Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Boşanma öldürüyor

YAŞAM 05.01.2015 - 14:12, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:48 3726+ kez okundu.
 

Boşanma öldürüyor

ABD'de yapılan bir araştırma boşanmayla ilgili şok gerçekleri ortaya koydu

Boşanmanın depresyona, madde bağımlığına ve ciddi sağlık sorunlarına neden olduğu biliniyordu. ABD'nin Arizona Üniversitesi'nde yapılan yeni çalışmalar ise boşanmanın sadece üzücü ve pahalı bir şey olmadığını, erken ölüme de yol açabildiğini tespit etti. Boşanmadan sonra on hafta boyuınca devam eden bir uyku bozukluğu varsa ciddi sağlık sorunları olduğu anlamına geliyor. Uyku bozukluğunun kan basıncına yani yüksek tansiyona neden olduğu söylendi. Araştırma, boşanan 138 kişi üzerinde yapıldı. Katılımcıların uyku kalitesini bir aydan başlayarak 7 aya kadar kontrol ettiler. Ayrıca katılımcıların kan basıncı veya yüksek tansiyonunu da ölçtüler. Aratırma sonucunda sistol / büyük tansiyon'da 6 birimlik artışın olduğu gözlendi. Arizona Üniversitesi'nden Dr David Sbarra "Bir boşanmadan sonra ilk birkaç aylık uyku bozukluğu oldukça normaldir. Boşanan çiftler bu uyku bozukluğunun üstesinden gelebilir ama uzun bir süre için devam eden uyku bozuklukları ciddi sağlık sorunlarına işaret ediyor" dedi. Çalışmanın kordinatörü Kendra Krietsh ise boşanan çiftler için sağlıklı bir uyku programı oluşturmak ve yatmadan dinlenmek için farklı yolların bulunması grektiğini belirtti. Krietsh "Boşanmadan sonra uyku sorunu yaşayanlar mutlaka ama mutlaka yardım alması gerekiyor. Yoksa  çok ciddi sorunlara yol açabilir" dedi. Doktorlar ve terapistler boşanmış ciftleri sağlık kuruluşlarında yardım alması gerektiğini belirtti. Boşanmış çiftlerin bekarlara oranla intihar etme düşüncesi yüzde otuz dokuz.
ABD'de yapılan bir araştırma boşanmayla ilgili şok gerçekleri ortaya koydu

Boşanmanın depresyona, madde bağımlığına ve ciddi sağlık sorunlarına neden olduğu biliniyordu. ABD'nin Arizona Üniversitesi'nde yapılan yeni çalışmalar ise boşanmanın sadece üzücü ve pahalı bir şey olmadığını, erken ölüme de yol açabildiğini tespit etti. Boşanmadan sonra on hafta boyuınca devam eden bir uyku bozukluğu varsa ciddi sağlık sorunları olduğu anlamına geliyor. Uyku bozukluğunun kan basıncına yani yüksek tansiyona neden olduğu söylendi. Araştırma, boşanan 138 kişi üzerinde yapıldı. Katılımcıların uyku kalitesini bir aydan başlayarak 7 aya kadar kontrol ettiler. Ayrıca katılımcıların kan basıncı veya yüksek tansiyonunu da ölçtüler. Aratırma sonucunda sistol / büyük tansiyon'da 6 birimlik artışın olduğu gözlendi.

Arizona Üniversitesi'nden Dr David Sbarra "Bir boşanmadan sonra ilk birkaç aylık uyku bozukluğu oldukça normaldir. Boşanan çiftler bu uyku bozukluğunun üstesinden gelebilir ama uzun bir süre için devam eden uyku bozuklukları ciddi sağlık sorunlarına işaret ediyor" dedi. Çalışmanın kordinatörü Kendra Krietsh ise boşanan çiftler için sağlıklı bir uyku programı oluşturmak ve yatmadan dinlenmek için farklı yolların bulunması grektiğini belirtti. Krietsh "Boşanmadan sonra uyku sorunu yaşayanlar mutlaka ama mutlaka yardım alması gerekiyor. Yoksa  çok ciddi sorunlara yol açabilir" dedi.

Doktorlar ve terapistler boşanmış ciftleri sağlık kuruluşlarında yardım alması gerektiğini belirtti. Boşanmış çiftlerin bekarlara oranla intihar etme düşüncesi yüzde otuz dokuz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.