Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Bozdoğanlı pideci çift katlı Saray Pidesi yaptı

GÜNCEL 07.01.2018 - 14:05, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3713+ kez okundu.
 

Bozdoğanlı pideci çift katlı Saray Pidesi yaptı

Bozdoğanlı pideci ustası Osmanlı Saray Lezzetini yaşatıyor.

AYDIN- Aydın’ın Bozdoğan ilçesinden ekmek parası kazanmak için gurbete giden pideci ustası Akın Engin, Osmanlı mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden olan Saray Pidesi’nin çift katlısını yaptı. İzmir’in Buca semtinde kendi ismini taşıdığı mütevazi pide salonunda hizmet veren Akın Engin, Osmanlı saray mutfağı, Bozdoğan ve Nazilli’nin geleneksel lezzetleri olan pidelerini yaşatmak istediğini ifade ederek, “30 yıl önce hayatımı kazanmak için geldiğim İzmir’de Buca Semtine yerleştim. Pidecilikte çırak olarak çalışırken öğrendiğim Şam Tatlısı (Şambali) işimi burada da devam ettirdim. Ama memleketimin vazgeçemediğim lezzetleri olan pidelerine hasretim beni 4 yıl önce bu sektöre yönlendirdi. Bozdoğanımıza has Bozdoğan Peynirlisi, Nazillimize has olan Nazilli Gülü ve bin 400’lü yılların Osmanlı Saray Sofrasının lezzeti olarak bilinen ve son yıllarda unutulmaya yüz tutmuş kebap türü olan Saray Pidesi’ni de yaşatmaya karar verdim. Bunların üzerine araştırmalarımı yoğunlaştırarak kendi işyerimi bu yönde markalaşmaya yoğunlaştırdım. Son dört yılda geldiğim nokta ise başarı oldu. Bunu da mahalle esnafı başta olmak üzere mahalle sakinleri ve İzmir’de yaşayan Aydınlı hemşerilerimizin övgüleri ile tescilledim. Müşterilerimin ortak övgüsü, malzeme kalitesi, lezzet, hijyen ve bize olan güvenidir. Bunlardan asla ödün vermeden ve büyüme endişesi olmadan işimizi sürdürmeye, Osmanlı Sarayının lezzetini yaşatmaya kararlıyız” dedi. Türkiye’de bir ilk; ‘Çift Katlı Pide’ İzmirlilerin yanı sıra Ege Bölgesi’nden de çok sayıda hemşerisinin işyerine gelerek pidelerinin lezzetini tatmaya devam ettiğini ifade eden Akın Engin, “Gıda sektöründe ayakta kalmak çok zordur. Kaliteden, lezzetten, hijyenden ve geleneksellikten ödün verdiğin anda müşterini kaybedersin. Damak tadına düşkün olan nerede olursan ol seni bulur. Biz İzmir’de bunu başardık. Aranan olmak gurur verici. Hele birde memleketinin lezzetlerini yaşatabiliyorsan bu ayrı bir gurur kaynağı. Burada Türkiye’de bir ilk olan ve Bozdoğan’da da yapılmayan bir pide çeşidi ile de İzmirlilerin damak zevkini zenginleştirdim. İçerisinde 5-6 çeşit peynir karışımından oluşan Bozdoğan Peynirlisinin lezzeti yeni buluşumla iki katına çıktı. Bozdoğan Peynirlisi, müşterilerim arasından en çok rağbet gören pidelerin başında yer alıyor. İkinci sırada Nazilli Gülü, ardından közlenmiş patlıcan ve közlenmiş biberle birlikte dananın döşünden elde edilen özenle hazırlanmış kuşbaşı et ve özel kaşar ilavesi ile hazırlanmış Saray Pidesi yer alıyor” diye konuştu.
Bozdoğanlı pideci ustası Osmanlı Saray Lezzetini yaşatıyor.

AYDIN- Aydın’ın Bozdoğan ilçesinden ekmek parası kazanmak için gurbete giden pideci ustası Akın Engin, Osmanlı mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden olan Saray Pidesi’nin çift katlısını yaptı.

İzmir’in Buca semtinde kendi ismini taşıdığı mütevazi pide salonunda hizmet veren Akın Engin, Osmanlı saray mutfağı, Bozdoğan ve Nazilli’nin geleneksel lezzetleri olan pidelerini yaşatmak istediğini ifade ederek, “30 yıl önce hayatımı kazanmak için geldiğim İzmir’de Buca Semtine yerleştim. Pidecilikte çırak olarak çalışırken öğrendiğim Şam Tatlısı (Şambali) işimi burada da devam ettirdim. Ama memleketimin vazgeçemediğim lezzetleri olan pidelerine hasretim beni 4 yıl önce bu sektöre yönlendirdi. Bozdoğanımıza has Bozdoğan Peynirlisi, Nazillimize has olan Nazilli Gülü ve bin 400’lü yılların Osmanlı Saray Sofrasının lezzeti olarak bilinen ve son yıllarda unutulmaya yüz tutmuş kebap türü olan Saray Pidesi’ni de yaşatmaya karar verdim. Bunların üzerine araştırmalarımı yoğunlaştırarak kendi işyerimi bu yönde markalaşmaya yoğunlaştırdım. Son dört yılda geldiğim nokta ise başarı oldu. Bunu da mahalle esnafı başta olmak üzere mahalle sakinleri ve İzmir’de yaşayan Aydınlı hemşerilerimizin övgüleri ile tescilledim. Müşterilerimin ortak övgüsü, malzeme kalitesi, lezzet, hijyen ve bize olan güvenidir. Bunlardan asla ödün vermeden ve büyüme endişesi olmadan işimizi sürdürmeye, Osmanlı Sarayının lezzetini yaşatmaya kararlıyız” dedi.

Türkiye’de bir ilk; ‘Çift Katlı Pide’

İzmirlilerin yanı sıra Ege Bölgesi’nden de çok sayıda hemşerisinin işyerine gelerek pidelerinin lezzetini tatmaya devam ettiğini ifade eden Akın Engin, “Gıda sektöründe ayakta kalmak çok zordur. Kaliteden, lezzetten, hijyenden ve geleneksellikten ödün verdiğin anda müşterini kaybedersin. Damak tadına düşkün olan nerede olursan ol seni bulur. Biz İzmir’de bunu başardık. Aranan olmak gurur verici. Hele birde memleketinin lezzetlerini yaşatabiliyorsan bu ayrı bir gurur kaynağı. Burada Türkiye’de bir ilk olan ve Bozdoğan’da da yapılmayan bir pide çeşidi ile de İzmirlilerin damak zevkini zenginleştirdim. İçerisinde 5-6 çeşit peynir karışımından oluşan Bozdoğan Peynirlisinin lezzeti yeni buluşumla iki katına çıktı. Bozdoğan Peynirlisi, müşterilerim arasından en çok rağbet gören pidelerin başında yer alıyor. İkinci sırada Nazilli Gülü, ardından közlenmiş patlıcan ve közlenmiş biberle birlikte dananın döşünden elde edilen özenle hazırlanmış kuşbaşı et ve özel kaşar ilavesi ile hazırlanmış Saray Pidesi yer alıyor” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.