmiştir. Bu durum destek için başvuran 45 bin çiftçinin mağdur olması demektir.’’ Mazotundan gübresine, tarım üreticisinin temel ihtiyaçları, kur farkı bahanesiyle zamlanırken, zaman zaman can suyu niteliğinde olan bu desteklerin verilmemesi, ekonomik krizin faturasının, her şekilde tarım üreticisine ödetmek anlamına geldiğini ifade eden Milletvekili Bülbül, verdiği önergede şu soruları yöneltti: “2017 yılına ait iyi tarım ve organik tarım için ayrılan desteğin ödenmemesi talimatını hangi gerekçeyle verdiniz? 2017 yılına ait ödeneği ne zaman vermeyi planlıyorsunuz? 2017 yılına ait iyi tarım ve organik tarım desteği alacak olan kaç tarım üreticisi vardır? Verilecek destek için Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ne kadar bütçe ayrılmıştır? İyi tarım ve organik tarım desteği dışında tarım üreticisine verilmeyen başka destekler olacak mıdır? Bu süreçte tarım üreticisinin yaşadığı mağduriyet nasıl giderilecektir?” Haber: Muhammet ÖZDEMİR
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na, İyi Tarım Desteği hakkında bir soru önergesi verdi.

AYDIN- Milletvekili Bülbül’ün, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın, bu yıl Eylül ayında verilmesi gereken destek ödemelerinin yapılmadığını belirttiği soru önergesinde şu ifadeler yer alıyor:

‘’İyi Tarım, üretim sisteminin sosyal açıdan yaşanabilir, ekonomik açıdan verimli, insan sağlığını koruyan, çevreye önem veren bir hale getirmeyi amaçlamaktadır. Bu amaçla da her yıl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, tarım üreticilerine, İyi Tarım ve Organik Tarım Desteği vermektedir.

Ancak bu yıl Eylül ayında verilmesi beklenen 2017 yılının desteğinin verilmediği, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ilgili Bakanlığa ‘desteklerin ödenmemesi’ talimatı verdiği tarafıma iletilmiştir. Bu durum destek için başvuran 45 bin çiftçinin mağdur olması demektir.’’

Mazotundan gübresine, tarım üreticisinin temel ihtiyaçları, kur farkı bahanesiyle zamlanırken, zaman zaman can suyu niteliğinde olan bu desteklerin verilmemesi, ekonomik krizin faturasının, her şekilde tarım üreticisine ödetmek anlamına geldiğini ifade eden Milletvekili Bülbül, verdiği önergede şu soruları yöneltti:

“2017 yılına ait iyi tarım ve organik tarım için ayrılan desteğin ödenmemesi talimatını hangi gerekçeyle verdiniz?

2017 yılına ait ödeneği ne zaman vermeyi planlıyorsunuz?

2017 yılına ait iyi tarım ve organik tarım desteği alacak olan kaç tarım üreticisi vardır?

Verilecek destek için Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ne kadar bütçe ayrılmıştır?

İyi tarım ve organik tarım desteği dışında tarım üreticisine verilmeyen başka destekler olacak mıdır?

Bu süreçte tarım üreticisinin yaşadığı mağduriyet nasıl giderilecektir?” Haber: Muhammet ÖZDEMİR

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.