Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Bozkurt: Bu bir karşı devrim kalkışmasıdır

GENEL 22.12.2019 - 20:39, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2844+ kez okundu.
 

Bozkurt: Bu bir karşı devrim kalkışmasıdır

14 Aralık 2019 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan “Faizsiz Finans Kuruluşlarının Bağımsız Denetimini Yürüten Denetçiler İçin Etik Kurallar” metninde dini kaynakların referans gösterildiğini, kutsal metinlerden yapılan alıntıların devletin Resmi Gazetesinde resmen yer aldığını, bu konu kamuoyunun gündemine düştüğünü belirten Aydın Barosu Başkanı Av. Gökhan Bozkurt, “Bu bir karşı devrim kalkışmasıdır” dedi.

AYDIN- Aydın Barosu Yönetim Kurulu adına yazılı bir açıklama yapan Baro Başkanı Av. Gökhan Bozkurt, bunu yapanlar hakkında Cumhuriyet Savcılarını da göreve davet ettiği açıklamasında, “Mevzuat hükümleri gereğince düzenlenen ve yayımlanan belgelerin dayanakları Anayasa, yasalar ve tüzükler olmak zorundadır. Sözkonusu belge ise, mevzuat hükümleri yerine açıkça kutsal dini metinlere ve ilkelere dayandırılmış, ne yazık ki bu şekilde de yayımlanmıştır. Bu, hukuk aracı kılınarak, dini hükümlerin gündelik yaşayışa resmen sızdırılma çabasından ve Cumhuriyetin olmazsa olmazı, Anayasayla korunan ilkelerine açıkça yapılan saldırıdan başka bir şey değildir. Bu bir karşı devrim kalkışmasıdır” dedi. ATATÜRK’ÜN LAİKLİK TANIMI Başkan Av. Bozkurt, açıklamasında, “Cumhuriyetin nitelikleri Anayasamızın 2. maddesinde açıkça yazılmıştır. Buna göre, Türkiye Cumhuriyeti ‘LAİK VE SOSYAL BİR HUKUK DEVLETİ’dir. ‘Laiklik, din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılmasını öngören bir ilke olmasının yanında, aynı zamanda barış içinde birlikte yaşamamızın, din ve vicdan özgürlüğünün, özgür düşüncenin de temelidir.’ Ulu Önder Atatürk de ‘Laiklik, yalnız din ve dünya işlerinin ayrılması demek değildir. Tüm yurttaşların vicdan, ibadet ve din özgürlüğü de demektir’ cümlesiyle bunu çok net bir biçimde ifade etmiştir” şeklinde konuştu. SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU Sözkonusu metnin kendisinin de, Devletin Resmi Gazetesi’nde yayımlanmasının da, tüm kurum ve kişilerin bağlı olduğu Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’na açıkça aykırı olduğunu vurgulayan Bozkurt, “Bu metni hazırlayanlar ve yayımlanmasını sağlayanlar suç işlemişlerdir. Sorumlular derhal görevden alınmalı, Cumhuriyet Savcılıkları hemen bu kişilerin tamamı hakkında soruşturma başlatmalıdır. Buradan, laiklik ilkesini ortadan kaldırmaya çalışan, bu eylemin içinde yer alan her sorumlu için açık bir suç duyurusunda bulunuyoruz” dedi. CUMHURİYETİ CANIMIZ PAHASINA KORUYACAĞIZ Aydın Barosu Başkanı Av. Gökhan Bozkurt, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bizzat Atatürk’ün sözünü tekrar ederek ‘Artık Türkiye, din ve şeriat oyunlarına sahne olmaktan çok yüksektir. Bu gibi oyuncular varsa, kendilerine başka taraflarda sahne arasınlar.’ diyor, Cumhuriyeti tüm ilkeleriyle birlikte korumaya canımız pahasına devam edeceğimizin bilinmesini istiyoruz. 20. Yüzyılın başlarında Cumhuriyet sayesinde elde ettiğimiz kazanımların, Türk Milleti’nin insanca, uygar ve eşit yurttaşlar olarak yaşaması için getirilen ilkelerin 21. Yüzyılda ortadan kaldırılmasına asla izin vermeyeceğiz.”
14 Aralık 2019 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan “Faizsiz Finans Kuruluşlarının Bağımsız Denetimini Yürüten Denetçiler İçin Etik Kurallar” metninde dini kaynakların referans gösterildiğini, kutsal metinlerden yapılan alıntıların devletin Resmi Gazetesinde resmen yer aldığını, bu konu kamuoyunun gündemine düştüğünü belirten Aydın Barosu Başkanı Av. Gökhan Bozkurt, “Bu bir karşı devrim kalkışmasıdır” dedi.

