Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Bu tezgahı kuran kim?

ASAYİŞ 14.05.2019 - 13:32, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3190+ kez okundu.
 

Bu tezgahı kuran kim?

Erkan Karaarslan, ‘Çerçioğlu ve İmamoğlu hakkında” yalancı şahitlik teklif edildiğini açıkladı

AYDIN- Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan ve FETÖ'den tutuklu olduğu belirtilen Erkan Karaarslan, verdiği ifadede bombayı patlattı. Erkan Karaaslan, aralarında bazı bakanların da bulunduğu bir gücün, kendisinden Ekrem İmamoğlu ve Özlem Çerçioğlu aleyhine beyanlarda bulunması karşılığında tahliye ve berat kararı sözü verdiğini, bu amaçla ailesine ve cezaevinde kendisine ziyaretler gerçekleştiğini anlattı. Sanık Erkan Karaarslan, 14 Mart 2019 tarihinde kendisini ‘Avukat görüşü’ adı altında görüşmeye çıkartıldığını, ancak görüşmeye gelenin Aydın’da gazetecilik yapan Serkan Seyhan olduğunu söyledi. İfadesinde, “Bu kişi avukat değildir. 14.03.2019 tarihli kendisinin bana yaptığı görüşmede, başta Özlem Çerçioğlu ve Ekrem İmamoğlu hakkında, CHP başkanları hakkında beyanda bulunmam halinde, o gün itibariyle tahliye olacağımı, bu duruşma dahil, başka duruşmalarda da tahliye olacağımı, aksi takdirde hüküm giyeceğimi bana beyan etmiştir” diyen Karaarslan, tutanaklara geçen ifadesinde şunları söyledi: “14.03.2019 tarihinde Avukat görüşü adı altında cezaevinde beni görüşmeye çıkarttılar. Bu görüşmeye çıkartmadan önce psikoloğa götürdüler. Bir baskı olup olmadığını sordular. Bir baskı olmadığına dair beyanda bulundum. Avukat görüşüne girdiğimde cezaevine girmesi mümkün olmayan Aydın İli’nde gazetecilik yapan Serkan Seyhan isimli gazeteciyi gördüm. Bu kişi avukat değildir. 14.03.2019 tarihli kendisinin bana yaptığı görüşmede, başta Özlem Çerçioğlu ve Ekrem İmamoğlu hakkında, CHP başkanları hakkında beyanda bulunmam halinde, o gün itibariyle tahliye olacağımı, bu duruşma dahil, başka duruşmalarda da tahliye olacağımı, aksi takdirde hüküm giyeceğimi bana beyan etmiştir. Bu görüşmenin ardından yargılanmamın belediye başkanlarıyla ilgisinin olmadığını söyledi. Kendisine faks göndereceğimi belirttim. 15.03.2019 tarihinde Ankara Cumhuriyet Savcısı beni odasına davet etti. Çektiğim faksın devlet kurumlarından çıkmasının mümkün olmadığını, istediğim kişiyle beni görüştürebileceğini söyledi. Tutanaklara isminin geçmesinin istemediğim bakanlar, bana ve aileme ulaşarak belediye başkanları aleyhinde beyanlarda bulunmamı istediler. Davalarda berat etmemin ve tahliye olmamın da bu beyanlarla ilişkili olacağını söylediler. Bu süreç devam etmiştir. 18-19-20-27 Mart ayında cezaevine talebim olmaksızın gelenler olmuştur. Bununla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcısı’na başvuru yaptım.” Erkan Karaarslan’ın ifadesinin kamuoyuna yansıması üzerine ifade vermesi için temasa geçen bakanların kimler olduğu merak edilmeye başlandı. Haber: Muhammet Özdemir
Erkan Karaarslan, ‘Çerçioğlu ve İmamoğlu hakkında” yalancı şahitlik teklif edildiğini açıkladı

AYDIN- Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan ve FETÖ'den tutuklu olduğu belirtilen Erkan Karaarslan, verdiği ifadede bombayı patlattı. Erkan Karaaslan, aralarında bazı bakanların da bulunduğu bir gücün, kendisinden Ekrem İmamoğlu ve Özlem Çerçioğlu aleyhine beyanlarda bulunması karşılığında tahliye ve berat kararı sözü verdiğini, bu amaçla ailesine ve cezaevinde kendisine ziyaretler gerçekleştiğini anlattı.

Sanık Erkan Karaarslan, 14 Mart 2019 tarihinde kendisini ‘Avukat görüşü’ adı altında görüşmeye çıkartıldığını, ancak görüşmeye gelenin Aydın’da gazetecilik yapan Serkan Seyhan olduğunu söyledi. İfadesinde, “Bu kişi avukat değildir. 14.03.2019 tarihli kendisinin bana yaptığı görüşmede, başta Özlem Çerçioğlu ve Ekrem İmamoğlu hakkında, CHP başkanları hakkında beyanda bulunmam halinde, o gün itibariyle tahliye olacağımı, bu duruşma dahil, başka duruşmalarda da tahliye olacağımı, aksi takdirde hüküm giyeceğimi bana beyan etmiştir” diyen Karaarslan, tutanaklara geçen ifadesinde şunları söyledi:

“14.03.2019 tarihinde Avukat görüşü adı altında cezaevinde beni görüşmeye çıkarttılar. Bu görüşmeye çıkartmadan önce psikoloğa götürdüler. Bir baskı olup olmadığını sordular. Bir baskı olmadığına dair beyanda bulundum. Avukat görüşüne girdiğimde cezaevine girmesi mümkün olmayan Aydın İli’nde gazetecilik yapan Serkan Seyhan isimli gazeteciyi gördüm. Bu kişi avukat değildir. 14.03.2019 tarihli kendisinin bana yaptığı görüşmede, başta Özlem Çerçioğlu ve Ekrem İmamoğlu hakkında, CHP başkanları hakkında beyanda bulunmam halinde, o gün itibariyle tahliye olacağımı, bu duruşma dahil, başka duruşmalarda da tahliye olacağımı, aksi takdirde hüküm giyeceğimi bana beyan etmiştir.

Bu görüşmenin ardından yargılanmamın belediye başkanlarıyla ilgisinin olmadığını söyledi. Kendisine faks göndereceğimi belirttim. 15.03.2019 tarihinde Ankara Cumhuriyet Savcısı beni odasına davet etti. Çektiğim faksın devlet kurumlarından çıkmasının mümkün olmadığını, istediğim kişiyle beni görüştürebileceğini söyledi.

Tutanaklara isminin geçmesinin istemediğim bakanlar, bana ve aileme ulaşarak belediye başkanları aleyhinde beyanlarda bulunmamı istediler. Davalarda berat etmemin ve tahliye olmamın da bu beyanlarla ilişkili olacağını söylediler. Bu süreç devam etmiştir. 18-19-20-27 Mart ayında cezaevine talebim olmaksızın gelenler olmuştur. Bununla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcısı’na başvuru yaptım.”

Erkan Karaarslan’ın ifadesinin kamuoyuna yansıması üzerine ifade vermesi için temasa geçen bakanların kimler olduğu merak edilmeye başlandı.

Haber: Muhammet Özdemir

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.