Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Bitki koruma ve gübreleme bilgilendirmesi yapıldı

GÜNCEL 09.01.2018 - 10:24, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3787+ kez okundu.
 

Bitki koruma ve gübreleme bilgilendirmesi yapıldı

Aydın’da bitki koruma ürünleri ve gübre takip sistemi bilgilendirme toplantısı yapıldı.

AYDIN- Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından, Aydın Ticaret Borsası toplantı salonunda Bitki Koruma Ürünleri Bayileri ve Gübre Bayilerine yönelik Bitki Koruma Ürünleri Takip Sistemi ve Gübre Takip Sistemi Eğitim ve Bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fuat Fikret Aktaş, bitki koruma ürünleri ve gübrelerin bilinçli kullanımının, izlenebilirlik ve sürdürülebilirlik ilkelerinin tarımsal verimlilik ve ekolojik denge için önemi, bilinçsiz uygulamalar sonucu artan çevre ve su kaynaklarının kirliliği ile ekonomik kayıplar konularına değindi. 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren uygulanmaya başlayan Bitki Koruma Ürünleri Takip Sistemi ile Bitki Koruma Ürünleri üretici veya ithalatçısından son kullanıcıya kadar olan sürecin izlenebilirliği sağlanarak, Bitki Koruma Ürünlerinin noktasal olarak takibinin mümkün olacağı belirtildi. Böylece ülkemizde kullanılan Bitki Koruma Ürünleri miktarına net ulaşılabilecek, tüketiciye orijinal, güvenilir, kaynağı belli ve nakliye süreçleri birebir izlenebilir ürün tedarik edilmesi sağlanacak ve ayrıca kayıt dışı satışın ve miadı dolmuş Bitki Koruma Ürünlerinin satışının önüne geçilmiş olacağı kaydedildi.
Aydın’da bitki koruma ürünleri ve gübre takip sistemi bilgilendirme toplantısı yapıldı.

AYDIN- Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından, Aydın Ticaret Borsası toplantı salonunda Bitki Koruma Ürünleri Bayileri ve Gübre Bayilerine yönelik Bitki Koruma Ürünleri Takip Sistemi ve Gübre Takip Sistemi Eğitim ve Bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıda konuşan Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fuat Fikret Aktaş, bitki koruma ürünleri ve gübrelerin bilinçli kullanımının, izlenebilirlik ve sürdürülebilirlik ilkelerinin tarımsal verimlilik ve ekolojik denge için önemi, bilinçsiz uygulamalar sonucu artan çevre ve su kaynaklarının kirliliği ile ekonomik kayıplar konularına değindi.

1 Ocak 2018 tarihinden itibaren uygulanmaya başlayan Bitki Koruma Ürünleri Takip Sistemi ile Bitki Koruma Ürünleri üretici veya ithalatçısından son kullanıcıya kadar olan sürecin izlenebilirliği sağlanarak, Bitki Koruma Ürünlerinin noktasal olarak takibinin mümkün olacağı belirtildi. Böylece ülkemizde kullanılan Bitki Koruma Ürünleri miktarına net ulaşılabilecek, tüketiciye orijinal, güvenilir, kaynağı belli ve nakliye süreçleri birebir izlenebilir ürün tedarik edilmesi sağlanacak ve ayrıca kayıt dışı satışın ve miadı dolmuş Bitki Koruma Ürünlerinin satışının önüne geçilmiş olacağı kaydedildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.