Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Beyaz ev geleneği yaşatılıyor

GÜNCEL 21.12.2017 - 12:43, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2545+ kez okundu.
 

Beyaz ev geleneği yaşatılıyor

Koçarlı'da evler 12 yıldır beyaza boyanıyor

AYDIN- Aydın’ın Koçarlı ilçesinde 12 yıl önce başlatılan “Bembeyaz Evler, Köyler” projesi köylüler tarafından hala yaşatılıyor. 2005 yılında dönemin Aydın Valisi Mustafa Malay'ın ilk fırçasıyla başlayan projede, ilçe merkezi ve 44 köyde yaklaşık 5 bin konut, işyeri ve ahır badana yapılarak tamamen beyaza bürünmüştü. Dönemin Koçarlı Kaymakamı Mustafa Özarslan tarafından hayata geçirilen ve Koçarlı ilçesinin 44 köyünde uygulamaya konulan “Bembeyaz Evler, Köyler” projesi kapsamında köy evleri kireçle beyaza boyanarak, başta kuş gribi ve Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı gibi bulaşıcı hastalıklara karşı önlem alınması amaçlanmıştı. Evlerde yapılan kireçle badanalama işleminden sonra ilçe genelinde sağlık harcamalarında düşüş yaşanırken, yaz mevsiminde de sinek sorunu ortadan kaldırılmıştı.   Projenin üstünden 12 yıl geçmesine rağmen köylüler memnun kaldıkları projeyi hala yaşatıyorlar. Koçarlı köylerindeki evler her sene kireçle boyanarak beyaza bürünüyor. 2005 yılında hayata geçirilen projeyi yaşatan köylüler bu geleneği sürdürerek sağlıklarını koruyorlar. Dönemin Kaymakamı Mustafa Özarslan’ın 2005 yılında yaptığı konuşmada “Bundan sonra bu geleneğin devam edeceğini tahmin ediyorum” diyerek evlerin kireçle badanalanmasının gelenek haline dönüştürülmesini sağladığı ifade eden köylüler, projeyi devam ettirmekten duydukları memnuniyeti dile getirdiler.
Koçarlı'da evler 12 yıldır beyaza boyanıyor

AYDIN- Aydın’ın Koçarlı ilçesinde 12 yıl önce başlatılan “Bembeyaz Evler, Köyler” projesi köylüler tarafından hala yaşatılıyor.

2005 yılında dönemin Aydın Valisi Mustafa Malay'ın ilk fırçasıyla başlayan projede, ilçe merkezi ve 44 köyde yaklaşık 5 bin konut, işyeri ve ahır badana yapılarak tamamen beyaza bürünmüştü.

Dönemin Koçarlı Kaymakamı Mustafa Özarslan tarafından hayata geçirilen ve Koçarlı ilçesinin 44 köyünde uygulamaya konulan “Bembeyaz Evler, Köyler” projesi kapsamında köy evleri kireçle beyaza boyanarak, başta kuş gribi ve Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı gibi bulaşıcı hastalıklara karşı önlem alınması amaçlanmıştı. Evlerde yapılan kireçle badanalama işleminden sonra ilçe genelinde sağlık harcamalarında düşüş yaşanırken, yaz mevsiminde de sinek sorunu ortadan kaldırılmıştı.

  Projenin üstünden 12 yıl geçmesine rağmen köylüler memnun kaldıkları projeyi hala yaşatıyorlar. Koçarlı köylerindeki evler her sene kireçle boyanarak beyaza bürünüyor. 2005 yılında hayata geçirilen projeyi yaşatan köylüler bu geleneği sürdürerek sağlıklarını koruyorlar.

Dönemin Kaymakamı Mustafa Özarslan’ın 2005 yılında yaptığı konuşmada “Bundan sonra bu geleneğin devam edeceğini tahmin ediyorum” diyerek evlerin kireçle badanalanmasının gelenek haline dönüştürülmesini sağladığı ifade eden köylüler, projeyi devam ettirmekten duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.