Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Bin 50 adet gümüş sikke ele geçirildi

ASAYİŞ 02.01.2019 - 12:22, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 4252+ kez okundu.
 

Bin 50 adet gümüş sikke ele geçirildi

Aydın’da bin 50 adet gümüş sikke ele geçirildi.

AYDIN - Aydın’ın Çine ilçesinde, jandarma tarafından şüphe üzerine durdurulan araçta yapılan aramada Helenistik çağa ait 1050 adet sikke ele geçirildi. Edinilen bilgiye göre, Aydın İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Timleri’nce Çine Bahçearası Mahallesi’nde yol arama ve kontrol faaliyeti yapıldı. Yol Kontrol Noktası’nda, jandarma asayiş timlerince şüphe üzerine bir araç durduruldu. Araçta yapılan aramada yolcu olarak bulunan E.Ç. isimli şüphelinin yapılan üst aramasında bin 50 adet tarihi eser niteliği taşıdığı ve Helenistik Çağa ait olduğu değerlendirilen gümüş sikkeler ile yine aynı araç içerisinde bulunan A.D. isimli şüphelinin yapılan üst aramasında da 3 adet tarihi eser niteliği taşıdığı ve altın olduğu değerlendirilen para ele geçirildi. Adli makamların talimatı doğrultusunda tarihi eser niteliği taşıyan malzemelere el konuldu. Araç içerisinde bulunan C. Ö., E.Ç. ve A.D. isimli şüpheliler adli mercilere sevk edilmek üzere gözaltına alındı. Ele geçirilen para ve sikkeler Aydın Müze Müdürlüğü’ne teslim edildi.
Aydın’da bin 50 adet gümüş sikke ele geçirildi.

AYDIN - Aydın’ın Çine ilçesinde, jandarma tarafından şüphe üzerine durdurulan araçta yapılan aramada Helenistik çağa ait 1050 adet sikke ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Aydın İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Timleri’nce Çine Bahçearası Mahallesi’nde yol arama ve kontrol faaliyeti yapıldı. Yol Kontrol Noktası’nda, jandarma asayiş timlerince şüphe üzerine bir araç durduruldu. Araçta yapılan aramada yolcu olarak bulunan E.Ç. isimli şüphelinin yapılan üst aramasında bin 50 adet tarihi eser niteliği taşıdığı ve Helenistik Çağa ait olduğu değerlendirilen gümüş sikkeler ile yine aynı araç içerisinde bulunan A.D. isimli şüphelinin yapılan üst aramasında da 3 adet tarihi eser niteliği taşıdığı ve altın olduğu değerlendirilen para ele geçirildi. Adli makamların talimatı doğrultusunda tarihi eser niteliği taşıyan malzemelere el konuldu. Araç içerisinde bulunan C. Ö., E.Ç. ve A.D. isimli şüpheliler adli mercilere sevk edilmek üzere gözaltına alındı. Ele geçirilen para ve sikkeler Aydın Müze Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.