Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Bilgisayar alacaklar dikkat!

BİLİM 16.05.2015 - 17:40, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3772+ kez okundu.
 

Bilgisayar alacaklar dikkat!

Herkesin bir ‘dizüstü bilgisayar alma rehberi’ne ihtiyaç duyduğu anlar vardır, olmuştur ve gelecekte de olacaktır.

Size bir emlakçı edasıyla “Kaç paraya kadar, nasıl bir şey arıyorsunuz” diye soruyor ve alternatiflerimi tek tek sıralıyorum. Eski bir San Francisco atasözü der ki: “Dizüstü bilgisayarını doğru seçmeyen dizini döver.” En az 2-3 yıl size yarenlik edecek kadar sıcak, sürekli kucakta dolaşmasına rağmen kucağa alışmayacak kadar uysal, ortalama bir arkadaştan daha az mavi ekran verecek kadar zeki, sırlarınızı mezara (Doğubank) götürecek kadar sadık bir dosttan bahsediyoruz. Söz konusu hayat arkadaşını seçerken ‘incelik’ ve ‘hafiflik’ sizin için öncelikliyse bu yazının hedef kitlesi sizsiniz. Apple’ın Macbook Air’i çıkarmasının ardından diğerleri boş durmayarak ‘ultrabook’ adı verilen ince dizüstü PC’leri üretmeye başladı. Peki hangisini almalı? Bilmiyorum. Tek doğru şu: Satın alım kararı ‘hangi cihazın diğerinden iyi olduğu’ gibi imkansız bir parametre ile değil alıcının ihtiyaç ve arzuları doğrultusunda verilmeli. Buyrun 2015’in olağan şüpheli ‘ultrabook’larına göz atalım...
Herkesin bir ‘dizüstü bilgisayar alma rehberi’ne ihtiyaç duyduğu anlar vardır, olmuştur ve gelecekte de olacaktır.

Size bir emlakçı edasıyla “Kaç paraya kadar, nasıl bir şey arıyorsunuz” diye soruyor ve alternatiflerimi tek tek sıralıyorum.

Eski bir San Francisco atasözü der ki: “Dizüstü bilgisayarını doğru seçmeyen dizini döver.” En az 2-3 yıl size yarenlik edecek kadar sıcak, sürekli kucakta dolaşmasına rağmen kucağa alışmayacak kadar uysal, ortalama bir arkadaştan daha az mavi ekran verecek kadar zeki, sırlarınızı mezara (Doğubank) götürecek kadar sadık bir dosttan bahsediyoruz. Söz konusu hayat arkadaşını seçerken ‘incelik’ ve ‘hafiflik’ sizin için öncelikliyse bu yazının hedef kitlesi sizsiniz. Apple’ın Macbook Air’i çıkarmasının ardından diğerleri boş durmayarak ‘ultrabook’ adı verilen ince dizüstü PC’leri üretmeye başladı. Peki hangisini almalı? Bilmiyorum. Tek doğru şu: Satın alım kararı ‘hangi cihazın diğerinden iyi olduğu’ gibi imkansız bir parametre ile değil alıcının ihtiyaç ve arzuları doğrultusunda verilmeli. Buyrun 2015’in olağan şüpheli ‘ultrabook’larına göz atalım...

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.