Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Bozkurt: İhtiyacımız olan kaliteli bir yargı sistemi

GÜNCEL 31.01.2019 - 16:06, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3882+ kez okundu.
 

Bozkurt: İhtiyacımız olan kaliteli bir yargı sistemi

Aydın Barosu Başkanı Bozkurt, ‘Adalet’ için gerekli olanı söyledi

AYDIN- Aydın Barosu Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Bozkurt, sorunların çözümünün, hak aramanın sadece ‘Adalet’ ile mümkün olacağını belirterek, bütün davalara arabuluculuk sisteminin zorunla hale getirilmesini eleştirdi. Başkan Gökhan Bozkurt, Adalet Bakanlığı’nın arabuluculukla ilgili yaptığı açıklama üzerine, sosyal medya hesabından, “Arabuluculuğun ruhuna aykırı olan zorunluluğu bütün davalara getirdikten sonra adliyeleri de kapatacak mıyız?” diye sordu ve tepkisini şöyle sürdürdü: “Neden zorunlu? Dostane ve alternatif çözüm yöntemi denilen bir yöntem nasıl zorunlu kılınabilir? Hele aile hukukuna ilişkin davalarda neden? İhtiyacımız olan şey, yargının yerine geçecek bir zorunluluklar silsilesi değil; hiç bir yurttaşı savunmasız bırakmayacak bir zorunlu avukatlık ve bağımsız, kaliteli bir yargı sistemidir. Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Bakanlığı değildir, olmamalıdır da. Biz, iyi bir adalet sistemini hak ettiğimizi biliyor ve bunu talep ediyoruz. Meslektaşlarımın sorunlarının çözülmesini talep ediyoruz. Liyakat talep ediyoruz. Aslında net ve somut bir şekilde ADALET talep ediyoruz. Unutmayın: Bu ülkede avukatlar var!”
Aydın Barosu Başkanı Bozkurt, ‘Adalet’ için gerekli olanı söyledi

AYDIN- Aydın Barosu Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Bozkurt, sorunların çözümünün, hak aramanın sadece ‘Adalet’ ile mümkün olacağını belirterek, bütün davalara arabuluculuk sisteminin zorunla hale getirilmesini eleştirdi.

Başkan Gökhan Bozkurt, Adalet Bakanlığı’nın arabuluculukla ilgili yaptığı açıklama üzerine, sosyal medya hesabından, “Arabuluculuğun ruhuna aykırı olan zorunluluğu bütün davalara getirdikten sonra adliyeleri de kapatacak mıyız?” diye sordu ve tepkisini şöyle sürdürdü:

“Neden zorunlu? Dostane ve alternatif çözüm yöntemi denilen bir yöntem nasıl zorunlu kılınabilir? Hele aile hukukuna ilişkin davalarda neden? İhtiyacımız olan şey, yargının yerine geçecek bir zorunluluklar silsilesi değil; hiç bir yurttaşı savunmasız bırakmayacak bir zorunlu avukatlık ve bağımsız, kaliteli bir yargı sistemidir.

Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Bakanlığı değildir, olmamalıdır da. Biz, iyi bir adalet sistemini hak ettiğimizi biliyor ve bunu talep ediyoruz. Meslektaşlarımın sorunlarının çözülmesini talep ediyoruz. Liyakat talep ediyoruz. Aslında net ve somut bir şekilde ADALET talep ediyoruz. Unutmayın: Bu ülkede avukatlar var!”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.