Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Bingöl saldırısında tahliye

ASAYİŞ 05.01.2015 - 22:48, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:48 4221+ kez okundu.
 

Bingöl saldırısında tahliye

Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker ve beraberindeki emniyet personeline yönelik silahlı saldırı soruşturmasında tutuklunan 3 sanıktan biri serbest bırakıldı

Bingöl Sulh Ceza Hakimliği, Emniyet Müdürü Ürker, Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ve Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu'na yapılan saldırı ile ilgili Ali K, Umut Savaş K. ve Erhan Ş'nin tutuklanmasına ilişkin yapılan itirazdı değerlendirdi. Mahkeme sanıklardan Ali K. ile Erhan Ş'nin tutukluluk halinin devamını kararlaştırırken Umut Savaş K'yı ise adli kontrol hükümlerince serbest bıraktı. Bingöl Sulh Ceza Hakimliği kararında, Bingöl'de MOBESE kameralarının bulunması ve olay anını gösteren güvenlik kamera görüntülerinin medyaya yansıdığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi: "Bu kamera görüntülerine ilişkin herhangi bir detaylı inceleme sonucunun dosyaya olayın üzerinden yaklaşık 3 ay gibi uzun bir süre geçmiş olmasına ve olayın vahim olmasına rağmen yansıtılmamıştır. Şüphelilerin telekomünikasyon yoluyla iletişimine ilişkin belgelerin Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'ndan hemen gönderilmesine rağmen, olaya ilişkin bilirkişi raporu dosyaya uzun süredir yansıtılmamıştır. Talep yazısında eylem şeriklerinin henüz yakalanmamış olması gerekçe gösterilmiş ise de bu yönde soruşturma dosyasına yansıyan ciddi bir çalışma henüz yapılmamıştır." Olay Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker, Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ve Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu, 9 Ekim'de izinsiz gösteri sırasında hasar gören iş yerlerini gezdikleri sırada teröristlerin saldırısına uğramıştı. Saldırıda Şahin olay yerinde, Hatipoğlu kaldırıldığı Bingöl Devlet Hastanesinde şehit olmuştu. Saldırganların yakalanması için gerçekleştirilen operasyonda 4 terörist ölü ele geçirilmişti.
Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker ve beraberindeki emniyet personeline yönelik silahlı saldırı soruşturmasında tutuklunan 3 sanıktan biri serbest bırakıldı

Bingöl Sulh Ceza Hakimliği, Emniyet Müdürü Ürker, Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ve Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu'na yapılan saldırı ile ilgili Ali K, Umut Savaş K. ve Erhan Ş'nin tutuklanmasına ilişkin yapılan itirazdı değerlendirdi.
Mahkeme sanıklardan Ali K. ile Erhan Ş'nin tutukluluk halinin devamını kararlaştırırken Umut Savaş K'yı ise adli kontrol hükümlerince serbest bıraktı.

Bingöl Sulh Ceza Hakimliği kararında, Bingöl'de MOBESE kameralarının bulunması ve olay anını gösteren güvenlik kamera görüntülerinin medyaya yansıdığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Bu kamera görüntülerine ilişkin herhangi bir detaylı inceleme sonucunun dosyaya olayın üzerinden yaklaşık 3 ay gibi uzun bir süre geçmiş olmasına ve olayın vahim olmasına rağmen yansıtılmamıştır. Şüphelilerin telekomünikasyon yoluyla iletişimine ilişkin belgelerin Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'ndan hemen gönderilmesine rağmen, olaya ilişkin bilirkişi raporu dosyaya uzun süredir yansıtılmamıştır. Talep yazısında eylem şeriklerinin henüz yakalanmamış olması gerekçe gösterilmiş ise de bu yönde soruşturma dosyasına yansıyan ciddi bir çalışma henüz yapılmamıştır."

Olay

Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker, Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ve Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu, 9 Ekim'de izinsiz gösteri sırasında hasar gören iş yerlerini gezdikleri sırada teröristlerin saldırısına uğramıştı. Saldırıda Şahin olay yerinde, Hatipoğlu kaldırıldığı Bingöl Devlet Hastanesinde şehit olmuştu.

Saldırganların yakalanması için gerçekleştirilen operasyonda 4 terörist ölü ele geçirilmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.