Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

'Bir olmazsan bir bir gidersin'

SANAT 26.11.2019 - 13:20, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 58815+ kez okundu.
 

'Bir olmazsan bir bir gidersin'

Aydınlı kadınlar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde tiyatro oyununda buluştu.

AYDIN- Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin, Aydınlı kadınları 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla "Lâl Hayal" adlı tiyatro oyunuyla buluşturduğu bildirildi. Yapılan açıklamaya göre, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun da izlediği, 7 farklı kadın karakterinin ve tipinin canlandırıldığı oyun ayakta alkışlandı. Oyuncu Songül Öden'in tek kişilik oyununda Türkiye'nin her köşesinde ve yurtdışında yaşayan yedi farklı kadının yaşadıkları zorluklar, bazen komik bazen de hüzünlü bir şekilde ele alındı. Sevilay Saral'ın yazdığı oyunda Buğra Büyükşimşek ile Hande Kazdal da danslarıyla katkı verdi. Annesinin babası tarafından gördüğü şiddete küçük yaşta tanıklık eden Lâl Hayal'in kendisini tanıtmasıyla başlayan oyunda, daha sonra onun hayatına temas eden kadınlar oyuncu Öden tarafından başarıyla canlandırılıyor. Erkek şiddetinin yaşandığı evlere toplumun vurdumduymazlığının da hicivle karışık kıyasıya eleştirildiği oyunda, annesi babası tarafından henüz 27 yaşındayken kafası masaya çarpılarak öldürülen Lâl Hayal'in annesiz kalmasına karşın verdiği mücadele hayatına giren diğer kadınlar tarafından anlatılıyor. Oyunun sonunda aslında tüm kadınların benzer kaderi yaşadığına vurgu yapılırken, oyundan kalan en vurucu cümle ise kadın dayanışmasının önemine vurgu yapan "Bir olmazsan bir bir gidersin" oluyor. Dün akşam Şükran Güngör-Yıldız Kenter Kültür Merkezi ve Tiyatro Salonu'nda sahnelenen oyunda Başkan Çerçioğlu'na Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay ve CHP Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir de eşlik etti.
Aydınlı kadınlar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde tiyatro oyununda buluştu.

AYDIN- Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin, Aydınlı kadınları 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla "Lâl Hayal" adlı tiyatro oyunuyla buluşturduğu bildirildi.

Yapılan açıklamaya göre, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun da izlediği, 7 farklı kadın karakterinin ve tipinin canlandırıldığı oyun ayakta alkışlandı.

Oyuncu Songül Öden'in tek kişilik oyununda Türkiye'nin her köşesinde ve yurtdışında yaşayan yedi farklı kadının yaşadıkları zorluklar, bazen komik bazen de hüzünlü bir şekilde ele alındı. Sevilay Saral'ın yazdığı oyunda Buğra Büyükşimşek ile Hande Kazdal da danslarıyla katkı verdi.

Annesinin babası tarafından gördüğü şiddete küçük yaşta tanıklık eden Lâl Hayal'in kendisini tanıtmasıyla başlayan oyunda, daha sonra onun hayatına temas eden kadınlar oyuncu Öden tarafından başarıyla canlandırılıyor. Erkek şiddetinin yaşandığı evlere toplumun vurdumduymazlığının da hicivle karışık kıyasıya eleştirildiği oyunda, annesi babası tarafından henüz 27 yaşındayken kafası masaya çarpılarak öldürülen Lâl Hayal'in annesiz kalmasına karşın verdiği mücadele hayatına giren diğer kadınlar tarafından anlatılıyor.

Oyunun sonunda aslında tüm kadınların benzer kaderi yaşadığına vurgu yapılırken, oyundan kalan en vurucu cümle ise kadın dayanışmasının önemine vurgu yapan "Bir olmazsan bir bir gidersin" oluyor.

Dün akşam Şükran Güngör-Yıldız Kenter Kültür Merkezi ve Tiyatro Salonu'nda sahnelenen oyunda Başkan Çerçioğlu'na Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay ve CHP Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir de eşlik etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.