Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Beslenme dostu okul sıralamasında Aydın 5. oldu

SAĞLIK 12.12.2018 - 11:52, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3013+ kez okundu.
 

Beslenme dostu okul sıralamasında Aydın 5. oldu

Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen beslenme dostu okul oranı en yüksek 20 il içinde Aydın 5’inci sırayı elde etti.

AYDIN- 2. Okul Sağlığı ve Beslenme Dostu Okul Sempozyomu’nda Aydın İl Sağlık Müdürlüğü “Beslenme Dostu Okul Programı” kapsamında yürütülen çalışmalarda, il genelinde toplam okullar içinde yüzde 39, beyaz bayraklı okullar içerisinde yüzde 69 oran ile başarılı 20 il içerisinde 5’inci sırada yer aldı. “Okullarda Obezite ile Mücadelede Yeterli ve Dengeli Beslenme ve Düzenli Fiziksel Aktivite Alışkanlığının Kazandırılması” başlığı altında Beslenme Dostu Okullar Programı kapsamında yürütülen program çerçevesinde, Ankara’da 81 ilin Beslenme Dostu Okullar Programı İl Koordinatörü ve Modül Kullanıcıları’nın katıldığı “II. Okul Sağlığı ve Beslenme Dostu Okul Sempozyumu” gerçekleştirildi. Beslenme Dostu Okul oranları en yüksek 20 il, iki ayrı salonda gerçekleştirilen oturumlarda okul sağlığı çalışmalarını, iyi uygulama örneklerini sundu. Aydın İl Sağlık Müdürlüğü “Beslenme Dostu Okul Programı” kapsamında yürütülen çalışmalardaki başarısı ile 5’inci sırada yer aldı. Beslenme Dostu Okul Plaketi İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz’a takdim edildi.
Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen beslenme dostu okul oranı en yüksek 20 il içinde Aydın 5’inci sırayı elde etti.

AYDIN- 2. Okul Sağlığı ve Beslenme Dostu Okul Sempozyomu’nda Aydın İl Sağlık Müdürlüğü “Beslenme Dostu Okul Programı” kapsamında yürütülen çalışmalarda, il genelinde toplam okullar içinde yüzde 39, beyaz bayraklı okullar içerisinde yüzde 69 oran ile başarılı 20 il içerisinde 5’inci sırada yer aldı.

“Okullarda Obezite ile Mücadelede Yeterli ve Dengeli Beslenme ve Düzenli Fiziksel Aktivite Alışkanlığının Kazandırılması” başlığı altında Beslenme Dostu Okullar Programı kapsamında yürütülen program çerçevesinde, Ankara’da 81 ilin Beslenme Dostu Okullar Programı İl Koordinatörü ve Modül Kullanıcıları’nın katıldığı “II. Okul Sağlığı ve Beslenme Dostu Okul Sempozyumu” gerçekleştirildi. Beslenme Dostu Okul oranları en yüksek 20 il, iki ayrı salonda gerçekleştirilen oturumlarda okul sağlığı çalışmalarını, iyi uygulama örneklerini sundu. Aydın İl Sağlık Müdürlüğü “Beslenme Dostu Okul Programı” kapsamında yürütülen çalışmalardaki başarısı ile 5’inci sırada yer aldı. Beslenme Dostu Okul Plaketi İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz’a takdim edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.