Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Bu geminin kaptanı yok

SANAT 02.01.2015 - 19:04, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:48 3685+ kez okundu.
 

Bu geminin kaptanı yok

İtalya açıklarında mürettebatsız seyreden ve içinde 450 kaçağın olduğu tahmin edilen geminin kontrol altına alındığı belirtildi.

Marini, göçmenlerin Suriyeli olduklarının sanıldığını, aralarında çocuklar ile hamile kadınların da bulunduğunu kaydetti. Gemi mürettebatsız olarak seyrederken, kötü hava koşulları nedeniyle kontrolü kaybetmişti. Gemideki kaçaklardan biri telsizle yetkililere ulaşarak mürettebatın gemiyi terk ettiğini ve denizde sürüklendiklerini bildirmişti. Benzer bir olay hafta başında da yaşanmıştı. Yunanistan'ın Korfu (Kerkira) adası açıklarında alarm veren ve yüzlerce kaçak göçmen taşıdığı belirtilen gemi, Yunanistan karasularından ayrıldıktan sonra İtalyan yetkililer tarafından kontrol altına alınmıştı. Ortadoğu, Afrika ve Asya ülkelerindeki çatışmalar ve yoksulluktan kaçan on binlerce kişi, her yıl kaçak yollardan Avrupa ülkelerine ulaşmaya çalışıyor. Göçmenleri tekneler ya da gemilerle Yunanistan ya da İtalya'ya taşıyan insan kaçakçıları, tutuklanmamak için genellikle kıyıya ulaşmadan kaçmayı tercih ediyor.
İtalya açıklarında mürettebatsız seyreden ve içinde 450 kaçağın olduğu tahmin edilen geminin kontrol altına alındığı belirtildi.

Marini, göçmenlerin Suriyeli olduklarının sanıldığını, aralarında çocuklar ile hamile kadınların da bulunduğunu kaydetti.

Gemi mürettebatsız olarak seyrederken, kötü hava koşulları nedeniyle kontrolü kaybetmişti. Gemideki kaçaklardan biri telsizle yetkililere ulaşarak mürettebatın gemiyi terk ettiğini ve denizde sürüklendiklerini bildirmişti. Benzer bir olay hafta başında da yaşanmıştı. Yunanistan'ın Korfu (Kerkira) adası açıklarında alarm veren ve yüzlerce kaçak göçmen taşıdığı belirtilen gemi, Yunanistan karasularından ayrıldıktan sonra İtalyan yetkililer tarafından kontrol altına alınmıştı. Ortadoğu, Afrika ve Asya ülkelerindeki çatışmalar ve yoksulluktan kaçan on binlerce kişi, her yıl kaçak yollardan Avrupa ülkelerine ulaşmaya çalışıyor. Göçmenleri tekneler ya da gemilerle Yunanistan ya da İtalya'ya taşıyan insan kaçakçıları, tutuklanmamak için genellikle kıyıya ulaşmadan kaçmayı tercih ediyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.