Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Böcekler Projesi ile Türk kültürünü öğrendiler

KÜLTÜR 06.07.2018 - 20:15, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2739+ kez okundu.
 

Böcekler Projesi ile Türk kültürünü öğrendiler

Aydın’da düzenlenen ‘Böcekler' projesi ile 6 farklı ülkeden 35 yabancı misafir Türk kültürünü öğrenme fırsatı buldu.

AYDIN- Aydın Genlik Merkezi tarafından uygulamaya konulan ‘Böcekler Projesi’ kapsamında Almanya, Azerbaycan, Bulgaristan, Estonya, Gürcistan ve Fransa’dan gelen 35 yabancı öğrenci ve grup liderleri Aydın’da buluştu. 10 gün boyunca Aydın’da Türk gençleri ile ortak projede yer alan yabancı öğrenciler proje kapsamında hem böcek türlerini incelediler hem de hazırlanan atölyelerde etkinlik gerçekleştirdiler. Kendi kültürlerini birbirlerine tanıtma fırsatı bulan öğrenciler kendileri için düzenlenen veda programına katıldıktan sonra Türkiye’den ayrıldılar. Aydın Gençlik Merkezinde düzenlenen veda programı, Türkiye tanıtım videosu ile başladı. Grup liderlerine ve yabancı gençlere izlettirilen sunumun hemen ardından gençlik merkezinin halk oyunları ekibini oluşturan gönüllü gençler gösterilerini gerçekleştirdi. Halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından gençlik merkezinde gerçekleştirilen atölyelerin eğitmenlerinden oluşan müzik grubu icra ettikleri hareketli türküler ile yabancı gençleri doyasıya eğlendirdi. Aydın Gençlik Merkezi Müdürü Cenap Fillikçioğlu, ''25 Haziran - 4 Temmuz 2018 tarihleri arasında Aydın’da Türkiye’nin çeşitli illerinden ve Almanya, Azerbaycan, Bulgaristan, Estonya, Gürcistan, Fransa gibi ülkelerden katılım gösteren gençlerimiz ile projemizi gerçekleştirdik. ‘Böcekler Projesi’ kapsamında yabancı ülkelerden ilimize gelen grup liderlerimizi ve katılımcı yabancı gençlerimizi ilimizde ve gençlik merkezimizde ağırladık. Bu proje kapsamında yabancı gençlerimiz gönüllü gençlerimiz ile bir araya gelerek tanışma fırsatı bulup gerçekleştirdikleri etkinlikler ve atölyeler ile böcek türlerini araştırma fırsatı buldular. Bunun yanı sıra gerçekleştirdiğimiz tarihi ve kültürel geziler kapsamında da milli kültür ve değerlerimizi anlama şansı yakaladılar. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum'' diye konuştu.
Aydın’da düzenlenen ‘Böcekler' projesi ile 6 farklı ülkeden 35 yabancı misafir Türk kültürünü öğrenme fırsatı buldu.

AYDIN- Aydın Genlik Merkezi tarafından uygulamaya konulan ‘Böcekler Projesi’ kapsamında Almanya, Azerbaycan, Bulgaristan, Estonya, Gürcistan ve Fransa’dan gelen 35 yabancı öğrenci ve grup liderleri Aydın’da buluştu. 10 gün boyunca Aydın’da Türk gençleri ile ortak projede yer alan yabancı öğrenciler proje kapsamında hem böcek türlerini incelediler hem de hazırlanan atölyelerde etkinlik gerçekleştirdiler. Kendi kültürlerini birbirlerine tanıtma fırsatı bulan öğrenciler kendileri için düzenlenen veda programına katıldıktan sonra Türkiye’den ayrıldılar.

Aydın Gençlik Merkezinde düzenlenen veda programı, Türkiye tanıtım videosu ile başladı. Grup liderlerine ve yabancı gençlere izlettirilen sunumun hemen ardından gençlik merkezinin halk oyunları ekibini oluşturan gönüllü gençler gösterilerini gerçekleştirdi. Halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından gençlik merkezinde gerçekleştirilen atölyelerin eğitmenlerinden oluşan müzik grubu icra ettikleri hareketli türküler ile yabancı gençleri doyasıya eğlendirdi.

Aydın Gençlik Merkezi Müdürü Cenap Fillikçioğlu, ''25 Haziran - 4 Temmuz 2018 tarihleri arasında Aydın’da Türkiye’nin çeşitli illerinden ve Almanya, Azerbaycan, Bulgaristan, Estonya, Gürcistan, Fransa gibi ülkelerden katılım gösteren gençlerimiz ile projemizi gerçekleştirdik. ‘Böcekler Projesi’ kapsamında yabancı ülkelerden ilimize gelen grup liderlerimizi ve katılımcı yabancı gençlerimizi ilimizde ve gençlik merkezimizde ağırladık. Bu proje kapsamında yabancı gençlerimiz gönüllü gençlerimiz ile bir araya gelerek tanışma fırsatı bulup gerçekleştirdikleri etkinlikler ve atölyeler ile böcek türlerini araştırma fırsatı buldular. Bunun yanı sıra gerçekleştirdiğimiz tarihi ve kültürel geziler kapsamında da milli kültür ve değerlerimizi anlama şansı yakaladılar. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.