Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Bindallı geleneği yaşatılıyor

KÜLTÜR 31.07.2019 - 12:11, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3395+ kez okundu.
 

Bindallı geleneği yaşatılıyor

Aydın’ın Efeler İlçesi’nde, yörenin geleneksel giyimlerinden olan “Bindallı” kıyafetleri ilgi görüyor.

AYDIN - Efeler’in en eski yerleşim yeri olan Ramazanpaşa Mahallesi Salıpazarı Çarşısı’nda her çeşit bindallı kıyafetlerine rastlanırken özellikle bayanlar yoğun ilgi gösteriyor. Aydın’da yıllardır ailece bindallı kıyafetleri üzerine esnaflık yaptıklarını belirten Murat Çolak, bölgede buğday hasadının ardından incir hasadının da başlamasıyla bindallı giyim sektöründe bir hareketliliğin yaşandığını söyledi. Efeler’de el işi sanatı ile Antika-Nostalji eşyaları kıymetlendiren el sanatı eğitmeni Gülizar Aydemir de, eskiye dair birden çok eşyayı orjinalini değiştirmeden, farklı tasarımlarla yeni ürünler elde ettiğini belirtti. Kurduğu atölyesinde yöreye ait eski sandıklar, el işlemeli örgüler, efe giysileri, bindallı ve eskiye dair ne varsa derleyerek atölyede bir araya getirdiğini ve bunlar üzerinde çalışarak farklı kaynaklardan da yararlanarak yeni tasarımlarla yeni ürünlere dönüştürdüğünü kaydeden Aydemir, bunların için de en çok bindallı kıyafetlerin ilgi gördüğünü ifade etti.
Aydın’ın Efeler İlçesi’nde, yörenin geleneksel giyimlerinden olan “Bindallı” kıyafetleri ilgi görüyor.

AYDIN - Efeler’in en eski yerleşim yeri olan Ramazanpaşa Mahallesi Salıpazarı Çarşısı’nda her çeşit bindallı kıyafetlerine rastlanırken özellikle bayanlar yoğun ilgi gösteriyor.

Aydın’da yıllardır ailece bindallı kıyafetleri üzerine esnaflık yaptıklarını belirten Murat Çolak, bölgede buğday hasadının ardından incir hasadının da başlamasıyla bindallı giyim sektöründe bir hareketliliğin yaşandığını söyledi.

Efeler’de el işi sanatı ile Antika-Nostalji eşyaları kıymetlendiren el sanatı eğitmeni Gülizar Aydemir de, eskiye dair birden çok eşyayı orjinalini değiştirmeden, farklı tasarımlarla yeni ürünler elde ettiğini belirtti. Kurduğu atölyesinde yöreye ait eski sandıklar, el işlemeli örgüler, efe giysileri, bindallı ve eskiye dair ne varsa derleyerek atölyede bir araya getirdiğini ve bunlar üzerinde çalışarak farklı kaynaklardan da yararlanarak yeni tasarımlarla yeni ürünlere dönüştürdüğünü kaydeden Aydemir, bunların için de en çok bindallı kıyafetlerin ilgi gördüğünü ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.