Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Boğazında sülükle bir ay yaşadı

SAĞLIK 27.07.2018 - 19:23, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3416+ kez okundu.
 

Boğazında sülükle bir ay yaşadı

Aydın’ın Çine ilçesinde, hayvancılıkla uğraşan bir kişi boğazına kaçan sülükle yaklaşık bir ay yaşadı. Sülük yapılan ameliyatla canlı olarak çıkarıldı.

AYDIN- Aydın’ın Çine ilçesi Soğancılar Mahallesinde hayvancılıkla uğraşan 63 yaşındaki Mustafa Doğru boğazına kaçarak yapışan sülüğü bir ay boyunca hmedi. Hayvancılık ile geçimini sağlayan Mustafa Doğru hayvanlarını sulattığı göletteki suyu, bidonlara boşaltmak amacıyla, ağzı ile hortumu çekerek su getirmeye çalıştı. Bu sırada hortumun içinde bulunan sülük boğazına yapıştı. Doğru, boğazına kaçan sülüğü bir ay boyunca hmezken, bir süre sonra ses kısıklığı ve ağzından kan gelmesi şikayetleriyle Aydın Atatürk Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz Polikliniğine başvurdu. Yapılan tetkiklerin ardından Doğru’nun boğazında sülük olduğu tespit edildi. Atatürk Devlet Hastanesi Uzm. Dr. Kürşat Bensoy yaptığı muayenede sülüğü görerek Doğru’yu ameliyata aldı. Genel anestezi altında Larinkoskopi yapılarak Doğru’nun Lareks’ine (gırtlak) yapışan sülük canlı olarak alındı. Ameliyattan sonra gözetim altına alınan Doğru, bir gün sonra hastaneden taburcu edildi.
Aydın’ın Çine ilçesinde, hayvancılıkla uğraşan bir kişi boğazına kaçan sülükle yaklaşık bir ay yaşadı. Sülük yapılan ameliyatla canlı olarak çıkarıldı.

AYDIN- Aydın’ın Çine ilçesi Soğancılar Mahallesinde hayvancılıkla uğraşan 63 yaşındaki Mustafa Doğru boğazına kaçarak yapışan sülüğü bir ay boyunca hmedi. Hayvancılık ile geçimini sağlayan Mustafa Doğru hayvanlarını sulattığı göletteki suyu, bidonlara boşaltmak amacıyla, ağzı ile hortumu çekerek su getirmeye çalıştı. Bu sırada hortumun içinde bulunan sülük boğazına yapıştı. Doğru, boğazına kaçan sülüğü bir ay boyunca hmezken, bir süre sonra ses kısıklığı ve ağzından kan gelmesi şikayetleriyle Aydın Atatürk Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz Polikliniğine başvurdu. Yapılan tetkiklerin ardından Doğru’nun boğazında sülük olduğu tespit edildi. Atatürk Devlet Hastanesi Uzm. Dr. Kürşat Bensoy yaptığı muayenede sülüğü görerek Doğru’yu ameliyata aldı. Genel anestezi altında Larinkoskopi yapılarak Doğru’nun Lareks’ine (gırtlak) yapışan sülük canlı olarak alındı.

Ameliyattan sonra gözetim altına alınan Doğru, bir gün sonra hastaneden taburcu edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.