Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Bu kavga partimizi bağlamaz

SİYASET 02.09.2019 - 11:48, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3894+ kez okundu.
 

Bu kavga partimizi bağlamaz

Nazilli Eski Kaymakamı İbrahim Küçük’ün veda konuşmasıyla başlayan tartışma sürüyor.

AYDIN- Küçük’ün sözlerinin basına yansıması üzerine üstüne alınan AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim’in, “Fişini çektim” yanıtlaması sonrası AK Parti Teşkilat Yöneticileri de devreye girince partililer uyarı yaptı. Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan AK Parti Efeler İlçe Yönetim Kurulu Eski Üyesi Levent Sabancı, partisinin sosyal medya hesabından yapılan haber paylaşımının partiye zarar vereceğini söyledi. Sabancı, açıklamasında, “Burada her iki tarafın arasındaki kavga, partimizi bağlamaz. Partimizin bu işlere girmesi halk tarafından doğru yorumlanmaz” dedi. AK Parti Efeler İlçe Başkanlığı’nın sosyal medya hesabından paylaşılan haberde, Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, Eski Kaymakam İbrahim Küçük için “İpini çektim” diyor. Söz konusu haber ve partisinin sosyal medya hesabından paylaşmasına tepki gösteren Levent Sabancı’nın sözleri şöyle: “Bir tarafta devletin kaymakamı, bir tarafta halkın oylarıyla seçilmiş milletvekili. Her ikisinin birbirleriyle olan sorunlarını, şahsi kavgalarını partimizin kurumsal sayfasından paylaşmak doğru bir şey değil. Bu tarz haberleri bir ilçe başkanı, bir il başkanı, yönetim kurulu üyelerinin paylaşması asla kabul edilemez bir durumdur. Her iki makamında ağırlığını düşünerek hareket etmek gerekir. Siz burada bunu paylaşarak Kaymakamlık makamını mı yoksa, Milletvekilliği makamını mı tartışmaya koyuyorsunuz? Bu işler ilçe başkanlığının çözebileceği işler değildir. Her iki makam Türkiye Cumhuriyeti için ulvi ve değerli makamlardır. Bu yüzden şahısların kavgalarını paylaşarak bu iki ulvi ve değerli makamlara da zarar veriyorsunuz. Bu ülkenin İçişleri Bakanlığı var. Bu ülkenin savcısı var, hakimi var. Her iki tarafın hakkını arayabilecekleri merciler var. Burada her iki tarafın arasındaki kavga, partimizi bağlamaz. Partimizin bu işlere girmesi halk tarafından doğru yorumlanmaz. Bu yüzden, bu paylaşım, partimizin kurumsal kimliğine zarar verir. Bu paylaşımın da partinin ve varsa il, ilçe başkanı ve yönetim kurullarının sosyal medya hesaplarından kaldırılması gerekir. Bu kavganın tarafı olmak, siyaseten hiç bir kimseye bir şey kazandırmaz. Kazandırmamakla beraber partimizi büyük sıkıntıya sokar. Bu hassas noktalara dikkat etmeniz gerekir.
Nazilli Eski Kaymakamı İbrahim Küçük’ün veda konuşmasıyla başlayan tartışma sürüyor.

AYDIN- Küçük’ün sözlerinin basına yansıması üzerine üstüne alınan AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim’in, “Fişini çektim” yanıtlaması sonrası AK Parti Teşkilat Yöneticileri de devreye girince partililer uyarı yaptı.

Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan AK Parti Efeler İlçe Yönetim Kurulu Eski Üyesi Levent Sabancı, partisinin sosyal medya hesabından yapılan haber paylaşımının partiye zarar vereceğini söyledi. Sabancı, açıklamasında, “Burada her iki tarafın arasındaki kavga, partimizi bağlamaz. Partimizin bu işlere girmesi halk tarafından doğru yorumlanmaz” dedi.

AK Parti Efeler İlçe Başkanlığı’nın sosyal medya hesabından paylaşılan haberde, Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, Eski Kaymakam İbrahim Küçük için “İpini çektim” diyor. Söz konusu haber ve partisinin sosyal medya hesabından paylaşmasına tepki gösteren Levent Sabancı’nın sözleri şöyle:

“Bir tarafta devletin kaymakamı, bir tarafta halkın oylarıyla seçilmiş milletvekili. Her ikisinin birbirleriyle olan sorunlarını, şahsi kavgalarını partimizin kurumsal sayfasından paylaşmak doğru bir şey değil. Bu tarz haberleri bir ilçe başkanı, bir il başkanı, yönetim kurulu üyelerinin paylaşması asla kabul edilemez bir durumdur.

Her iki makamında ağırlığını düşünerek hareket etmek gerekir. Siz burada bunu paylaşarak Kaymakamlık makamını mı yoksa, Milletvekilliği makamını mı tartışmaya koyuyorsunuz? Bu işler ilçe başkanlığının çözebileceği işler değildir. Her iki makam Türkiye Cumhuriyeti için ulvi ve değerli makamlardır.

Bu yüzden şahısların kavgalarını paylaşarak bu iki ulvi ve değerli makamlara da zarar veriyorsunuz. Bu ülkenin İçişleri Bakanlığı var. Bu ülkenin savcısı var, hakimi var. Her iki tarafın hakkını arayabilecekleri merciler var. Burada her iki tarafın arasındaki kavga, partimizi bağlamaz. Partimizin bu işlere girmesi halk tarafından doğru yorumlanmaz.

Bu yüzden, bu paylaşım, partimizin kurumsal kimliğine zarar verir. Bu paylaşımın da partinin ve varsa il, ilçe başkanı ve yönetim kurullarının sosyal medya hesaplarından kaldırılması gerekir. Bu kavganın tarafı olmak, siyaseten hiç bir kimseye bir şey kazandırmaz. Kazandırmamakla beraber partimizi büyük sıkıntıya sokar. Bu hassas noktalara dikkat etmeniz gerekir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.