Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

BESYO elemelerine rekor katılım

EĞİTİM 29.07.2016 - 11:35, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2831+ kez okundu.
 

BESYO elemelerine rekor katılım

ADÜ Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu (BESYO) elemeleri, 25 Temmuz tarihinde merkez kampüste bulunan BESYO spor tesislerinde başladı.

AYDIN- 29 Temmuz’da sona erecek elemeler sonucunda Tüm bölümlere toplam 310 öğrenci kabul edilecek. BESYO’ya yerleşebilmek için kıyasıya rekabetin yaşandığı elemeler yaklaşık 3 bin öğrencinin katılımı ile rekor kırdı. Yaklaşık 700 kız, 2 bin 300 erkek öğrenci katıldığı elemelerde milli sporcular da kendilerine ayrılan kontenjanı aşarak 63 kişiye ulaştı. En çok tercih edilen üniversiteler sıralamasında 8’inci sırada bulunan ADÜ’ye layık bir okul olma yolunda emin adımlarla ilerleyen BESYO,  ülke genelindeki Beden Eğitimi Spor Yüksekokulları arasında en çok tercih edilen 5’inci okul olarak dikkat çekiyor. BESYO’nun milli sporcular tarafından tercih edilmeye başladığının altını çizen Okul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ali Güreş, 2012 yılından itibaren her yıl elemelere katılan öğrenci sayısını yüzde 50 oranında arttırdıklarını ifade etti. BESYO elemelerine yoğun bir katılımın olmasını ise altyapısını tamamlamasına ve başarılarıyla adından söz ettiren bir okul olmasına bağlayan Yrd. Doç. Dr. Güreş, BESYO’nun Türkiye Üniversitelerarası madalya sıralamasında 4’üncü sırada olduğunu vurguladı. BESYO’nun Başarıları En fazla madalyanın kazanıldığı atletizmde duble şampiyonluk ve üst üste duble şampiyonluk yaşayarak ADÜ'ye gurur yaşatan BESYO, atletizmde toplam 40 madalyanın dağıtıldığı organizasyonlarda 16 altın 12 gümüş 8 bronz olmak üzere bu alanda toplam 36 madalya ile rekor kırdı. Güreşte 9 altın 2 Gümüş 2 bronz madalya, Boks, Kick Boks ve Muay Thai’de 3 altın madalya, Kros’ta gümüş ve bronz madalya, Dünya Üniversite Oyunları Atıcılık klasmanında Dünya Şampiyonluğu bulunuyor. Bununla beraber ADÜ BESYO, ağustos ayında başlayacak olan Rio Olimpiyatlarında Türkiye’yi 11 sporcu ile temsil edecek.
ADÜ Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu (BESYO) elemeleri, 25 Temmuz tarihinde merkez kampüste bulunan BESYO spor tesislerinde başladı.

AYDIN- 29 Temmuz’da sona erecek elemeler sonucunda Tüm bölümlere toplam 310 öğrenci kabul edilecek.

BESYO’ya yerleşebilmek için kıyasıya rekabetin yaşandığı elemeler yaklaşık 3 bin öğrencinin katılımı ile rekor kırdı. Yaklaşık 700 kız, 2 bin 300 erkek öğrenci katıldığı elemelerde milli sporcular da kendilerine ayrılan kontenjanı aşarak 63 kişiye ulaştı.

En çok tercih edilen üniversiteler sıralamasında 8’inci sırada bulunan ADÜ’ye layık bir okul olma yolunda emin adımlarla ilerleyen BESYO,  ülke genelindeki Beden Eğitimi Spor Yüksekokulları arasında en çok tercih edilen 5’inci okul olarak dikkat çekiyor.

BESYO’nun milli sporcular tarafından tercih edilmeye başladığının altını çizen Okul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ali Güreş, 2012 yılından itibaren her yıl elemelere katılan öğrenci sayısını yüzde 50 oranında arttırdıklarını ifade etti. BESYO elemelerine yoğun bir katılımın olmasını ise altyapısını tamamlamasına ve başarılarıyla adından söz ettiren bir okul olmasına bağlayan Yrd. Doç. Dr. Güreş, BESYO’nun Türkiye Üniversitelerarası madalya sıralamasında 4’üncü sırada olduğunu vurguladı.

BESYO’nun Başarıları

En fazla madalyanın kazanıldığı atletizmde duble şampiyonluk ve üst üste duble şampiyonluk yaşayarak ADÜ'ye gurur yaşatan BESYO, atletizmde toplam 40 madalyanın dağıtıldığı organizasyonlarda 16 altın 12 gümüş 8 bronz olmak üzere bu alanda toplam 36 madalya ile rekor kırdı. Güreşte 9 altın 2 Gümüş 2 bronz madalya, Boks, Kick Boks ve Muay Thai’de 3 altın madalya, Kros’ta gümüş ve bronz madalya, Dünya Üniversite Oyunları Atıcılık klasmanında Dünya Şampiyonluğu bulunuyor.

Bununla beraber ADÜ BESYO, ağustos ayında başlayacak olan Rio Olimpiyatlarında Türkiye’yi 11 sporcu ile temsil edecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.