Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

‘Bu utanç hepimizin’

GENEL 12.05.2019 - 19:55, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 4202+ kez okundu.
 

‘Bu utanç hepimizin’

Aydın Barosu Başkanı Av. Gökhan Bozkurt, "Bir düğün için bu olur mu?" diye sorduğu için, işkence gördükten sonra şüpheli yapılarak ev hapsinde tutulduğunu söylediği meslektaşı Av. Sertuğ Sürenoğlu'nu, hapis tutulduğu evinde ziyaret ettiğini belirterek, “Bu utanç hepimizin” dedi.

AYDIN- İstanbul’da Av. Sertuğ Sürenoğlu’nu, her gün farklı Baro Başkanları’nın ziyaret edip yanında olduğunu belirten Aydın Barosu Başkanı Av. Gökhan Bozkurt, sosyal medya facebook hesabından ziyaret anı fotoğrafını da kullanarak yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Yarın da başka bir Baro Başkanımız gelecek. Ama artık yeter. Bugün 30. gün. Bir avukat 30 gündür mesleğini yapamıyor ve özgürlüğünden mahrum bırakılıyor. Kamera görüntüleri incelendi, bilirkişi raporu dosyaya girdi: ‘Görüntüler gerçek ve hakaret yok’ diyor bilirkişiler. Meslektaşımızın, evde hapis tutulmasının ceza soruşturması açısından nasıl bir zorunluluk olduğunu hukuk fakültesi öğrencilerine bile anlatamayız. 120.000 meslektaşı var Sertuğ kardeşimin. Buna rağmen hala evinde hapis. Bu utanç hepimizin. Gelirken yanımda bir kitap getirdim Sertuğ'a: Cicero'nun ‘Yasalar Üzerine’ adlı eseri. Yasaların varlığından çok daha önemli bir şey vardır; yasaların herkese eşit bir şekilde uygulanması. Bu olmuyorsa, yasaların varlığının da hiç bir anlamı kalmaz çünkü. Sertuğ, bu evden özgür bir şekilde çıkacak, çıkaracağız eninde sonunda ve daha güzel güleceğiz hep birlikte. Çünkü şairin dediği gibi: Dışarıda delikanlı bir bahar var.”
Aydın Barosu Başkanı Av. Gökhan Bozkurt, "Bir düğün için bu olur mu?" diye sorduğu için, işkence gördükten sonra şüpheli yapılarak ev hapsinde tutulduğunu söylediği meslektaşı Av. Sertuğ Sürenoğlu'nu, hapis tutulduğu evinde ziyaret ettiğini belirterek, “Bu utanç hepimizin” dedi.

AYDIN- İstanbul’da Av. Sertuğ Sürenoğlu’nu, her gün farklı Baro Başkanları’nın ziyaret edip yanında olduğunu belirten Aydın Barosu Başkanı Av. Gökhan Bozkurt, sosyal medya facebook hesabından ziyaret anı fotoğrafını da kullanarak yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Yarın da başka bir Baro Başkanımız gelecek. Ama artık yeter. Bugün 30. gün. Bir avukat 30 gündür mesleğini yapamıyor ve özgürlüğünden mahrum bırakılıyor. Kamera görüntüleri incelendi, bilirkişi raporu dosyaya girdi: ‘Görüntüler gerçek ve hakaret yok’ diyor bilirkişiler.

Meslektaşımızın, evde hapis tutulmasının ceza soruşturması açısından nasıl bir zorunluluk olduğunu hukuk fakültesi öğrencilerine bile anlatamayız. 120.000 meslektaşı var Sertuğ kardeşimin. Buna rağmen hala evinde hapis. Bu utanç hepimizin.

Gelirken yanımda bir kitap getirdim Sertuğ'a: Cicero'nun ‘Yasalar Üzerine’ adlı eseri. Yasaların varlığından çok daha önemli bir şey vardır; yasaların herkese eşit bir şekilde uygulanması. Bu olmuyorsa, yasaların varlığının da hiç bir anlamı kalmaz çünkü. Sertuğ, bu evden özgür bir şekilde çıkacak, çıkaracağız eninde sonunda ve daha güzel güleceğiz hep birlikte. Çünkü şairin dediği gibi: Dışarıda delikanlı bir bahar var.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.