Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

‘Bu borçlar bizim değil’

GÜNCEL 06.10.2018 - 14:06, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2038+ kez okundu.
 

‘Bu borçlar bizim değil’

Tüm-Emeliler-Sendikası Aydın Şube Başkanı Erdal Demir, Atatürk Kent Meydanı’ndaki basın açıklamasında, “Bu borçlar bizim değil” dedi.

AYDIN- Tüm Emekliler Sendikası Aydın Şubesi son günlerde yapılan zamlarla ilgili emekli vatandaşların çok zor yaşam mücadelesi verdiklerini basın açıklamasıyla dile getirdi. Tüm Emekliler Sendikası Aydın Şube Başkanı Erdal Demir, sözlerine, “Batman’da hain terör saldırısında şehit düşen 8 askerimize Allah’tan rahmet diler, milletimizin başı sağ olsun” diyerek başladı. Başkan Erdal Demir, ‘’Ülkemizde yaşanan bu krizi, sadece dolar krizi, rahip krizi veya dış güçlerin tezgâhı demekle tanımlama ve bu konuda milli dava demekle açıklanamaz. Olsa olsa yasağı savmak ve geçici olarak süre kazanıp iktidarlarını sürdürmekten öteye geçemeyecektir” ifadelerini kullandı. Tüm Emekliler Sendikası yayınladığı bültende şartlarını şöyle sıraladı: "Emekliler olarak diyoruz ki;son 15 yılın en yüksek enflasyonuna karşı eriyen ücretlerdeki fark acilen telafi edilmeli, vergideki adaletsizlik giderilmeli, partili/yandaş patronların anaparasını ve vergi borcunu sıfırlayan kararlar derhal iptal edilmeli, ülkedeki OHAL in devamı niteliğinde ve mülki idarecilere verilen yetkiler iptal edilerek, hukuk ve demokrasi tesis edilmeli, savaş tamtamlarıyla halk uyutularak krizin faturası emekçilere çıkarılmamalı, saray rejiminin devasa bütçesi, örtülü ödenek ve kanun dışı kaynak kullanımı derhal durdurulmalıdır.” “Tekrar haykırıyoruz, bu krizi biz yaratmadık, kim yarattıysa o kesim ve gruplar ödesin” diyen Demir, adaletin bir gün herkese lazım olacağını vurgulayarak, sözlerini, “Ülkede tüm kesimler, pahalılık ve zamlar altında inim inim inlerken, mevcut hükümetin başı ülkede ‘kriz yok, spekülasyon var’ derken, sorunun ne kadar ciddiye alındığını göstermektedir” şeklinde tamamladı. Sendikanın eski kurucu başkanı Mehmet Kaçmaz da, şöyle konuştu: ‘’Ağustos 2018 itibariyle açlık sınırı bin 812 lira. Yoksulluk sınırı 6 bin 50 lira. Tek kişinin geçimi için 2 bin 225 lira gerekmektedir. Bu tabloda da görüleceği gibi 13 milyon 300 bin emeklinin tamamına yakını ve asgari ücret alanların tamamı açlık sınırının altındadır. Bu şartlar altında yaşamını ikame etmeye çalışan insanlar, sorunların altında ezilmekte ve çareyi kendini yakmakta ve intihar (bir gün önce çocuğu kıyafet nedeniyle okula alınmayan baba İsmail Devrim’in intiharı basındaydı) etmektedir. 2017 yılında gerçekleşen 3069 intihardan 223’ünün ‘geçim sıkıntısı’ kaynaklandığı görülmüştür. Bu şartlar altında, tüm emek ve demokrasi güçlerini krizi yaratanların krizin faturasını emekçilere, ezilenlere ve emeklilere çıkartma girişimlerine ve saldırılarına karşı hızla harekete geçmeye birlikte mücadele yürütmeye, omuz omuza vermeye çağırıyoruz.’’ Haber: Muhammet Özdemir
Tüm-Emeliler-Sendikası Aydın Şube Başkanı Erdal Demir, Atatürk Kent Meydanı’ndaki basın açıklamasında, “Bu borçlar bizim değil” dedi.

AYDIN- Tüm Emekliler Sendikası Aydın Şubesi son günlerde yapılan zamlarla ilgili emekli vatandaşların çok zor yaşam mücadelesi verdiklerini basın açıklamasıyla dile getirdi. Tüm Emekliler Sendikası Aydın Şube Başkanı Erdal Demir, sözlerine, “Batman’da hain terör saldırısında şehit düşen 8 askerimize Allah’tan rahmet diler, milletimizin başı sağ olsun” diyerek başladı.

Başkan Erdal Demir, ‘’Ülkemizde yaşanan bu krizi, sadece dolar krizi, rahip krizi veya dış güçlerin tezgâhı demekle tanımlama ve bu konuda milli dava demekle açıklanamaz. Olsa olsa yasağı savmak ve geçici olarak süre kazanıp iktidarlarını sürdürmekten öteye geçemeyecektir” ifadelerini kullandı.

Tüm Emekliler Sendikası yayınladığı bültende şartlarını şöyle sıraladı:

"Emekliler olarak diyoruz ki;son 15 yılın en yüksek enflasyonuna karşı eriyen ücretlerdeki fark acilen telafi edilmeli, vergideki adaletsizlik giderilmeli, partili/yandaş patronların anaparasını ve vergi borcunu sıfırlayan kararlar derhal iptal edilmeli, ülkedeki OHAL in devamı niteliğinde ve mülki idarecilere verilen yetkiler iptal edilerek, hukuk ve demokrasi tesis edilmeli, savaş tamtamlarıyla halk uyutularak krizin faturası emekçilere çıkarılmamalı, saray rejiminin devasa bütçesi, örtülü ödenek ve kanun dışı kaynak kullanımı derhal durdurulmalıdır.”

“Tekrar haykırıyoruz, bu krizi biz yaratmadık, kim yarattıysa o kesim ve gruplar ödesin” diyen Demir, adaletin bir gün herkese lazım olacağını vurgulayarak, sözlerini, “Ülkede tüm kesimler, pahalılık ve zamlar altında inim inim inlerken, mevcut hükümetin başı ülkede ‘kriz yok, spekülasyon var’ derken, sorunun ne kadar ciddiye alındığını göstermektedir” şeklinde tamamladı.

Sendikanın eski kurucu başkanı Mehmet Kaçmaz da, şöyle konuştu:

‘’Ağustos 2018 itibariyle açlık sınırı bin 812 lira. Yoksulluk sınırı 6 bin 50 lira. Tek kişinin geçimi için 2 bin 225 lira gerekmektedir. Bu tabloda da görüleceği gibi 13 milyon 300 bin emeklinin tamamına yakını ve asgari ücret alanların tamamı açlık sınırının altındadır.

Bu şartlar altında yaşamını ikame etmeye çalışan insanlar, sorunların altında ezilmekte ve çareyi kendini yakmakta ve intihar (bir gün önce çocuğu kıyafet nedeniyle okula alınmayan baba İsmail Devrim’in intiharı basındaydı) etmektedir. 2017 yılında gerçekleşen 3069 intihardan 223’ünün ‘geçim sıkıntısı’ kaynaklandığı görülmüştür.

Bu şartlar altında, tüm emek ve demokrasi güçlerini krizi yaratanların krizin faturasını emekçilere, ezilenlere ve emeklilere çıkartma girişimlerine ve saldırılarına karşı hızla harekete geçmeye birlikte mücadele yürütmeye, omuz omuza vermeye çağırıyoruz.’’

Haber: Muhammet Özdemir

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.