Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Borçtan piyango kurtardı

GÜNCEL 05.01.2018 - 20:03, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 4166+ kez okundu.
 

Borçtan piyango kurtardı

Aldığı yılbaşı biletiyle tarım kredisi borcunu kapattı

AYDIN – Aydın’ın Didim ilçesi Akköy Mahallesi’nde çiftçilik yapan Hüseyin Evren, yılbaşı çekilişinde çeyrek biletine 50 bin lira çıkınca ilk iş tarım kredi borcunu kapattı. Akköy’de zeytin üreticiliği yaptığını belirten Hüseyin Evren, yılbaşı için 9 tam bilet bir tanede çeyrek bilet aldığını, çekilişlerde iki amorti ve bir çeyrek biletine ise 50 bin lira çıktığını belirtti. Zeytin ağaçları için Tarım Kredi Kooperatifi’ne gübre ve tarım ilaçları için borçlandığını belirten Evren, “Emekli maşımı takviye ederek zoraki borçlarımı kapatmaya çalışıyordum. Küçük üreticinin işi gün geçtikçe zorlaşmaya başladı. Girdilerden gübre, tarım ilaçları, mazot gibi kalemler sürekli zamlanırken maalesef üreticinin malı para etmiyor. Dolayısıyla üretici güç durumdadır. Yılbaşı çekimleri için 9 tam bilet ve bir bilette çeyrek aldım. Çekilişte iki amorti çıkarken birde çeyrek biletime 50 bin lira çıktı. Para ilaç gibi geldi. İlk işim tarım krediye olan borcumu kapattım. Kalan para ile de traktörün kışlık bakı ve tamiri için harcayacağım" diye konuştu.
Aldığı yılbaşı biletiyle tarım kredisi borcunu kapattı

AYDIN – Aydın’ın Didim ilçesi Akköy Mahallesi’nde çiftçilik yapan Hüseyin Evren, yılbaşı çekilişinde çeyrek biletine 50 bin lira çıkınca ilk iş tarım kredi borcunu kapattı.

Akköy’de zeytin üreticiliği yaptığını belirten Hüseyin Evren, yılbaşı için 9 tam bilet bir tanede çeyrek bilet aldığını, çekilişlerde iki amorti ve bir çeyrek biletine ise 50 bin lira çıktığını belirtti.

Zeytin ağaçları için Tarım Kredi Kooperatifi’ne gübre ve tarım ilaçları için borçlandığını belirten Evren, “Emekli maşımı takviye ederek zoraki borçlarımı kapatmaya çalışıyordum. Küçük üreticinin işi gün geçtikçe zorlaşmaya başladı. Girdilerden gübre, tarım ilaçları, mazot gibi kalemler sürekli zamlanırken maalesef üreticinin malı para etmiyor. Dolayısıyla üretici güç durumdadır. Yılbaşı çekimleri için 9 tam bilet ve bir bilette çeyrek aldım. Çekilişte iki amorti çıkarken birde çeyrek biletime 50 bin lira çıktı. Para ilaç gibi geldi. İlk işim tarım krediye olan borcumu kapattım. Kalan para ile de traktörün kışlık bakı ve tamiri için harcayacağım" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.