Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Buharkent’te vatandaşlar sıcak havalara karşı uyarıldı

SAĞLIK 15.07.2019 - 10:20, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 4240+ kez okundu.
 

Buharkent’te vatandaşlar sıcak havalara karşı uyarıldı

Buharkent Devlet Hastanesi’nde vatandaşlar sıcak havalara karşı uyarıldı.

AYDIN  - Son ayların en sıcak günlerinin yaşandığı Aydın’da vatandaşlar sıcak havalara karşı uyarıldı. Buharkent Devlet Hastanesi’nde kurulan stantta, vatandaşlara broşür dağıtılarak bilgilendirmeler yapıldı. Yaz aylarında hava sıcaklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve bazı bölgelerimizde sıcaklarla birlikte nem oranının artması sonucu sağlığımız olumsuz yönde etkileyebildiğini kaydeden yetkililer, “Sıcaklık ve nem artışına bağlı olarak vücut ısısı artmakta ve metabolizma bu yeni duruma uyum sağlamaya çalışmaktadır. Ayrıca sıcakların etkisiyle artan terleme ile birlikte su ve mineral kaybı sonucu bayılma hissi, bulantı, baş dönmesi gibi sağlık problemlerinde görülmektedir. Sıcak havalarda besinlerin bozulma riski artmakta ve besin kaynaklı zehirlenmeler sık görülmektedir” diye konuşarak vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.
Buharkent Devlet Hastanesi’nde vatandaşlar sıcak havalara karşı uyarıldı.

AYDIN  - Son ayların en sıcak günlerinin yaşandığı Aydın’da vatandaşlar sıcak havalara karşı uyarıldı. Buharkent Devlet Hastanesi’nde kurulan stantta, vatandaşlara broşür dağıtılarak bilgilendirmeler yapıldı.

Yaz aylarında hava sıcaklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve bazı bölgelerimizde sıcaklarla birlikte nem oranının artması sonucu sağlığımız olumsuz yönde etkileyebildiğini kaydeden yetkililer, “Sıcaklık ve nem artışına bağlı olarak vücut ısısı artmakta ve metabolizma bu yeni duruma uyum sağlamaya çalışmaktadır. Ayrıca sıcakların etkisiyle artan terleme ile birlikte su ve mineral kaybı sonucu bayılma hissi, bulantı, baş dönmesi gibi sağlık problemlerinde görülmektedir. Sıcak havalarda besinlerin bozulma riski artmakta ve besin kaynaklı zehirlenmeler sık görülmektedir” diye konuşarak vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.