Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Bülbül, İŞKUR’un kamuya istihdamını sordu

SİYASET 14.05.2019 - 16:16, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3048+ kez okundu.
 

Bülbül, İŞKUR’un kamuya istihdamını sordu

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na, Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle bir soru önergesi veren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, 2014 yılı Nisan ayından 2019 yılı Nisan ayına kadar kaç personelin istihdam edildiğini sordu.

AYDIN- Türkiye İş Kurumu’nun, kuruluş mevzuatı gereği işgücü ile işvereni bir noktada buluşturan ve dolayısı ile kamu menfaatine sosyoekonomik dengeleri pozitif yönde destekleme hedefi olan bir kurum olduğunu belirten Milletvekili Bülbül, “Bu vesile ile illerimizde İŞKUR bu misyonunu özellikle kamu kurumlarıyla ortaklaşa gerçekleştirmiş olduğu projelerle de sürdürmektedir. Bu çerçevede Aydın İlimizde de İŞKUR tarafından işgücü bedeli karşılanmak suretiyle hem kamu kurumlarına istihdam desteği hem de işsizliği azaltma noktasında projeler sürdürüldüğü bilinmektedir” dedi ve sorularını sıraladı. CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül’ün Bakan Selçuk’a yönelttiği sorular şöyle: 2014 yılı Nisan ayından 2019 yılı Nisan ayına kadar, vergi ve SGK primleri dahil olmak üzere İŞKUR tarafından karşılanan ve geçici sürelerle kamu kurumlarında yapılan karşılıklı akitlerle istihdamı sağlanan kaç personel vardır? Benzer şekilde olmak üzere yalnızca vergilerinin ve/veya sigorta primlerinin ve/veya işgücü bedeli İŞKUR tarafından karşılandığı ve geçici sürelerle kamu kurumlarında istihdam edilen kaç personel vardır? Bu projeler, bu süreler arasında hangi kamu kurumlarıyla yürütülmüştür? İstihdam sayısının kamu kurumlarına göre dağılımı nedir Söz konusu projeler herhangi bir yöntemle yerel yönetimlerle de yürütülmüş müdür? Yürütüldü ise hangi yerel yönetim hangi dönemlerde kaçar personel çalıştırma hakkı elde etmiştir?
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na, Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle bir soru önergesi veren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, 2014 yılı Nisan ayından 2019 yılı Nisan ayına kadar kaç personelin istihdam edildiğini sordu.

AYDIN- Türkiye İş Kurumu’nun, kuruluş mevzuatı gereği işgücü ile işvereni bir noktada buluşturan ve dolayısı ile kamu menfaatine sosyoekonomik dengeleri pozitif yönde destekleme hedefi olan bir kurum olduğunu belirten Milletvekili Bülbül, “Bu vesile ile illerimizde İŞKUR bu misyonunu özellikle kamu kurumlarıyla ortaklaşa gerçekleştirmiş olduğu projelerle de sürdürmektedir. Bu çerçevede Aydın İlimizde de İŞKUR tarafından işgücü bedeli karşılanmak suretiyle hem kamu kurumlarına istihdam desteği hem de işsizliği azaltma noktasında projeler sürdürüldüğü bilinmektedir” dedi ve sorularını sıraladı.

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül’ün Bakan Selçuk’a yönelttiği sorular şöyle:

2014 yılı Nisan ayından 2019 yılı Nisan ayına kadar, vergi ve SGK primleri dahil olmak üzere İŞKUR tarafından karşılanan ve geçici sürelerle kamu kurumlarında yapılan karşılıklı akitlerle istihdamı sağlanan kaç personel vardır?

Benzer şekilde olmak üzere yalnızca vergilerinin ve/veya sigorta primlerinin ve/veya işgücü bedeli İŞKUR tarafından karşılandığı ve geçici sürelerle kamu kurumlarında istihdam edilen kaç personel vardır? Bu projeler, bu süreler arasında hangi kamu kurumlarıyla yürütülmüştür? İstihdam sayısının kamu kurumlarına göre dağılımı nedir

Söz konusu projeler herhangi bir yöntemle yerel yönetimlerle de yürütülmüş müdür? Yürütüldü ise hangi yerel yönetim hangi dönemlerde kaçar personel çalıştırma hakkı elde etmiştir?

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.