Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Boşanmak hakkım dedi 'ret' yedi

YAŞAM 26.09.2015 - 20:35, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3947+ kez okundu.
 

Boşanmak hakkım dedi 'ret' yedi

Almanya'da evlendiği Çek uyruklu eşinden boşanamadığı için başka biriyle evlenemeyen Kayserili gurbetçi Fikret Pınarbaşı (42), son çare olarak başvurduğu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nden de olumsuz yanıt aldı

Almanya'nın başkenti Berlin'de bir firmada mühendis olarak çalışan Fikret Pınarbaşı, yaklaşık 16 yıl önce Almanya'da yaşayan Çek uyruklu Sonia Kirschnerova ile evlendi. Bu evlilikten Meryem isminde bir kızı olan Pınarbaşı, bir yıl sonra boşanma kararı aldı. Almanya'da anlaşmalı olarak boşanan Fikret Pınarbaşı daha sonra tanıştığı Alman vatandaşı Yvette Zorn ile evlenmek istedi. Nikah için işlemlere başlayan gurbetçi, Alman makamları "Türkiye'de halen evli görünüyorsun. O yüzden evlenemezsin" deyince şok oldu. Bunun üzerine ilk evliliğinden olan kızı Meryem'i de alarak Türkiye'ye dönen Pınarbaşı hukuk mücadelesi başlattı. Türkiye'de de boşanmak için dava açtığını belirten Pınarbaşı, "Kızım bende kalmayı tercih ettiği için eski eşim intikam alıyor. Kayseri 4. Aile Mahkemesi'ne boşanmak için dava açtım. Mahkeme eski eşime 8 kez tebligat çıkardı. Ancak Sonia tebligata imza atmadığı için mahkeme bir türlü sonuçlanamadı" dedi. 'İÇ HUKUK YOLLARI TÜKENMEDİ' Evlenmek istediği Yvette Zorn ile imam nikahı kıyıp, birlikte yaşamaya başlayan Kayserili gurbetçi, eski eşinden boşanamayınca son çare olarak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne dava açtı. Ancak AİHM, iç hukuk yolları tükenmediği için davayı reddetti. Pınarbaşı, "Yeni yuva kuramıyorum" dedi.
Almanya'da evlendiği Çek uyruklu eşinden boşanamadığı için başka biriyle evlenemeyen Kayserili gurbetçi Fikret Pınarbaşı (42), son çare olarak başvurduğu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nden de olumsuz yanıt aldı

Almanya'nın başkenti Berlin'de bir firmada mühendis olarak çalışan Fikret Pınarbaşı, yaklaşık 16 yıl önce Almanya'da yaşayan Çek uyruklu Sonia Kirschnerova ile evlendi. Bu evlilikten Meryem isminde bir kızı olan Pınarbaşı, bir yıl sonra boşanma kararı aldı. Almanya'da anlaşmalı olarak boşanan Fikret Pınarbaşı daha sonra tanıştığı Alman vatandaşı Yvette Zorn ile evlenmek istedi. Nikah için işlemlere başlayan gurbetçi, Alman makamları "Türkiye'de halen evli görünüyorsun. O yüzden evlenemezsin" deyince şok oldu. Bunun üzerine ilk evliliğinden olan kızı Meryem'i de alarak Türkiye'ye dönen Pınarbaşı hukuk mücadelesi başlattı. Türkiye'de de boşanmak için dava açtığını belirten Pınarbaşı, "Kızım bende kalmayı tercih ettiği için eski eşim intikam alıyor. Kayseri 4. Aile Mahkemesi'ne boşanmak için dava açtım. Mahkeme eski eşime 8 kez tebligat çıkardı. Ancak Sonia tebligata imza atmadığı için mahkeme bir türlü sonuçlanamadı" dedi.

'İÇ HUKUK YOLLARI TÜKENMEDİ'

Evlenmek istediği Yvette Zorn ile imam nikahı kıyıp, birlikte yaşamaya başlayan Kayserili gurbetçi, eski eşinden boşanamayınca son çare olarak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne dava açtı. Ancak AİHM, iç hukuk yolları tükenmediği için davayı reddetti. Pınarbaşı, "Yeni yuva kuramıyorum" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.