AYDIN- Aydın Barosu Yönetim Kurulu adına yazılı bir açıklama yapan Baro Başkanı Av. Gökhan Bozkurt, bunu yapanlar hakkında Cumhuriyet Savcılarını da göreve davet ettiği açıklamasında, “Mevzuat hükümleri gereğince düzenlenen ve yayımlanan belgelerin dayanakları Anayasa, yasalar ve tüzükler olmak zorundadır. Sözkonusu belge ise, mevzuat hükümleri yerine açıkça kutsal dini metinlere ve ilkelere dayandırılmış, ne yazık ki bu şekilde de yayımlanmıştır. Bu, hukuk aracı kılınarak, dini hükümlerin gündelik yaşayışa resmen sızdırılma çabasından ve Cumhuriyetin olmazsa olmazı, Anayasayla korunan ilkelerine açıkça yapılan saldırıdan başka bir şey değildir. Bu bir karşı devrim kalkışmasıdır” dedi.

ATATÜRK’ÜN LAİKLİK TANIMI

Başkan Av. Bozkurt, açıklamasında, “Cumhuriyetin nitelikleri Anayasamızın 2. maddesinde açıkça yazılmıştır. Buna göre, Türkiye Cumhuriyeti ‘LAİK VE SOSYAL BİR HUKUK DEVLETİ’dir. ‘Laiklik, din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılmasını öngören bir ilke olmasının yanında, aynı zamanda barış içinde birlikte yaşamamızın, din ve vicdan özgürlüğünün, özgür düşüncenin de temelidir.’ Ulu Önder Atatürk de ‘Laiklik, yalnız din ve dünya işlerinin ayrılması demek değildir. Tüm yurttaşların vicdan, ibadet ve din özgürlüğü de demektir’ cümlesiyle bunu çok net bir biçimde ifade etmiştir” şeklinde konuştu.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Sözkonusu metnin kendisinin de, Devletin Resmi Gazetesi’nde yayımlanmasının da, tüm kurum ve kişilerin bağlı olduğu Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’na açıkça aykırı olduğunu vurgulayan Bozkurt, “Bu metni hazırlayanlar ve yayımlanmasını sağlayanlar suç işlemişlerdir. Sorumlular derhal görevden alınmalı, Cumhuriyet Savcılıkları hemen bu kişilerin tamamı hakkında soruşturma başlatmalıdır. Buradan, laiklik ilkesini ortadan kaldırmaya çalışan, bu eylemin içinde yer alan her sorumlu için açık bir suç duyurusunda bulunuyoruz” dedi.

CUMHURİYETİ CANIMIZ PAHASINA KORUYACAĞIZ

Aydın Barosu Başkanı Av. Gökhan Bozkurt, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Bizzat Atatürk’ün sözünü tekrar ederek ‘Artık Türkiye, din ve şeriat oyunlarına sahne olmaktan çok yüksektir. Bu gibi oyuncular varsa, kendilerine başka taraflarda sahne arasınlar.’ diyor, Cumhuriyeti tüm ilkeleriyle birlikte korumaya canımız pahasına devam edeceğimizin bilinmesini istiyoruz. 20. Yüzyılın başlarında Cumhuriyet sayesinde elde ettiğimiz kazanımların, Türk Milleti’nin insanca, uygar ve eşit yurttaşlar olarak yaşaması için getirilen ilkelerin 21. Yüzyılda ortadan kaldırılmasına asla izin vermeyeceğiz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.