Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Buharkent Güreşi Festivale dönüştü

EKONOMİ 22.12.2015 - 02:42, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2943+ kez okundu.
 

Buharkent Güreşi Festivale dönüştü

10 bin güreşseverin akın ettiği Buharkent arenası güreşlere heyecan kattı

Aydın'ın Buharkent ilçesinde gerçekleşen Deve Güreşi Festivali'ni 10 bine yakın güreşsever izledi. Havanın da güzel olması nedeniyle, mangalını kapan herkesin traktör ve kamyon kasaları üzerinde izlediği güreşlerde Ege, Marmara ve Akdeniz Bölgeleri'nden gelen birbirinden ünlü 200 deve kıran kırana mücadele etti. Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinden gelen birbirinden ünlü pehlivan develerin katıldığı güreşleri Buharkent Kaymakamı Cemil Öztürk, Garnizon Komutanı J. Kd. Bçvş. Ali Kırşan, Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk, Yenipazar Belediye Başkanı Zafer Savcı, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları, 22. ve 23. Dönem AK Parti Aydın milletvekili Ahmet Ertürk ile yaklaşık 10 bin vatandaş izledi. Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol'un hem ülkemizde hem de dünyada barış olması dilekleriyle arenadan barış güvercinlerini havaya saldı. Buharkent ilçesinde 30 yılı aşkın süredir belirli aralıklarla düzenlenen deve güreşi şenliği yaklaşık 40 dönümlük arazi üzerine inşaa edilen Türkiye'nin en büyük ve modern Deve Güreşi Arenası olma özelliğini de taşıyan alanda ilk kez gerçekleştirildi. Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, güreşlerin gelirini, 2001 yılından bu yana yapımı süren yüksekokul inşaatının çevre düzenlemesi ve tefrişat giderlerine aktaracaklarını söyledi. Başkan Erol, "Geleneksel kültürümüzü hem yaşatıyor hem de ilçemizin en önemli eksiği olan Buharkent Meslek Yüksek Okulu'nun çevre düzenlemesi için halkımızın da desteğini alıyoruz. Buharkent halkımızın ev sahipliğinde gerçekleşen güreşler sayesinde uzaktan ve yakından 10 binden fazla vatandaşımızı buluşturduk. Bölge halkının en büyük zevki ve eğlencesi halini alan ve yüzyıllardır süren deve güreşi şenliklerinin aynı zamanda ilçe hizmetlerinin yapılmasına da vesile oldu” dedi. Aydın a bağlı Buharkent ilçesinde yapılan pazar günü deve güreşlerine katılan 150 deve izleyenleri seyir güzelliği sundular. 
10 bin güreşseverin akın ettiği Buharkent arenası güreşlere heyecan kattı

Aydın'ın Buharkent ilçesinde gerçekleşen Deve Güreşi Festivali'ni 10 bine yakın güreşsever izledi. Havanın da güzel olması nedeniyle, mangalını kapan herkesin traktör ve kamyon kasaları üzerinde izlediği güreşlerde Ege, Marmara ve Akdeniz Bölgeleri'nden gelen birbirinden ünlü 200 deve kıran kırana mücadele etti.

Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinden gelen birbirinden ünlü pehlivan develerin katıldığı güreşleri Buharkent Kaymakamı Cemil Öztürk, Garnizon Komutanı J. Kd. Bçvş. Ali Kırşan, Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk, Yenipazar Belediye Başkanı Zafer Savcı, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları, 22. ve 23. Dönem AK Parti Aydın milletvekili Ahmet Ertürk ile yaklaşık 10 bin vatandaş izledi.

Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol'un hem ülkemizde hem de dünyada barış olması dilekleriyle arenadan barış güvercinlerini havaya saldı.

Buharkent ilçesinde 30 yılı aşkın süredir belirli aralıklarla düzenlenen deve güreşi şenliği yaklaşık 40 dönümlük arazi üzerine inşaa edilen Türkiye'nin en büyük ve modern Deve Güreşi Arenası olma özelliğini de taşıyan alanda ilk kez gerçekleştirildi. Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, güreşlerin gelirini, 2001 yılından bu yana yapımı süren yüksekokul inşaatının çevre düzenlemesi ve tefrişat giderlerine aktaracaklarını söyledi.

Başkan Erol, "Geleneksel kültürümüzü hem yaşatıyor hem de ilçemizin en önemli eksiği olan Buharkent Meslek Yüksek Okulu'nun çevre düzenlemesi için halkımızın da desteğini alıyoruz. Buharkent halkımızın ev sahipliğinde gerçekleşen güreşler sayesinde uzaktan ve yakından 10 binden fazla vatandaşımızı buluşturduk. Bölge halkının en büyük zevki ve eğlencesi halini alan ve yüzyıllardır süren deve güreşi şenliklerinin aynı zamanda ilçe hizmetlerinin yapılmasına da vesile oldu” dedi.

Aydın a bağlı Buharkent ilçesinde yapılan pazar günü deve güreşlerine katılan 150 deve izleyenleri seyir güzelliği sundular. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.