Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Bu mesleklerin geleceği tehlikede

SAĞLIK 06.01.2015 - 10:29, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:48 3566+ kez okundu.
 

Bu mesleklerin geleceği tehlikede

Bilgisayarlaşma ile birlikte bir çok meslek grubu gelecekte etkinliğini yiterecek. Önümüzdeki yıllarda teknolojik gelişmeler sonucunda en çok tezgahtar, emlakçı ve muhasebeciler, yaşanan değişim sonucu işini kaybetme riski taşıyor.

Dünyada yaşanan teknolojik gelişmelerle birlikte iş gücünde faaliyet gösteren işçilerin önümüzdeki yıllarda işsiz kalma riski de tartışma konusu oldu. En son ‘kahin ekonomist’ olarak da tanınan dünyaca ünlü ekonomist Nouriel Roubini, dünyada üçüncü sanayi devrimiyle birlikte özellikle beyaz yakalı işçilerin önümüzdeki yıllarda işini kaybetme riski ile karşı karşıya kalacaklarını belirtmişti. En son olarak The Economist dergisi önümüzdeki 20 yıl içinde ‘bilgisayarlaşma’nın hangi mesleklerin gereksizleşeceğini yazdı. The Economist’in tablosuna göre, önümüzdeki yıllarda bilgisayarlaşma sonucunda telefonla pazarlama ve satış yapan kişiler, muhasebeciler, mağaza çalışanları ve  emlak şirketlerinde çalışanları yaşanan bu teknolojik süreçte en fazla olumsuz yönde etkilenecek meslek grupları olarak belirtildi. Yaratıcılığa odaklı veya doktorluk gibi meslekler ise yaşanan bilgisayarlaşma sürecinden en az etkilencek iş grupları olarak yorumlanıyor. The Economist’in verdiği tabloya göre, bin bilgisayarın perakende sektöründe etkin olarak kullanılması 990 kişinin bu sektörde işini kaybetmesine neden olacakken bu oranın diş doktoru, atlet eğitimcisi, din adamı, kimya mühendisleri gibi meslek gruplarında oldukça düşük olması dikkat çekiyor. 
Bilgisayarlaşma ile birlikte bir çok meslek grubu gelecekte etkinliğini yiterecek. Önümüzdeki yıllarda teknolojik gelişmeler sonucunda en çok tezgahtar, emlakçı ve muhasebeciler, yaşanan değişim sonucu işini kaybetme riski taşıyor.

Dünyada yaşanan teknolojik gelişmelerle birlikte iş gücünde faaliyet gösteren işçilerin önümüzdeki yıllarda işsiz kalma riski de tartışma konusu oldu. En son ‘kahin ekonomist’ olarak da tanınan dünyaca ünlü ekonomist Nouriel Roubini, dünyada üçüncü sanayi devrimiyle birlikte özellikle beyaz yakalı işçilerin önümüzdeki yıllarda işini kaybetme riski ile karşı karşıya kalacaklarını belirtmişti.

En son olarak The Economist dergisi önümüzdeki 20 yıl içinde ‘bilgisayarlaşma’nın hangi mesleklerin gereksizleşeceğini yazdı. The Economist’in tablosuna göre, önümüzdeki yıllarda bilgisayarlaşma sonucunda telefonla pazarlama ve satış yapan kişiler, muhasebeciler, mağaza çalışanları ve  emlak şirketlerinde çalışanları yaşanan bu teknolojik süreçte en fazla olumsuz yönde etkilenecek meslek grupları olarak belirtildi. Yaratıcılığa odaklı veya doktorluk gibi meslekler ise yaşanan bilgisayarlaşma sürecinden en az etkilencek iş grupları olarak yorumlanıyor.

The Economist’in verdiği tabloya göre, bin bilgisayarın perakende sektöründe etkin olarak kullanılması 990 kişinin bu sektörde işini kaybetmesine neden olacakken bu oranın diş doktoru, atlet eğitimcisi, din adamı, kimya mühendisleri gibi meslek gruplarında oldukça düşük olması dikkat çekiyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.