Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

'Binali’nin kazanması için bin takla

SİYASET 22.06.2019 - 14:44, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3471+ kez okundu.
 

'Binali’nin kazanması için bin takla

İmralı’ya görüşme için aracı gönderilip, PKK Terör Örgütü elebaşı Öcalan’ın “Kürtler tarafsız kalsın” mektubunun açıklanmasından sonra gelişmeler devam ediyor.

AYDIN- Bu mektubun açıklanması yeterli görülmeyerek Öcalan’ın kardeşi devletin kanalı olan TRT Kürdi’ye çıkartılıp seçim yorumu yaptırıldı. “Mektup sonrası Öcalan'ın kardeşinden açıklama! Dikkat çeken İmamoğlu yorumu” başlığıyla haber7.com’da yer alan habere göre, teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan, TRT'ye verdiği demeçte, "Ekrem İmamoğlu ciddi bir mesaj vermedi Kürtler için. Kürtler için CHP'nin hiçbir projesi yoktur" dedi. ‘KARDEŞ’ DEVLET EKRANINDA Seçimin Binali Yıldırım lehine sonuçlanması için MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin teröristbaşının mektubuna övgüler dizmesi milliyetçe kesimlerde şaşkınlık yaratırken, ikinci şaşkınlığı da teröristbaşının kardeşinin devlet televizyonunda yorum yaptırılmasında yaşandı. Bu olayı kamuoyuna yansıtan Haber7com’daki haber özetle şöyle: “İmralı Cezaevi'nde tutuklu bulunan teröristbaşı Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan, TRT Kurdi'ye İstanbul seçimlerini değerlendirdi. CHP İstanbul Adayı Ekrem İmamoğlu'nu eleştiren Öcalan, "Kürtler için CHP'nin hiçbir projesi yoktur" diye konuştu. Terör örgütü PKK'nın sözde lideri Abdullah Öcalan, 23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde HDP'ye tarafsızlık çağrısı yaptı. HDP de konuya ilişkin yaptığı açıklamada 23 Haziran'da Ekrem İmamoğlu'nu destekleyeceğini açıkladı.” NERDE BAŞLADI? İlk çıkış Cumhur İttifakı İstanbul Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın Diyarbakır ziyaretinde sarf ettiği “Kürdistan”, “Lazistan” ifadeleriyle oldu. Oysa Selahattin Demirtaş “Kürdistan” lafından içerde. Ardından, İmralı’daki teröristbaşına bir akademisyen aracı olarak gönderildi. CHP ve İYİ Parti’yi PKK ve HDP ile işbirliğiyle suçlayan AK Parti ve MHP’nin, ortak adayları Binali Yıldırım’ın seçim başarısı için İmralı’ya görüşmeci göndermeleri “CHPKK” suçlamasını çürütürken, Abdullah Öcalan’ın Kürtlere “Tarafsız kalın” mesajı içerdiği belirtilen mektubunun kamuoyuna açıklanması, Kürt oylarının Binali Yıldırım’a yönlendirme girişimi olarak değerlendirildi. MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin “Kırmızı çizgi” olarak deklare ettiği Abdullah Öcalan mektubuna destek vermesi milliyetçi kesimleri rahatsız etse de Bahçeli sözünden caymadı. Gelişmeler, seçim için tüm kırmızı çizgilerin ortadan kaldırıldığını, Binali Yıldırım’ın başarması için her şeyin mubah sayıldığını ortaya koyuyor.
İmralı’ya görüşme için aracı gönderilip, PKK Terör Örgütü elebaşı Öcalan’ın “Kürtler tarafsız kalsın” mektubunun açıklanmasından sonra gelişmeler devam ediyor.

AYDIN- Bu mektubun açıklanması yeterli görülmeyerek Öcalan’ın kardeşi devletin kanalı olan TRT Kürdi’ye çıkartılıp seçim yorumu yaptırıldı.

“Mektup sonrası Öcalan'ın kardeşinden açıklama! Dikkat çeken İmamoğlu yorumu” başlığıyla haber7.com’da yer alan habere göre, teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan, TRT'ye verdiği demeçte, "Ekrem İmamoğlu ciddi bir mesaj vermedi Kürtler için. Kürtler için CHP'nin hiçbir projesi yoktur" dedi.

‘KARDEŞ’ DEVLET EKRANINDA

Seçimin Binali Yıldırım lehine sonuçlanması için MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin teröristbaşının mektubuna övgüler dizmesi milliyetçe kesimlerde şaşkınlık yaratırken, ikinci şaşkınlığı da teröristbaşının kardeşinin devlet televizyonunda yorum yaptırılmasında yaşandı. Bu olayı kamuoyuna yansıtan Haber7com’daki haber özetle şöyle:

“İmralı Cezaevi'nde tutuklu bulunan teröristbaşı Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan, TRT Kurdi'ye İstanbul seçimlerini değerlendirdi.

CHP İstanbul Adayı Ekrem İmamoğlu'nu eleştiren Öcalan, "Kürtler için CHP'nin hiçbir projesi yoktur" diye konuştu.

Terör örgütü PKK'nın sözde lideri Abdullah Öcalan, 23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde HDP'ye tarafsızlık çağrısı yaptı. HDP de konuya ilişkin yaptığı açıklamada 23 Haziran'da Ekrem İmamoğlu'nu destekleyeceğini açıkladı.”

NERDE BAŞLADI?

İlk çıkış Cumhur İttifakı İstanbul Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın Diyarbakır ziyaretinde sarf ettiği “Kürdistan”, “Lazistan” ifadeleriyle oldu. Oysa Selahattin Demirtaş “Kürdistan” lafından içerde. Ardından, İmralı’daki teröristbaşına bir akademisyen aracı olarak gönderildi. CHP ve İYİ Parti’yi PKK ve HDP ile işbirliğiyle suçlayan AK Parti ve MHP’nin, ortak adayları Binali Yıldırım’ın seçim başarısı için İmralı’ya görüşmeci göndermeleri “CHPKK” suçlamasını çürütürken, Abdullah Öcalan’ın Kürtlere “Tarafsız kalın” mesajı içerdiği belirtilen mektubunun kamuoyuna açıklanması, Kürt oylarının Binali Yıldırım’a yönlendirme girişimi olarak değerlendirildi. MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin “Kırmızı çizgi” olarak deklare ettiği Abdullah Öcalan mektubuna destek vermesi milliyetçi kesimleri rahatsız etse de Bahçeli sözünden caymadı.

Gelişmeler, seçim için tüm kırmızı çizgilerin ortadan kaldırıldığını, Binali Yıldırım’ın başarması için her şeyin mubah sayıldığını ortaya koyuyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.