Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

‘Bu memlekete çivi çakanın yanındayız’

EKONOMİ 19.10.2017 - 19:35, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2238+ kez okundu.
 

‘Bu memlekete çivi çakanın yanındayız’

Kuşadası’nda süt hijyeni projesinin kapanış toplantısında konuşan Aydın Valisi Köşger, her zaman süt üreticilerinin yanında olduklarını söyledi.

AYDIN- Kuşadası’nda “Güvenilir Süt Güvenilir Gelecek için Sürdürülebilir Süt Hijyeni Eğitim Modeli" sonuç paylaşım toplantısında konuşan Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, süt üreticilerinin her zaman yanlarında olduklarını ifade ederek, “Bu memlekete çivi çakanın yanındayız, elini taşın altına koyan bütün kardeşlerimizin yanındayız ve arkasında destekçisiyiz. Onlar üretecekler ülkemiz kalkınacak daha yaşanılası daha güzel ülkeyi geliştireceğiz. inşallah hep birlikte, bunu gerçekleştireceğiz” dedi. Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün Koordinatörlüğünde Aydın Valiliği AB ve Dış İlişkiler Merkezi, Adnan Menderes Üniversitesi Veteriner Fakültesi, ÖR-KOOP, Hollanda Dairy Training Center (Süt Sektörü Eğitim Merkezi) ve Çek Cumhuriyeti Özel Tarım Birliği tarafından yürütülen, “Güvenilir Süt Güvenilir Gelecek için Sürdürülebilir Süt Hijyeni Eğitim Modeli” projesinin sonuç paylaşım toplantısı Kuşadası’nda gerçekleştirildi. “Sahada uygulama ile sonuç alıyoruz” Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, “Kağıt üzerinde kalan hiçbir şey etkili olmuyor ve sonuç doğurmuyor. Ancak göstererek özellikle çiftçi kardeşlerimizle yapılan eğitimlerde, sahada uygulamayı yaparak sonuç alabiliyoruz. Bu anlamda süt hijyeni ile ilgili burada yapılan çalışmaların sahaya uygulamaya, tatbikata aktarılması noktasında bu projenin önemli katkılar sağlayacağını umut ediyorum” dedi. “Gideceğimiz çok yol var” Aydın'ın çok alanda olduğu gibi tarımsal alanda da Türkiye’de ilkler arasında yer alan bir kent olduğunu kaydeden Vali Köşger, "Aydın Birçok üründe 2’inci veya 3’üncü sırada yer alıyor.  Hatta bazı ürünlerde incir gibi en çok üretilen statüsünü muhafaza ediyor. İlimizde 360 bin büyükbaş hayvanımız var. Türkiye’de 8’inci sıradayız. Sağmal büyük baş hayvan sıralamasında 9’uncu sıradayız. Ancak süt veriminde Türkiye’de 6’ıncı sıradayız. Bu şunu gösteriyor süt verimimizin iyi olduğunu gösteriyor. Demek ki işin zor kısmını halletmişiz, tabi gideceğimiz çok yol var” dedi. “Sütümüzün kıymetini düşürmeyelim” Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, konuşmasının devamında "Hollanda coğrafi büyüklük olarak Aydın’ın 5 katı, üretim olarak ise Aydın'a nispetle 10 kat fazla süt üretimi yaptığı görülüyor. Türkiye’ye baktığımızda Aydın üretim noktasında önemli bir hususu gerçekleştirmiş, küçük nüanslar var, hijyen bunlardan birisi. Hayvanı yetiştiriyoruz, sağacak aşamaya getiriyoruz, hayvanı sağım makinesine alıyoruz, ancak orada küçük bir şeyi gözden kaçırdığımız için sütümüzün kıymetini düşürüyoruz. Biraz meseleye önem vermek, ürettiğimiz ürünü hak ettiği değeri bulduracak ve bunu sürekli yapmamız gerekiyor.  Bu anlamda bu eğitimin katkı sağlayacağına eminim” ifadelerine yer verdi.
Kuşadası’nda süt hijyeni projesinin kapanış toplantısında konuşan Aydın Valisi Köşger, her zaman süt üreticilerinin yanında olduklarını söyledi.

AYDIN- Kuşadası’nda “Güvenilir Süt Güvenilir Gelecek için Sürdürülebilir Süt Hijyeni Eğitim Modeli" sonuç paylaşım toplantısında konuşan Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, süt üreticilerinin her zaman yanlarında olduklarını ifade ederek, “Bu memlekete çivi çakanın yanındayız, elini taşın altına koyan bütün kardeşlerimizin yanındayız ve arkasında destekçisiyiz. Onlar üretecekler ülkemiz kalkınacak daha yaşanılası daha güzel ülkeyi geliştireceğiz. inşallah hep birlikte, bunu gerçekleştireceğiz” dedi.

Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün Koordinatörlüğünde Aydın Valiliği AB ve Dış İlişkiler Merkezi, Adnan Menderes Üniversitesi Veteriner Fakültesi, ÖR-KOOP, Hollanda Dairy Training Center (Süt Sektörü Eğitim Merkezi) ve Çek Cumhuriyeti Özel Tarım Birliği tarafından yürütülen, “Güvenilir Süt Güvenilir Gelecek için Sürdürülebilir Süt Hijyeni Eğitim Modeli” projesinin sonuç paylaşım toplantısı Kuşadası’nda gerçekleştirildi.

“Sahada uygulama ile sonuç alıyoruz”

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, “Kağıt üzerinde kalan hiçbir şey etkili olmuyor ve sonuç doğurmuyor. Ancak göstererek özellikle çiftçi kardeşlerimizle yapılan eğitimlerde, sahada uygulamayı yaparak sonuç alabiliyoruz. Bu anlamda süt hijyeni ile ilgili burada yapılan çalışmaların sahaya uygulamaya, tatbikata aktarılması noktasında bu projenin önemli katkılar sağlayacağını umut ediyorum” dedi.

“Gideceğimiz çok yol var”

Aydın'ın çok alanda olduğu gibi tarımsal alanda da Türkiye’de ilkler arasında yer alan bir kent olduğunu kaydeden Vali Köşger, "Aydın Birçok üründe 2’inci veya 3’üncü sırada yer alıyor.  Hatta bazı ürünlerde incir gibi en çok üretilen statüsünü muhafaza ediyor. İlimizde 360 bin büyükbaş hayvanımız var. Türkiye’de 8’inci sıradayız. Sağmal büyük baş hayvan sıralamasında 9’uncu sıradayız. Ancak süt veriminde Türkiye’de 6’ıncı sıradayız. Bu şunu gösteriyor süt verimimizin iyi olduğunu gösteriyor. Demek ki işin zor kısmını halletmişiz, tabi gideceğimiz çok yol var” dedi.

“Sütümüzün kıymetini düşürmeyelim”

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, konuşmasının devamında "Hollanda coğrafi büyüklük olarak Aydın’ın 5 katı, üretim olarak ise Aydın'a nispetle 10 kat fazla süt üretimi yaptığı görülüyor. Türkiye’ye baktığımızda Aydın üretim noktasında önemli bir hususu gerçekleştirmiş, küçük nüanslar var, hijyen bunlardan birisi. Hayvanı yetiştiriyoruz, sağacak aşamaya getiriyoruz, hayvanı sağım makinesine alıyoruz, ancak orada küçük bir şeyi gözden kaçırdığımız için sütümüzün kıymetini düşürüyoruz. Biraz meseleye önem vermek, ürettiğimiz ürünü hak ettiği değeri bulduracak ve bunu sürekli yapmamız gerekiyor.  Bu anlamda bu eğitimin katkı sağlayacağına eminim” ifadelerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.